Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Hoffmann Rózsa: a magyar adófizetők pénzét ne költsük külföldi varázslóiskolákra

2011.11.14. 09:55 Spejbl

A kormányzati roadshow vasárnap megérkezett Dobogókőre, ahol az Ákos koncert után (a kicsiknek luficsomózás és sorversenyek) lakossági fórumon vehettek részt az érdeklődők. Kérdéseikre ezúttal Dr. Hoffmann Rózsa válaszolt. Egy helyi lakos a leendő varázslók oktatásával kapcsolatos kérdéseket tett fel a szakpolitikusnak.


A férfi elmondta, gyermeke jövőre tölti be a 11. életévét, így lehetséges, hogy baglyot kap Roxfortból, ahogy ez Dobogókőn gyakran előfordul, azonban nem tudja, hogy a későbbiekben miként tudja majd igazolni, hogy gyermeke rendesen jár iskolába. Arról szeretne többet megtudni, hogy szülőként nem követ-e el jogsértést, ha gyermeke távol marad ősztől a helyi általános iskolától? Illetve amennyiben kell majd tandíjat fizetnie gyermeke oktatásáért, kérhet-e segítséget hozzá az államtól? A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára válaszában kifejtette, a magyar adófizetők pénze semmiképp sem fordítható külföldi intézmények működésének finanszírozására, miközben a hazánkban működő iskolák fenntartása is komoly anyagi terhet jelent. Roxforttal hazánk nem áll szerződéses viszonyban, így az esetlegesen tőlük érkező befogadónyilatkozat nem elégséges a hallgatói jogviszony igazolására. Hoffmann komoly problémának nevezte, hogy még megbecsülni sem lehet, hogy ma a magyar gyerekek hány százaléka tanul külföldi varázslóiskolákban, akik így kimaradnak a magyar közoktatásból, majd nem válnak aktív szereplőivé a hazai munkaerőpiacnak. Ezeknek a gyerekeknek a hiánya miatt vidéki iskolákat kell bezárni, ráadásul az általuk megszerzett tudás a későbbiekben nem fogja gazdagítani a nemzetet. Hoffmann elmondta, számtalan példát tudna felhozni arra, hogy miért érdemesebb az itthoni iskolapadokat választani a roxfortiak helyett, pedig annak idején ő és a kormány több tagja is kapott baglyot a híres intézményektől, az, hogy ennyi energiával építi a magyar oktatást, részben szunnyadó mágikus képességeinek tudható be, melyek erősítése céljából gyakran megfordul a Pilisben. Mindazonáltal cseppet sem bánja, hogy visszautasította a felkínált lehetőséget. A problémára egyedül az jelenthet megoldást, ha itthon hozunk létre saját varázslóiskolát, lényegében ezt a szerepet szánták a 2012-től élő Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, melynek megszületését az Országgyűlés még októberben elfogadta.

(Nem hivatalos adatok szerint a parlamenti képviselőknek közel 71%-a kapott baglyot a 11. születésnapja után, közülük 3-an a Roxforttól, 5-en a Beauxbatonstól, a többiek pedig a Durmstrangól. Arról, hogy hányan fogadták el a meghívást nem áll adat a rendelkezésünkre, azonban bennfentesek szerint a sportbeszámolók között találkozhatunk ismerős nevekkel, az új egyetem pedig számos vendégoktatóra számít a Durmstrang tanárai közül. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem később gyakorló általános iskolával és gimnáziummal bővülhet, ezek vélhetően a Föld szívcsakrájaként üzemelő Pilis közelében kerülnek megépítésre. A kormányzat a későbbiekben kulturális, bel- és külpolitikai, gazdasági ügyekben is szeretne még az eddigieknél is jobban a természetfeletti erőkre támaszkodni.) 

Ha tetszett, akkor klikk: Az amerikai fiú a fészbukon
Mi is Az amerikai fiú? Egy regény. Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze álhírek és valódi vélemények.

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás pilis harry potter dobogókő roxfort hoffmann rózsa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása