Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Visszavonják, hazamentek?

2014.10.27. 14:58 Paul.White

Tisztelt Tüntetők!

 

 

túry-gergely-tüntetés-660x440.jpg2014. október 26-án valami történt Budapesten! 5 év szünet után újra demokrácia volt egy pillanatra Magyarországon!

VÉLEMÉNY

 

 

 

Demokrácia, melyben végre az emberek nyilvánították ki nemtetszésüket az önámító, látens valaha volt „többség” despotikus önkényuralmával szemben! Egy percre lefagyott a kétharmad. A felcsúti stadion bársony gyepszőnyegén jeges szél sörpört végig. Szíjjártó medencéjében valahogy túl hideg volt a víz, talán Rogán is leült egy percre csendben rezidenciájának egyik frissen felfedezett szobájában és halszemeivel a sötétbe bámult miközben valahol Brüsszelben Dajcs Tomiba belefagyott egy tweet! Mindenki azt figyelte, hogy mi lesz ebből? Sok a vesztenivalójuk! Egy röpke pillanatra talán az is megfordult a fejekben: Mi lesz, ha vérszemet kapnak? Mi lesz, ha az évek alatt gyülemlő elfojtott düh egyszer csak utat tör magának a beletörődés és közöny gátjait elmosva, és elsodor MINDENT, ami az útjában van? Aztán szerencsére megúszták néhány betört ablakkal a bizonytalanul dülöngélő rendőrsorfal árnyékában!

Az indulatot többé-kevésbé 700 Ft váltotta ki. MIÉRT CSAK EZ? Ha holnap kiáll Varga Misiszter „úr” és nagy kegyesen bejelenti, hogy visszavonják az új unortodox csodafegyvert, akkor ennyi? Mi lesz akkor a politikusaink vállán ülő hatalmas korrupcióval mely mostanra előtérbe került az állam jól felfogott gazdasági érdekeivel szemben is? Az már nem fog zavarni benneteket? Hazánk pénzügyi végrehajtó hatalma (NAV) lassan két hete komoly vádak célpontjává vált ismét! Nem először, hisz már 2013. decemberében is megtudhattuk egy ex-ellenőrtől, hogy bizony fejétől bűzlik a NAV. Akkor történt valami? Igen! Először meghurcolták az illetőt, aki fel merte hívni a figyelmet az intézményesített korrupcióra, aztán valamit maszatoltak vizsgálat címszóval. Most ismét komoly vádak hangoztak el az a hivatal ellen, aki minden évben megtalál Téged, és könyörtelenül büntet, ha kevesli a befizetett adódat! Zárol, lefoglal, inkasszóz! Ugyanez a hivatal első embereinek közben sürgősen el kellett utaznia nyaralni, mert forróvá vált itthon a talaj! A „demokratikusan” megválasztott kormányunk mit tesz? Semmit! Széttárja a karjait, és béna kacsa módjára sajnálkozik, hogy nem tudja megvizsgálni az esetet, mert nem rendelkezik információval! Ééééérteeed! Nem tud semmit,és vizsgálódni sem tud! A hatalmas vízfejű, méregdrága államaparátus képtelen saját maga ellenőrzésére! Ízlelgessük ezt egy kicsit! SŐT! Még csak arra sem kötelezte a  jogosan elvárhatóan feddhetetlen vezetőket közvetlen felettesük (Varga Mihály), hogy legalább nyilatkozzanak érintettségükről, ha már az 1.600.000Ft-os (plusz az apró) bruttó havi fizetésükre ebben a hónapban is igényt tartanak! Mert az a szabadság alatt is jár ám! Te fizeted most is a munkabérüket! Ezt rendben van? Hol van ilyenkor a civileket oly akkurátusan, pontosan, precízen vegzáló állami ellenőrzés? Miért nem vizsgálják még a NAV-ot? Vagy a CÖF-öt? És Te ezt miért nem követeled???

A tegnapi megmozdulás nagyságát talán spontaneitása mutatja a legjobban! Végre egy tiltakozás, amire nem telepedett rá egyik ellenzéki párt sem! Persze ez nem jelenti azt, hogy a kormány nem tematizál máris benneteket, és nem húzza rátok a lehető legkülönfélébb ellenségképeket. A cél, hogy többek közt Téged is ellehetetlenítsen, hiteltelenítsen a még otthon maradott, maximum a hírekből tájékozódók szemében! Rendbontó csürhévé degradálnak benneteket, mely idegen hatalmak eszköze csupán! Már hallható a jobboldali médiában, hogy bizony a tegnapi tüntetést az amerikaiak szervezték! Nem Te, nem a több tízezer felháborodott, megkeseredett ember! NEM! Te is csak egy amerikai báb vagy! Ha visszavonják a 700Ft-ot, akkor ez is rendben lesz?

A parlament első embere nyíltan arról beszélt a napokban, hogy ideje lenne kihátrálni Magyarországnak az EU-ból! Ideje lenne hátat fordítani annak a nyugatnak, akihez évszázadok óta tartozni szeretnénk! 2003. április 12-én a magyar lakosság 83,76%-a tette le voksát az mellett,hogy Európához kíván tartozni! Tíz évvel később pár felkapaszkodott, megkeresztelkedett illiberális ex-komcsi dönthet az életed felett, és felülírhatja a demokratikus nyugat iránti elkötelezettségedet? Ideje lenne új szövetségeseket keresni keleten? Nem ismerős a helyzet? 25 éve nem ez ellen keltek fel apáink? Ha visszavonják a 700Ft-ot, akkor jöhet Putyin, és szemrebbenés nélkül tűröd tovább, hogy inkompetens politikusaink naponta hoznak szégyent hazádra?

Te, aki talán tegnap voltál életedben először tüntetésen! Nyisd ki a szemed, és láss! Nem csak a 700Ft számít!

P.W.

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr406837769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kérdő101 2014.10.29. 18:20:55

Mi a helyzet az amerikai cégekel amik után vizsgálodás folyik? :-)

index.hu/gazdasag/2014/10/29/adocsalo_amerikai_cegekrol_ir_a_magyar_nemzet/

A Bunge mellett másik két külföldi óriásvállalat, a Glencore és a Cargill is részese annak a céghálónak, amit a magyar adóhatóság térképezett fel a hazai adócsalásokkal összefüggésben. A társaságok közül kettő egy több százmillió dolláros argentin adócsalási ügyben is érintett – írja a Magyar Nemzet.

pestisracok.hu/balhe-valodi-oka-amerikai-titkos-erdekekre-lepett-ra-kormany/
süti beállítások módosítása