Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Figyelj csak, ez érdekes!

Pali a térképen

2012.02.02. 07:45 Politikai Ateista

Magyarország helyzetét a világunkban többféle szempont alapján meghatározhatjuk, a legkézenfekvőbb természetesen, ha a földrajzi elhelyezkedésből indulunk ki. Magyarország Európában van. Kelet vagy Nyugat? Mindez csak viszonyítás kérdése. SOROK KÖZÖTT

A vezetőink gyakran szeretnének meggyőzni bennünket, és kétségtelen, hogy mi is szeretnénk hinni abban, hogy egyéb szempontok tekintetében, például gazdasági, politikai és társadalmi értelemben is, a hagyományosan fejlettnek és kulturáltnak tekintett, modern Nyugathoz tartozunk.

Politikai kultúránk azonban nem erről tanúskodik. Kormányaink nagyrabecsült tagjai, miközben lázasan dolgoznak a nyugat-illúzió fenntartásában, és tőlünk is elvárják az európai polgárokhoz méltó törvénytisztelő viselkedést, saját magukra nézve nem érzik kötelező jellegűnek az európai színvonalú politikai etikett gyakorlását.

A botrányok kirobbanása után nem látunk szégyenkező arcokat, lesütött tekintetet, még véletlenül sem hallunk remegő hangon kinyögött vagy akárcsak flegmán kiköpött bocsánatkéréseket.

A botrányokra tagadás, hazudozás, vádaskodás a válasz, a felelősségvállalás még a feltételezések szintjén sem merül fel. Tökéletes emberek kormányoznak itt, a hibákat mindig mások követik el.

Tisztában vagyok vele, hogy Schmitt Pál doktorija már lerágott csont, adtam egy kis időt, hogy az ügy kiforrja magát. Nem akarok hasonlítgatni, azt hiszem, mindenki el tudja dönteni magában, hogy mely földrészeken, milyen országokban maradhatott volna a posztján dr. Schmitt, és hol kellet volna lemondania.

Szép dolog a nosztalgia, Schmitt Pálnak nem csak a saját személyét, hanem egy csipet szocreál politikai kultúrát is sikerült újra a hétköznapjainkba csempésznie a szocializmusból, a mi kutyánk kölyke életérzéssel együtt. Lehet, hogy a maradásában az is közrejátszott, hogy az éppen betöltött posztjából már nem lehet felfelé buktatni, és talán az is, hogy elfogytak a diplomás Fidesz-káderek.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

Mostantól Politikai Ateista is Az amerikai fiú csapatában! Írásait keressétek a Sorok között c. rovatban!

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz magyarország szocreál

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.