Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Gyerekek, most léptek ki a nagy büdös életbe! - Hoffmann Rózsáék nem hazudtak

2012.06.22. 07:59 Herkules Irma

borító.jpgGyerekek, most léptek ki a nagy büdös életben, higgyétek el az új alaptörvény díszkiadása, amit a friss érettségi mellé kaptok, sokat segít majd nektek abban, hogy megtaláljátok az utat, ami egy boldog élet irányába vezet! A tárca és az államtitkárság ennyivel nagyjából meg is tette, amit tudott, ami erejéből telt. Megígérték az értékes és hasznos ajándékot, aztán ki is osztották azt. Nem sajnálom a ráfordított pénzt az érettségizőktől, sokkal inkább azoktól, akik egy ilyen erőtlen és költséges PR-fogással szerették volna kicsit népszerűsíteni az új alaptörvényt, összességében pedig a kormányzatot. VÉLEMÉNY

Az idén, ha pontosak az adatok, akkor 92.000-en érettségiztek Magyarországon. Hoffmann Rózsáék úgy döntöttek, hogy valami maradandó értéket képviselő ajándékkal kedveskednek ezeknek a fiataloknak. Fiúk és lányok, leendő anyák, apák leendő rabszolgák, netán elvándorlók fogadjátok sok szeretettel az új alkotmány díszkiadását! Most, hogy kiléptek a gonosz és ellenségektől hemzsegő univerzumba, ez majd utat mutat nektek, fény lesz az éjszakában! rózsa levele.jpg

„Magyarország Kormánya érettségitek alkalmából ünnepélyes gesztussal szeretne jelképesen a nemzet felnőtt tagjaivá avatni benneteket, ezért mindegyikőtök megkapja Magyarország Alaptörvényének erre az alkalomra szánt díszkiadását”

„...kísérjen benneteket kristálytiszta gondolataival, szavaival és szellemiségével! Bátorítson a hazához való hűségre akkor is, ha nem könnyű itt élni, és nagy a csábítás, hogy anyagi javakért, akadálymentes karrierért elhagyjátok! Lapozzátok örömmel, amikor büszkék lehettek rá, hogy magyarok vagytok! Találjanak szívetekben és értelmetekben visszhangra a szabadságot és tiszta állampolgári erkölcsöt hordozó mondatai!” (a levélből)rendőr attack.jpg

Összesen 92.000-en érettségiznek idén (nemcsak tavaszi van), a tartalmilag és külsőségeiben is izgalmas könyv darabja állítólag 10.000Ft körüli összegbe fájna (a nyomás, a kötés, az eljuttatás összesen ennél természetesen valamivel azért kevesebb lehet), ha simán meg akarná venni valaki, ami összességében nem is sok ekkora oldalszámnál, A/3-as méretnél, 3,3 kg súlynál, minőségi papírnál, színes képeknél (emlékszünk még a Kerényi által begyűjtött festményekre?), kemény borítónál... Az ajándék összértéke tehát, amit még tovább növel Hoffmann Rózsa - aki úgy gondolja, hogy a fiatalok értik, hogy mit miért csinál az állam a felsőoktatásban - személyes hangú, mindenkit garantáltan sírás közeli állapotba taszító levele, nagyjából 920 millió Ft.

Viszik az alaptörvény díszkiadását, mint a cukrot (2012.01.03.)

Eddig összesen tízezer példányra kapott megrendelést a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó az új alaptörvény díszkiadásából - nyilatkozta Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott kedden az MTI érdeklődésére.

Az országban bárki megrendelheti a helyi önkormányzatnál vagy bármelyik kormányablaknál az alaptörvény díszkiadásának sorszám nélküli, dedikálatlan példányát, amelynek az ára 10 ezer forint, de az interneten át nem lehet hozzájutni.
A tervezett 10 ezer példányból 2 ezret még februárban kihelyeznek az önkormányzatoknál található "alaptörvény asztalaihoz".
A kötet árával kapcsolatban Kerényi Imre megjegyezte: ez bevezető ár, később emelkedni fog. "Ez egy könyvészeti különlegesség, szándékosan úgy gyártották, hogy ne férjen el a könyvespolcon, tehát különleges bánásmódot igényel" - hangsúlyozta a miniszterelnöki megbízott.

smici aláírja.jpg

Szép gesztus mindez, biztosan sokan forgatják majd a művet, aminek méretét direkt úgy választották ki Kerényi szerint, hogy ne lehessen feltenni a polcra, ezzel is tudatosítva, hogy különleges bánásmódot érdemel. És biztosan nem jött rosszul az eredetileg tervezett 10.000 példány mellé ez a kis utánnyomás sem. Köszi! Minden magyar ember hálás a gondoskodásotokért! Kicsit azért félek, ha arra gondolok, hogy az új alaptörvény kristálytiszta gondolatai fogják majd meghatározni a jövőnket. 

Amúgy érdekes dolog, hogy az idén érettségizők többsége 12 évvel ezelőtt Orbán Viktor ajándékaként aposztrofálva kapta meg a Millenniumi olvasókönyvet, kétségtelenül az 1993-ban és '94-ben születettek a legnagyobb nyertesei Orbánéknak. Aki nem emlékszik már, itt olvashat a könyvről többet:

Millenniumi olvasókönyv kisiskolásoknak: Dedek, megyek! (MANCS 2000.03.23.)


Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

37 komment · 4 trackback

Címkék: magyarország alkotmány érettségi 2012 kerényi hoffmann rózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr294604040

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Élcnél maradandóbb 2012.06.23. 02:34:54

In memoriam új alaptörvény2012. január 1. - 2012. június 18. Olvasom Hoffmann Rózsa maturandusokhoz intézett szavait [PDF - nol.hu]. Ezt kár lenne elvitatni az államtitkár asszonytól, nagyon jól eltalált kis szöveg. Hozza a tanévnyitók és egyéb iskola...

Trackback: Politikai mítoszok és eposzok 2012.06.22. 17:47:01

“Nyomot hagyni” - írta Török Gábor Orbán és köre egyik fő politikai és személyes céljáról, hogy megérthessük, miért nem elégszik meg a regnáló miniszterelnök csak egy “sima” kormányzással. Kétségtelen, a név megörökítésének szándékát számos momentum bi...

Trackback: Nyálgépekkel támad a nemzeti egység frontján a második Orbán-kormány 2012.06.22. 17:43:21

Kiöregedett haknicelebek dalolják a Határtalan Dal című borzalmat, amelyre a szakrális nemzeti rock műfajának népszerűsítése, a nemzeti érzelmek erősítése és a magyari népek boldogítása céljából szervezett ország-, sőt, világjáró turnét a Made In Word ...

Trackback: A szlovákok Pozsonyban újra a magyarok királynőjévé koronázzák Mária Teréziát 2012.06.22. 17:42:03

Hihetetlen, de igaz: Pozsonyban megünneplik Mária Terézia magyar királynővé koronázásának évfordulóját. A parádés megemlékezés a Pozsonyi Kulturális Nyár rendezvénysorozatának része, amelyet ez évben június 22-24 között tartanak. * * Mária Teréziát 174...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szanalmas 2012.06.22. 17:30:06

Ha jól emlékszem, Orbi valami olyasmit mondott, hogy azért kell új alkoholmány, mert a régitől nem feszíti a mellét a büszkeség. (Mondjuk ha teherbe esik akkor majd feszül a melle, de ez vakvágány.) Tehetnétek be egy szavazást, hogy most kinek feszül és kinek nem!

ncokicsi 2012.06.22. 17:30:14

2005-ben mikor erettsegiztem, en is kaptam, szoval ez nem ujdonsag.

spontan · http://erdekessegek.info 2012.06.22. 17:34:23

SP fényképe, ahogy aláírja, mindent magában foglal.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.22. 17:40:10

Faxot keres a koronázási palást részlete egy KÖZTÁRSASÁG gyökértörvényének a borítóján?

0001 · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_troll_h_rad/ 2012.06.22. 17:42:19

Az a Schmitt Pál-kép nagyon szépen illusztrálja a valódi értékét ennek a Fideszes alaptörvénynek

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.22. 17:50:22

Hiányolom egyébként a posztból, hogy mennyi közpénzt keresett ennek a szarnak a díszkiadásán és a promócióján a Bencsik András - Bencsik Gábor testvérpár.

*

Azért meg egyenesen a fele királyságomat adnám, ha valaki Ideírna (NEM mail, ideír!) egy linket Hoffmann Rózsika kísérőlevelének ahhoz a változatához, amit nem a gimnazistáknak, hanem a szakiskolát végzetteknek küldött.

Állítólag olyasmi van benne, hogy mekkora nagy dolog nektek, falusi gyerekeknek, ha elvégezhettek egy _szakmunkásképző_ iskolát :)))

Bambulka 2012.06.22. 17:50:35

Kedves érettségizők fogadjátok szeretettel Kim Ir Szen elvtárs válogatott müveit diszkötésben. Ne hagyjátok, hogy a gaz imperializmus talmi csillogása elvakitson benneteket etc.

Abszurd...

magyar ember teli szájjal 2012.06.22. 17:53:15

Na így legalább mindig emlékezni fognak, hogy miért ne jöjjenek ide vissza.

christophe 2012.06.22. 17:54:01

Egy sima(odaut) repulojegy valamelyik nyugateuropai vàrosba,is megvan tizezerbol,ès annak mèg hasznàt is vennèk......

maisel 2012.06.22. 19:20:36

nem csak az érettségizők,hanem a szakiskolákban végzők is kaptak,tehát a példányszám jóval nagyobbb.....

SoulAssassin 2012.06.22. 19:39:50

Eccer régen volt már olyan, hogy egy kis bajszos ember művét kellett kötelezően olvasni, otthon polcon tárolni minden igaz őslakosnak... A Kerényi féle képeket megnéztem a maguk valóságában, ki is verték a biztit rendesen :)

Kanstruktív 2012.06.22. 19:47:08

Hogy ezek mekkora faszok, istenem! Készül már a narancsos bukta...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.22. 20:03:18

NE
Ezek a festmények vannak bene?
Alapjaiban véve nem lenne baj, hogy minden gyerek kap, de ezeket a förmedvényeket muszáj volt? :S

fynndafrail 2012.06.22. 21:02:32

Ez a könyv nem olcsó, ellenben különleges, minden lehető alkatrész magyar benne. Kivéve a papír (Munken Pure belív, Multiart Gloss borító, mind a kettő német), a táblakarton (Deisswil, svájci), az oromszegő (Güth & Wolf, német), a festék (Epple, német), a borítón a fólia és a ragasztó. Ja, hogy ez mind külföldi? A francba :-D
Gyakorlatilag egyetlen fizikai alkotóeleme sem magyar gyártású, ellenben a hozzáadott szellemi termék (még a betűtípus is! "Tótfalusi" a neve) az igen. Magyarországon készült a nyomás és a kötészet is.

A könyv gyártása 2300 Ft darabonként. Ebben benne van minden. A képek használatáért már nem kell fizetni, azt az első körben megvették. A tördelést, szerkesztést szintén kifizették.
Szakmai szemmel ez egy igényes és szép darab, bár minőségre nemzetközi összehasonlításban csak 90%-os, kultúrországokban ennél igényesebb a kötészet illetve a felhasznált anyagok köre. Ez a matt fólia a borítón nagyon idejétmúlt, bár kétségkívül strapabíró.

Tök jó amikor egy laikus a hasára csap és nagyot tódítva kivág egy jól hangzó számot :) TÍZEZEEER!!! Hát persze.

Amúgy szerintem ez egy szép ajándék. Kaphattak volna a kölykök fele ennyiért hímzett tarisznyát, fa fokosra lógatva, benne egy száraz minipogácsa és egy százforintos érme. Inkább ezt kapják, ezt talán kevesebben fogják kihajítani.
Érdekes módon az a kör, aki most vinnyog emiatt a könyv miatt, pár éve az egekig magasztalta a hasonlóan ajándékba adott "Sorstalanság" című remekművet. Emlékeim szerint az ennek kb a két és félszeresébe került a költségvetés számára.

fynndafrail 2012.06.22. 21:06:05

Ez a könyv nem a Kerényi-féle képekről szól, azok csak kb 5%-át teszik ki az összes képnek. Már megint egy ordas hazugság onnan balról :-D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.22. 21:18:07

@fynndafrail: Azoktól a képektől megáll az ifjúság a fejlődésben :D

M_R 2012.06.22. 21:30:52

@fynndafrail: Látom te már sikeres átestél az agyzsugorításon és az eredeti IQ-d kb. 5%-át teszi ki a jelenlegi... Pedig az eredeti sem lehetett túl magas...

Rémbódess 2012.06.22. 21:37:30

@szanalmas: Na, neki is inkább az alien feszítse a mejjit...:-))

béla a görög (törölt) 2012.06.22. 22:54:14

túl'képp mi a rossebb az hogy 'emberi erőforrások minisztériuma'? Az állam mióta rendelkezik az emberekkel? Soha semmikor se.
Amúgy jó lakott már valaki hazaszeretettől?

naezjó... 2012.06.22. 22:56:01

A kóla-reklám sémájára már mehetne is az M1-en:

Az útkeresőknek, a csapattagoknak, a minden fontos kérdést megbeszélőknek, lovasoknak, lovagoknak, kezdő gyúrósoknak, ha a közös cél éltet, laptoptartónak, vagy a nagyinak karácsonyra...

Mindig. Alaptörvény.

Szoruló hurok 2012.06.22. 23:58:17

Lehet nem leszek népszerű, mert látom itt nem ez a nézet a "menő" de én mindettől függetlenül örültem volna egy ilyen ajándéknak 5 évvel ezelőtt. Nem kimondottan az a könyv amit rongyosra kell olvasni, de van értéke, és szép.
Nem vagyok turulmagyar, és 10 ezerért sem rohanok megvenni, de ajándéknak nem rossz, kedves gesztus.
Minden más egyéb felhang politika...

aaaaaaah 2012.06.23. 00:12:08

egy nemzet buszke nemzetieskedo oldala, ahogyan sajat magat gunyolja, igazi szuperduplatripla dupladuplagondol ez a kiadvany

xéniav 2012.06.23. 00:14:28

@fynndafrail: még az 5%-tól is hányingert kapok.A tartalma is olyan, hogy az érettsgizett is visszazuhan agyilag minimum 2 évet. Arról nem isbezélve, hogy 99%-a a kukába dobta.Nem kell ajándékot adni, hanem biztosítani kell a tanulás lehetőségét és nem elvenni tőlük. Ez paraszvakítás és visszataszító. ellehetelenítika továbbtanulást, majd odab...sznak egy ilyetajándékba. Nem is ajándék,a szülők adójából finanszírozták.

xéniav 2012.06.23. 00:18:00

@Szoruló hurok: Nem gesztus kell, hanem tanulási lehetőségek biztosítása, a Hoffmann Rózsika meg ne gesztusokat oszogasson, hanem továbbtanulási helyeket meg munkahelyeket. e ezt elvették Tőlük az az igazán szép gesztus, azt rongyosra olvashatják!

xéniav 2012.06.23. 00:20:37

@béla a görög: se a fűtésem, se a villanyszámlám, se az egészségemet nem tudom hazaszeretetből finanszírozni, ha majd ez a haza bizosít korrekt munkát, korrekt jövedelmet mindenféle díszkiadás nélkül is szeretni fogom a hazámat, de addig...

xéniav 2012.06.23. 00:23:37

@fynndafrail: tudod én tarisznyát kaptam száraz pogácsával, de kaptam mellé tovább-tanulási lehetőséget és csak a tudásomat kellett adni és nem egy halom tandíjat.

Szoruló hurok 2012.06.23. 00:29:37

@xéniav:
A tanulási lehetőség adva van.
Én most végzek egyetemen, és a szakdolgozatommal + szakmai gyakorlatommal nagy valószínűséggel visszavárnak az adott vállalatnál.
Aki _akar_ tud tanulni és el is tud helyezkedni.
A szája azoknak sír akikből a keretszámok visszavágása miatt most nem lehet diplomás bölcsész McDonald's szakirányon vagy andragógus-utcaseprő-manager...

Szoruló hurok 2012.06.23. 00:34:46

@xéniav:
Aki tanul, és eredményeket mutat fel annak most sem kell tandíjat fizetnie. Aki tucatszakot akar végezni, vagy képtelen volt 4 év alatt tanulni és tisztességesen leérettségizni, nos az fizessen, ha mindenáron egyetemre akar menni.
Az pedig, hogy aláíratják a szerződést? Kérem, az állam nem külföldieknek képez embert. Aki ingyen akar tanulni dolgozzon meg itt... (Ha keresett szakmát tanul ki, lesz állása.)

euAgWzgmmtq7K 2012.06.23. 01:01:10

Vaterán már találni ilyeneket, Hoffman Rózsa levelével, négykilencért.

Battenfeld 2012.06.23. 01:07:54

@Szoruló hurok: "az állam nem a külföldieknek képez embert" a röghöz kötést eltörölték egy ideje kicsi rigó...

Fufo 2012.06.23. 01:18:51

@Szoruló hurok: Ezt a hülye "diplomás bölcsész McDonald's szakirányon vagy andragógus-utcaseprő-manager" szöveget elfelejthetnétek már, mert gusztustalan. Valamelyik barom kitalálta, hogy nekünk aztán csak műszaki értelmiségre van szükségünk, a többi gyenge képességű meg szajkózza. nem unjátok még?

JosephSmith 2012.06.23. 02:22:11

A fidesz egy vérszívó banda, semennyivel nem jobbak, mint a komcsik, és ami a legundorítóbb, hogy képmutatóak is. Azt hiszik ezek a hazaáruló köcsögök, hogy ha jó nagyokat nemzetieskednek, akkor már minden szart benyel a nép, és nem tűnik fel nekik, hogy mekkora köcsög egy banda.
És az összes fideszestől is hányok. Aki ezeket a szarokat védelmezi, az nem magyar ember (hiába szeretik azt hinni magukról), hanem pont ellenkezőleg: egy nemzetáruló.

csabakirályfi 2012.06.23. 08:03:11

@fynndafrail: "A könyv gyártása 2300 Ft darabonként." Mármint ennyit számlázott Kövér Szilárd a minisztériumnak? Vagy?

Szoruló hurok 2012.06.23. 10:28:56

@Fufo:
Nem barátom ezt nem valamelyik barom találta ki, hanem a munkaerőpiac.
Nem mondom, hogy egyáltalán nincs szükség rájuk, de nem évente többezres nagyságrendben, ahogyan eddig...
Jóideje létezik már diplomás pályakövetés aránylag hiteles infókkal tud szolgálni.
Amúgy csak nem valamelyik 2 szak érintett hallgatója vagy? :)

Instantpipacs 2012.06.23. 20:38:13

Persze, ezt a pénzt a felsőoktatásra is költhették volna. De bennem inkább az merült fel, hogy egyrészt miért kellett ilyen díszkötetes példányt ajándékozni - biztos meg lehetett volna olcsóbban is oldani, hogy szép legyen - , és az, hogy miért mindenkinek. Most nem a szakiskolások ellen szólok, hanem azokról beszélek (írok), akik rögtön eladják Vaterán. Mi lett volna, ha egy egyszerű listát körbeküldenek előtte minden osztályban, hogy mindenkinek legyen lehetősége eldönteni, hogy kéri-e vagy sem? Persze, valószínűleg úgy is rengeteg pénzbe került volna, és sokan lettek volna, akik azért írták fel a nevüket, hogy eladják Vaterán, de mégis kevesebb. :) Persze erre rögtön ott az ellenérv, hogy később még hasznát vehetik, ha most nem is. De magukra vessenek, ha azért nem rendelték meg ingyenesen, hogy ne legyen otthon még egy könyv, amiről le kell törölni a port.
süti beállítások módosítása