Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Balog Zoltán természetesen ártatlan, Isten és emberek előtt egyaránt

2013.03.20. 10:22 Herkules Irma

balog nol.jpgBalog Zoltán levelét megírta. Kirekesztő, rasszista műsorvezetőnek mégsem jár díj. Tévedés volt, ő nem tudott róla. Ennyi. Nincs itt semmi látnivaló, oszoljanak, kérem! Az ember már-már meghatódna, ha nem lenne a KDNP és az ECHO TV sok éve partnere egymásnak, ha csak egy kis esélye is lenne annak, hogy őszinték ezek a szavak.

De tételezzük fel, hogy azok! Akkor pontosan mi is van? Mennyire felkészült a miniszter, aki csak aláír? Jóhiszemű, de naiv lenne? Hiszen ő csak nem akart belepiszkálni a szakma javaslattevőinek döntésébe! Már ez is baj? A szakma szavának tisztelete? Szóval a Magyar Újságírók Közössége a felelős! (Tök érdekes, hogy én eddig úgy tudtam, hogy a Magyar Újságírók Szövetsége tesz javaslatot. Egy újabb rejtély).

VÉLEMÉNY 

A Magyar Újságírók Közösségének honlapján ezzel a javaslattétellel kapcsolatban nincs fent információ, ellenben el lehet érni a MÚK etikai kódexét, aminek van egy 8. paragrafusa, ami  így hangzik:

a) Az újságíró nem maradhat semleges. ha a demokratikus értékek védelméről van szó! Kötelessége fellépni a terrorizmus, a bármilyen szempontú – faj, vallás, kultúra, nemzetiség. nem, életkor, stb. miatti – gyűlöletkeltés ellen. Nem támogathatja az erőszakot.

Kíváncsi vagyok, hogy a MÚK megszólal-e, hiszen, ha tényleg ők tették a javaslatot az meglehetősen kellemetlen.

De térjünk vissza Balog miniszterhez! Jó lenne hinni az ártatlanságában! Komolyan! Nekik (kormányzat) pedig talán abban, hogy miniszterként egy ekkora botrány esetén, pláne, ha egy korábban keresztyén lelkészként tevékenykedő személy ad kitüntetést egy összeesküvés elméleteiről és az emberek faji alapon történő megkülönböztetésével kapcsolatos nézeteiről ismert műsorvezetőnek, ami miatt jogos a felháborodás itthon és külföldön egyaránt, akkor nem lesz semmi baj, egy levél és el is van intézve a dolog. Nemzeti együttműködünk tovább.

Balog levele:

bz levele.jpg

A válasz szerintem Balog tettére egyszerű, levél ide vagy oda: nincs mentség. Ráadásul a francokat nem tudta, hogy kivel van dolga. Az ECHO Tv-n nyomul a KDNP sok éve. Ez nem feltételezés, ez tény. Az pedig gyáva és olcsó hárítás, hogy a MÚK javaslatát tartotta tiszteletben, miért nem volt ilyen nagyvonalú a József Attila-díj kapcsán is? Ott ismét, idén is sikerült átírni a valóban széles szakmai konszenzussal támogatott jelöltek listáját, sajnos egyértelműen saját politikai elképzeléseiknek megfelelően, amivel azokat a díjazottakat is sikeresen megalázták a szakma és szerintem az egész társadalom mellett, akik valóban rég megérdemelték azt.

Ha tényleg ennyire nem nézett utána, akkor mondjon le, "oszt jó napot". Felkészületlen, alkalmatlan. 
Ami pedig még ennél is érdekesebb, hogy a zavart, radikális Szaniszlótól elhatárolódik, de a Kárpátiával nincs baja. Igaz, a zenekar csak a Gárdának írt indulót meg revízióról álmodozik, így őket kár piszkálni, pontosabban vezetőjüket, Petrás Jánost, aki a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatát kapta. A kormányzat
 így mindenkinek dobott csontot. el is ítéljük a radikalizmust meg ki is szolgáljuk. Szánalmas és rettenetesen szomorú ez.

Most jöhet a felhördülés, Petrás díjának odaítéléséért nem Balog a felelős! Azt ugyanis a köztársasági elnök, Áder János javaslatára adta át a miniszter, beleszólása nincs. Ja, így már rögtön érthető is. Balognak volt gyerekszobája, így mások dolgába nem szól bele, elvégzi a feladatát és kész. Ez az ember, aki szószékről prédikált a szeretet Istenéről, az ellen már nem tiltakozik, ha ki kell szállítani egy másik radikálisnak a díjat... bár az is lehet, hogy a Kárpátiáról se hallott. Van ilyen.

Nevetséges, hogy valakivel szemben tiltakozik, a kormány által más, de mégis hasonló kaliberű díjazott esetén viszont nem. Ha a kormány tesz valamit, akkor az bizony, ha van köze hozzá formailag, ha nem, akkor sem szétválasztható a kormány kinevezett miniszterétől. Lehet még szó hitelességről? Valódi jóhiszeműségről? Egyszerű tévedésről ezután?

Szerintem egyetlen pillanatig sem. Zoltán, nagyon komoly problémák vannak. Ön ezt tényleg nem érzi?

 

Úgy érzed, hogy Magyarországon komoly zavar van az erőben? Csatlakozz hozzánk a (klikk) fészbukon, ha az gondolod, ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett végre építkezés kezdődne!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

27 komment · 1 trackback

Címkék: táncsics szaniszló Balog Zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr505149670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balog Zoltán bízik Szaniszló Ferenc bölcsességében 2013.03.20. 18:12:47

Egyre reménytelenebb helyzetbe nyilatkozza magát Balog Zoltán miniszter az idei Táncsics-díjjal kapcsolatban - eddig csak azt tudtuk, ő nem is tudta, kinek adja a díjat, most viszont elolvashatjuk nyilvános könyörgését is, ugyan már vissza a babaruhá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don piano 2013.03.20. 10:41:36

Szégyent hozott a reformátusokra. :(

dr. jenőke (jenőke) 2013.03.20. 11:17:09

Segítek:
A Heti Válasz főmunkatársa által vezetett szakmai bizottság nem támogatta a műsorvezető díjazását.

inebhedj - szerintem 2013.03.20. 13:33:04

De most maradva Szaniszlónál, miért is lóg ki a Táncsics-díjazottak közül?

Nem értem az egészet.

rfbzs 2013.03.20. 13:49:48

". Zoltán, nagyon komoly problémák vannak. Ön ezt tényleg nem érzi?"

Tényleg nem érzi, mint ahogy a hozzászólók küzül - itt és egy másik cikknél - is néhányan.

Ppix 2013.03.20. 14:21:09

@Schindler Pistája:
Hát, kínosan még röhöghet, máshogy nemigen.
Annál cikibbet nemigen tudok elképzelni, hogy a saját "oldalán" álló díjat átadó miniszter nyílt levélben megtagadta őt, mert vagy őszintén, vagy képmutatásból kénytelen kimondani, hogy nem állhatja a nácikat...
Innentől ez nem szakmai díj, hanem szar, amit Szaniszlóra kentek.
Megtarthatja a díjat, de pont a botrány miatt mindenki tudja most már, hogy csak egy méltatlanul díjazott holdkóros náci. Eddig életemben nem hallottam az ürgéről, eztán se fogok szerintem. Süllyesztő.
Csak a kormányzat járatta le magát.
Megint.

HaCS 2013.03.20. 14:35:12

@Ppix:

Az, hogy az életben nem hallottál az ürgéről, csak azt jelentheti, hogy túl fiatal vagy.

Volt annak idején (ma is megy, de ez nem ugyanaz már) a Panoráma című külpolitikai műsor. Akkoriban Szaniszló Ferenc valóban magasfokú újságírói tevékenységet folytatott.
Hogy azóta mi történt, agyvérzés, vagy időskori demencia nem tudom, de az utóbbi időben egyre elborultabb elméletekkel jelent meg, melyek közül a szimplán rasszista megnyilvánulások voltak még a könnyebben emészthetők.

Hogyan juthatott idáig egy ilyen tehetséges ember?

Tragédia!

sommaire 2013.03.20. 14:51:52

Ha EGYALTALAN felmerul, hogy egy szakmai (ujsagiroknak szolo) dijat egy nyilvanvalo propagandistanak adjanak, akkor nincs is mirol beszelni. Az, hogy ez a faszi raadasul meg elmebeteg is, csak egy adalek. A dij odaitelese pontosan mutatja, hogy az allam az ujsagirot a sajat propagandaja eszkozenek tartja. Es itt EZ a szegyen es gyalazat.

Roan 2013.03.20. 14:53:45

@inebhedj - szerintem: mert tájékoztatás címén konteókat gyárt, s mert nyilávánosan rasszista kijelentéseket tett. Azon már nem háborodik fel senki, hogy politikai okokból adják a díjakat (bár az is felháborító szerintem - s igen, régebben is az volt), de ez már tényleg a szakma megcsúfolása.

tarackos 2013.03.20. 14:54:45

Balog lelkész eladta magát a sötét oldalnak. Lucifer imádja az ilyen megtévedt Isten szolgáit. Egy örökévalóságig fogja pirítani a konyhájában.

De legalább a rezsire nem lesz gondja. Világos lesz és meleg...;)

tarackos 2013.03.20. 14:58:27

"Zoltán, nagyon komoly problémák vannak. Ön ezt tényleg nem érzi?"

Az ő helyzetéből nem látszik a probléma. Végrehajtotta az utasítást és kész. Tudja, hogy Viktor megvédi hiszen a lelkésze, a legrosszabb ami történhet vele a felfelé bukás.

Orbán pont az ilyen szar embereket válogatta maga köré. Aztán bünteti vagy az égbe emeli őket de ha gátlástalanul lojálisak akkor nem éri őket baj.

inebhedj - szerintem 2013.03.20. 15:02:02

@Roan:

Jó-jó, de hát a Táncsics-díjasok listáján van még pár mókás név (teszem azt Bolgár Györgyé). Szóval félretéve a szubjektív minősítgetéseket, és az összes díjazott alapján húzott átlagtól való eltérést véve alapul nem értem, miért ne illene Szaniszló a szórásba.

regress 2013.03.20. 15:32:50

@inebhedj - szerintem: azt hogy nem érted,avval nem dicsekednék a helyedben.esetleg kérdezd szüleidet,mi lehet az oka.milyen szert használtak?

inebhedj - szerintem 2013.03.20. 15:39:55

@regress:

Bevallom őszintén, egyszerre magasröptű, mégis mélyenszántó válaszodból nem sikerült se logikai, se empirikus fonalat kibányászni a megvilágosodás érdekében, az a sanda gyanúm támadt közben, hogy esetleg Te sem tudod a választ a nagy kérdésre, viszont abban reménykedsz, én igen, és kicsit bulváros, de legalább gyengécske riposzttal kicsikarhatod belőlem.

De sajnos nem tudom, nem értem.

Gondoltam megkérdezem azért, hátha valaki tudja, miért is durcul a Táncsics-díj ügyben. ;)

Wrex 2013.03.20. 16:00:33

"a zenekar ... revízióról álmodozik"

Valaki igazán elmagyarázhatná már hogy miért olyan nagy probléma ha valaki vissza akarja kapni azt, amit annó erővel elraboltak tőle...

sommaire 2013.03.20. 16:01:35

@inebhedj - szerintem: Nem halas peldaul Bolgar Gyorgyot Szaniszlohoz hasonlitani. Mindketto (lenyegileg mindenki az o korukban) "terhelt" a multja altal - mar amennyiben elfogadjuk, hogy van egyaltalan ilyen. Bolgar and Co ujsagiroi (ertsd: szakmai) tevekenysege akkor is fenyevekre van attol, amive Szaniszlo valt, ha a ballibkomcsizas az egyetlen merce. Ajanlom, nezz/halgass Szaniszlot - es meg fogod erteni. O kapott egy dijat, ami szerint a legjobb ujsagiro. Nem mas. O.

R.T. Flakfizer 2013.03.20. 16:06:02

én ebből annyit látok, hogy egy súlyosan beteg embert ilyen megalázó helyzetbe hoztak. eleve nonszensz ez a díj, a másik meg ami körülötte zajlik. mi lesz legközelebb?

HaCS 2013.03.20. 16:07:12

@inebhedj - szerintem:

Az, hogy egy embernek a hozzáállása, ideológiája, véleménye neked (vagy bárkinek) nem tetszik, mint pl. Bolgár Györgyé még nem jelenti azt, hogy a munkája szakmailag (politikától függetlenül) ne lehetne elismerendő.
Aki viszont újságíró létére tények, adatok nélkül taglalja saját összeesküvéseit monológ formájában tájékoztatás néven, az nem igazán a szakma csúcsa.
Gondolok itt az iszaptározó elleni NATO-bombázásra, meg a Jörg Haider elleni drón-merényletre.
De nézegesd bátran Szaniszló úr utóbbi pár évben készült műsorait, és hamar rájöhetsz szakmai szempontból mik is a problémák. Ha még így sem ébredsz rá nem feltétlenül a világban lesz a hiba.

diplomassenki 2013.03.20. 16:07:37

@inebhedj - szerintem:
Bolgár György lehet, hogy baloldali újságíró, de soha nem vallott vállalhatatlanul szélsőséges eszméket. Habár koromnál fogva nem követtem teljes életútját.
Amit most a Klubrádióban csinál, az korrekt, intelligens, felkészült, az alpári beszédet a betelefonáló hallgatóktól sem "tűri" el.
Valóban nem kormánypárti/FIDESZ/ műsor. Én nagyon szeretem hallgatni! Sok jobboldali szavazó is betelefonál és teret ad az Ő kulturált mondanivalójuknak is.

diplomassenki 2013.03.20. 16:17:58

@Schindler Pistája:
szabad megkérdeznem mennyi idős vagy?

Honnan ez a fene nagy gyűlölet a lelkedben/fejedben?

Én nem vagyok megkeresztelve, de ha meglennék, evangélikus lennék a hagyomány szerint, de legközelebb a Buddhizmus áll hozzám.

Én nem érzem jól magam most Magyarországon, nem tetszik az Orbán mű, mégsem gyűlölködöm, mocskolódom.

Van zsidó, arab, cigány, fekete, indiai, angol, orosz stb ismerősöm.

Magyarországon magyar származású emberek élnek, akik a zsidó vallás tanításai, mutatásai szerint élnek.
A zsidóság nem származás, hanem hit, tanítás, tudomány.
Nem minden arab muszlim, vannak közöttük keresztények is.

Legalább intelligens módon tudnál itt lövöldözni, de ezekből a hozzászólásokból is látszik, hogy nagy a sötétség a birodalomban.
TI az erő sötét oldalán álltok, igaz az könnyebb, gyorsabb út, hogy egy klasszikusból idézzek.

regress 2013.03.20. 16:57:25

@diplomassenki: nem a birodalomban van sötétség,pár oxigénhiányos fejében.nagy részük menthetetlen.

kamarti 2013.03.20. 16:59:22

már elnézést, de nem azt mondta a miniszter, hogy miután a bizottság nem javasolt kellő számú embert (több díj, mint jelölt - ez aztán a ciki), a kulturális államtitkár mutatott rá a jelöltlistában ere a névre? Mert akkor tudjukki döntött (utasított)
Persze ez ezt az elejétől bénázó, felkészületlen, jellemtelen alakot (bábot) nem mentesíti a miniszterként elkövetett tettei felelőssége alól

mrZ (törölt) 2013.03.20. 17:00:57

@diplomassenki:
>>Magyarországon magyar származású emberek élnek,
Akik szeretnék élni a saját életüket, de balról zsidó, jobbról keresztény, hátulról a múlt, előről meg az eurokraták nyomorítanak. Az egyszeri ember meg csak vágja a kis kardjával, de lenyiszálsz egyet három rosszabb lesz helyette.
Valaki majd csak ki okoskodja a megoldást.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.20. 17:14:26

nem ártatlan, hanem szerencsétlen hü... Mindenki előtt.

inebhedj - szerintem 2013.03.20. 18:49:45

@HaCS:

Amennyire tudom, Szaniszló külpolitikai munkásságát díjazták és nem az Echo-tévést, ahogy Bolgárnak sem az utóbbi tizenegynehány éves tevékenysége kapott díjat, és még folytathatnám a Táncsics-díjasok elemzését.

Az, hogy a társadalom egy része szerint amit azóta csinál Szaniszló / Bolgár / stb. az elmebetegség, alapvetően nem lehet vita kérdés, ezek tények, van aki szerint Szaniszló a szélsőséges elmebeteg, van aki szerint Bolgár, van aki szerint Havas, és így tovább.

Mivel azonban a Táncsics-díjasok között egyáltalán nem ritka az olyan, aki munkásságának egy részére vitatott / megosztó / szélsőséges / elmebeteg minősítést kap az emberek egy részétől, ez egyfajta jellemzője a kitüntetetteknek.

Tehát nem az kérdés, hogy Szaniszló, Bolgár, Havas elmebeteg-e a társadalom egy része szerint, hanem az, hogy
miért pont Szaniszló ne lenne érdemes egy ilyen díjra?

(A szakmai szempontokat éppen azért ne feszegessük, mert a díjat a munkásságuk egy-egy része miatt kapják, amely az ítészek szerinti szakmai követelményeket követendő módon elégíti ki. Ez egy szűkebb kör szubjektív álláspontja a társadalom csoportjaihoz képest, és az inerciarendszerben ezt a társadalom felé szakmai véleménynek szokás tartani, még akkor is, ha a szakma véleménye ezzel nem egyezik. De ez már belterjes téma, és a kérdést nem is érinti.)

Roan 2013.03.21. 18:34:36

@inebhedj - szerintem: Vannak mókás nevek, de azért - tudomásom szerint - senki sem próbált fantazmagóriákat tényként tálalni. Márpedig ez a szakma a tényeken alapszik. Kitalálhat mindeféle elméleteket, de akkor pályázzon a Nebula-díjra, vagy alapítson egyházat. A rasszista megnyilvánulás pedig még egy ok, ami miatt szégyenkezni kellene, hogy díjat kapott.

dr yetee 69 2013.03.25. 14:07:06

@zajos1: A kubatov-
lista nem zavar?
süti beállítások módosítása