Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Felelősnek tartja magát? - az orbáni mosoly tragédiájáról

2012.01.06. 16:06 Spejbl

Egy pénteki, a HVG újságírója, Dezső András által készített, mindössze néhány másodperces videó megtekintése vélhetően mindenki számára tökéletesen elegendő ahhoz, hogy  kijózanodhasson, beláthassa, hiába is reménykedtek, spekuláltak sokan az elmúlt napok eseményeit látva, az MTVA nevetséges, a kínosnál is kínosabb dolgain röhögve, azon háborogva, hogy a végtörlesztők 90%-a nem rémült, lakását féltő devizahiteles volt, hanem zsebből pengető arcok, itthon egyelőre nem fog változni semmi. VÉLEMÉNY

Hiába az újabb leminősítés (3-0), hiába az Operaházon kívüli és belüli egy időben megvalósuló két bál emléke, a rengeteg már régen nem baráti figyelmeztetés, a jelenlegi kormánynak meg sem fordul a fejében, hogy nem biztos az, hogy az egész világ hülye, egyedül csak ők a normálisak. Orbán Viktor egy pillanatig sem veszi komolyan a jelenlegi helyzet kialakulásában megmutatkozó személyes felelősségét érintő kérdést. Fenéket, még viccelődik is. Könnyű lenni azt mondani, hogy csak a stressz miatt van, hogy kényszeredetten vigyorog, esetleg arcidegzsába.

Nem, van, amit még ő sem engedhet meg magának. És persze miért is sajnálná bárki, mikor egyértelmű, hogy a vezetés szemében nem partnerként kezelendő állampolgárok, hanem alattvalók vagyunk. Legalábbis mi, csóró, számukra súlytalan emberkék.

A FIDESZ öntudata fölött ideig-óráig - maximum századmásodpercekre - győzedelmeskedhet a valóság egy-egy szemellenzők mögé is behatoló részlete. Még az is megeshet, hogy egy icipicit fejüket lehajtva, sőt, talán előre is köszönve visszamennek az IMF-hez, hiszen azok mégiscsak urak, ha ellenségek is. Meg ugye nincs már mit tenni, kellenek ahhoz, hogy menjen a bolt. Ha nem is jobban, mint eddig, de legalább tovább.

De az, hogy feladják a 2/3-ot, hogy beismerjék, hogy igenis jól megágyaztak ennek az egész helyzetnek, az vélhetően soha nem fog megtörténni. A politika a nagyok dolga, Orbán az érzésektől mentes félmosolyával egyetlen dolgot üzen, ami ebben az országban folyik az csak és kizárólag rájuk tartozik. Senkinek semmi köze hozzá, se külföldön, se itthon, se állampolgárnak, se intézménynek, senkinek. AZ IMF előtt talán meghajol, de a saját népe, a saját hazája lakossága előtt, azok előtt, akiknek az életével játszottak és játszanak, soha. Nincs önvizsgálat, nincs beismerés, csak az újabb lépések, ha fáradtan is, a semmi irányába. Ez az igazi nemzeti tragédia.

A videón hallható párbeszéd:

- Felelősnek tartja magát a forint gyengülése miatt?
- Mármint a jegybank elnök úr? Nem, erről nem nyilatkozott. (OV)
- Nem, a miniszterelnök úr.
- Semmilyen felelőssége a jegybankelnök úrnak nem került szóba. (OV)
- Ön, személy szerint.
- Az sem. (OV, majd rövid mosoly)

Ha te is örülnél, ha végre rólunk, mindnyájunkról szólna a politika, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. Ha Az amerikai fiú című regény is érdekel, akkor klikk ide!

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország 2012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása