Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Kurva életbe: csak összeesküdött a világ Matolcsy és Orbán ellen!

2013.01.17. 09:54 Spejbl

matolcsy (1).jpg

Régebben talán azt remélte a FIDESZ-KDNP vezetése, hogy idővel talán majd immunissá válik a világegyetem Matolcsy újabb meg újabb rettenetes kijelentéseire, amiket szokásos módon a csütörtöki Heti Válasz oszt meg az olvasókkal, azonban ha ők nem is vették észre, ez egyelőre nagyon nem így van. Pedig jó lett volna, mert akkor egyfelől a magukat ma konzervatívnak nevező, ugyanakkor valami érthetetlen módon mégis a kommunista hatalomgyakorlás és szemlélet mechanizmusait helyeslő szavazók igényei is kielégítésre kerülnek, ugyanakkor talán nem zuhant volna a miniszter mondataitól sok havi mélységbe a forint árfolyama, nem gondolkodnának kivonulásban külföldi cégek vagy törölnének újabb és újabb korábban még ide tervezett beruházásokat.

VÉLEMÉNY 

orbanbicepsz.JPGMa újra az államosításról olvashat a kellően bátor ember, az ínyencek kedvéért némi fenyegetőzéssel színezve. Mert bizony jól jár, aki kivonul a piacról, tulajdonát eladja az államnak, hogy a közszolgáltatások területén élet és halál ura ismét az újraálmodott népköztársaság, akarom mondani az állam legyen. Persze jó lenne, ha minden az állam tulajdona lenne, ha nem nézzük azt az apróságot, hogy a gazdaság nem így működik, hogy Magyarország, például Oroszországgal ellentétben, nem nagyon vagánykodhat, köphet a képébe mindenkinek, miközben - hiába a propaganda - közel sem áll olyan stabil lábakon, mint azt szeretné mutatni. Az államosítással való riogatás, sőt fenyegetés nem szép dolog. Azt ordítani, hogy "mindenki bekaphatja, itt a mi szabályaink szerint játszunk" nagyon macsós dolog, de mint időről időre kiderül csak egyetlen dologra jó, hogy még inkább aláássa a bizalmat, még inkább elzárja hazánkat a külvilágtól, a fejlődés lehetőségéről nem is beszélve.

Add el a céged, vagy tönkreteszünk!

„Senki nem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült, és megelőznék későbbi veszteségeiket” – ezzel a meglepő, és a magántőkét, és pláne a nyereséget ismét csak a piacgazdaság egyfajta kellemetlen melléktüneteként felfogó fordulattal érvel a Matolcsy György a szokásos csütörtöki Heti Válasz-cikkében az államosítási láz mellett. INDEX

Matolycsy újra meg újra felköhög valamit, ami megdöbbentést vált ki, például hangsúlyozza, hogy az unortodox módszerektől nem kell félni ezután sem (gazdaságpolitikánk kiszámíthatatlansága az egyik legriasztóbb tényező), hogy a Jegybanknak és a Kormánynak stratégiai szövetségesekké kell válniuk (pláne, ha esetleg ő lesz az elnök...), hogy mindig a soronkövetkező évben jön a nagy fellendülés, hogy az államadósság miként csökken, hogy a költségvetési hiány milyen remekül áll (állítólag már újabb megszorítások tervei körvonalazódnak), hogy jól jár, aki eladja az államnak a korábbi állami monopóliumokat, mert még a végén...

Matolcsy dia.jpg

Nehéz eldönteni, hogy ennyire értetlen, dilettáns emberekről van szó, aki nagyon hisznek hülyeségeikben vagy van Matolcsy és barátai fejében valami nagyon csavaros, nagyon remek ötlet. Én az előbbiben hiszek, míg ők láthatóan az utóbbiban, hiszen jöhet egyes mondataik, cselekedeteik után akármekkora földrengés, azt mindig meg lehet magyarázni spekulációval, összeesküvéssel, egy dolog biztos soha semmiért nem ők a felelősek.

De akkor mégis ki a rosseb?

Újabb elemző cáfolta Matolcsy érveit

"Jackson grafikus elemzéssel kimutatja ugyanakkor, hogy a forintgyengülés időben éppen egybeesett a globális piaci volatilitás egyik fő mércéjének tekintett, a befektetői kockázatvállalási hajlandóság megítélésére is használt VIX index lendületes csökkenésével, ami az árfolyam-kilengési hajlam mérséklődését és a piaci hangulat javulását jelezte. A Capital Economics elemzője szerint ebből úgy tűnik, hogy a forint árfolyammozgását jelenleg nem a globális kockázatvállalási készség ingadozásai, hanem belső tényezők vezérlik." INDEX 

Így menetelnek tovább a lenini az unortodoxia útján Matolcsy és barátai, míg a végén össze nem roppantja Magyarországot az a rettentő nagy kormányzati hit, ami még mindig dacolni próbál a valósággal.

Csatlakozz hozzánk a (klikk:) fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

1 komment · 1 trackback

Címkék: gazdaság magyarország szocializmus matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr95021009

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nap képzavara és egyéb finomságok 2013.01.18. 10:38:56

A nap képzavarát már korán reggel megkaptuk miniszterelnökünktől:  Az Ab a választási regisztrációnál olajat öntött a tűzre, ettől "olyan forróvá vált az ügy, hogy befagyott." Mindezt annak kapcsán, hogy az Alkotmánybíróságot tette felelőssé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tyúkarc 2013.01.17. 12:45:41

Hiszek egy rendszerben, mindenható kormányban...
süti beállítások módosítása