Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Nyisd ki a szád, elvisz a yard!

2012.12.20. 12:44 Paul.White


nyisdki_1.jpgMiféle pitiáner maszatolásra szorul a rendőrség (és feltételezhetően nem saját hatáskörben teszik, hanem fentről szóltak) ahhoz, hogy kicsit jobb színben próbálja feltüntetni saját magát és a feletteseket???
LOL

Köztudott, hogy tegnap este a diákok közül 3-at a "hídfoglalás" után előállított a rendőrség. Abba most ne is menjünk bele, hogy szakszerűen történt-e a tömegből történő kiemelés, vagy sem! Ez már sokadik részletkérdés a történetben. Még indok is akadt az előállításra:

"Az ORFK azt közölte, a nem bejelentett demonstrációnak számító lánchídi tüntetés moderátorait gyülekezési joggal való visszaélés miatt állították elő, ami szabálysértésnek számít."
/Index/

Ügyes! Végül is a jó kutya is vicsorogva támad, ha a gazdi csibészel. Még ez is érthető.

DE!


Mi a fenéért kellett elkezdeni terjeszteni, hogy kés volt náluk?

Újabb idézet:

"Cáfolja a rendőrség állítását az a szerda esti tüntetésről előállított 25 éves debreceni tüntető, akiről a rendőrség azt írta, hogy a meghallgatása során két kést találtak nála.

Az Indexnek elmondta: nem volt nála kés, hiszen ha lett volna, akkor a rendőrségnek eljárást kellett volna indítania ellene emiatt. Ilyesmi a jegyzőkönyvben sem szerepelt, különben nem is írta volna alá, ha ez állt volna benne – mondta. „Ügyvéd is volt velem. Nem tudom, hogy milyen lépéseket lehet tenni, de ha kell, akkor szívesen beperlem a rendőrséget” – mondta.

Hogy a többieknél volt-e kés, arról nem tudott nyilatkozni. A Tiltakozunk a felsőoktatás egyoldalú módosítása ellen Facebook-csoport üzenőfalára kiírták, hogy az egyik diák táskájában találtak egy svájci bicskát, és erről írta azt a rendőrség, hogy kést talált a 17 éves budapesti tüntetőnél."

/Index/

Szóval emeltek a téten a srácok, és ha már bevitték őket, akkor legyen kövér a Bajnai lúd! Találtak az egyikük hátizsákjában egy svájci bicskát, mehet hát az MTI-nek, hogy kés volt KETTŐNÉL IS! Csak szólok efftársak: a reptereken a manikűrolló, körömcsipesz is fegyvernek minősül! A helyetekben legközelebb kiemelnék egy-két balos szőkét is, aztán majd mehet a hírekbe, hogy felvegyverzett tüntetők százai vonultak! Ki tudja, hátha találtok egy Zsanettet is a csajok közt!

Szánalmas, pitiáner hazudozás. Megértem, hogy próbálkoznak kicsit bizonyítani, hogy itt minden okkal történik, és minden így van jól, de könyörgöm! 
Miért Kovács12 tizedest kell megbízni, hogy az ilyen ügyeket intézze? 

orbanviktor1988.jpeg

Ő szegény addig sem jut a logikus gondolkodás kusza útvesztőjében, hogy ha valamit blöffölünk és még jegyzőkönyvben sem szerepel, akkor abból valószínűleg cáfolat lesz, sőt még az is lehet, hogy helyreigazítást is fognak követelni! Ki tudja? Akár még jogi következményei is lehetnek! Senki nem tanult a törvényről azon a fránya őrsön?

Elszomorító, hogy ilyen eszközökre szorul ma a rendőrség ahhoz, hogy valahogy igazolni próbálja kétes megnyilvánulásait. Ilyen messzire soha nem kellett volna eljutni annak a kormánynak, aminek első embere '86-ban hasonló mondvacsinált okok miatt élvezte a karhatalom vendégszeretetét!

P.W.

Csatlakozz hozzánk a fészbukon, ha tetszett a cikk, ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

177 komment · 4 trackback

Címkék: budapest politika orbán fidesz magyarország rendőrség 2012 Tüntetés Diák BRFK Hazugság

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr474974519

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Világosok jönnek-mennek 2012.12.21. 02:21:41

Sokan írják, hogy az "Orbán-katonák", a rendőrök bevitték a tegnapi tüntetés során a jogaikkal élő egyetemistákat, fiatalokat egy kis halas szendvicsre a IV. kerületi kapitányságra. A rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a fiatalok gyülekezési jogukkal élt...

Trackback: Victor, inox! Elsülhet a svájci bicska 2012.12.20. 20:10:44

Késeket hazudott Orbán rendőrsége a diáktüntetésről előállított hallgatók zsebébe. Azt állítják, három kést találtak az esti tüntetésről előállított három diáknál. A diákok azt mondják, ez hazugság. Azt mondják, a rendőrök nem három kést találtak náluk...

Trackback: A rendőrség csicska, ez csak svájci bicska 2012.12.20. 20:02:11

Mekkora kést, és hány darabot tarthatsz magadnál büntetés nélkül? Bármennyit, ha a penge hosszúsága nem haladja meg a 8 centimétert. A kérdés úgy került elő, hogy a rendőrség előállított három fiatalt akik a diákok bejelentett tüntetését követő spontán...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.20. 13:42:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaboraron 2012.12.20. 22:46:32

@Parajpuding: "Pedig a csúti quasimodó"

Erre mondják, hogy a stílus maga az ember...

billy reed 2012.12.20. 22:49:28

Európai színvonalú rendőrség???
És ahhoz hová kell költözni?

Képzeljük el mi lett volna, ha a demonstrálókon még Jedi-köpeny is lett volna!!!
Láttunk már ilyet ugyebár...

@Steppenwolf: "Az unokáihoz tartó 50 év körüli kb. 160 magas 50 kilós nagymamáról nem is beszélve, aki állítólag egyszerre 4 állig felfegyverzett rendőrt támadt meg életveszélyesen, és ezért tartották fogva napokig és indítottak ellene eljárást..."

Név és cím a házmesternél?

És még nem is említettük meg mindannyiunk hősét: Révész M. urat, aki szembeszállt a rátámadó gyurcsányista hordákkal.

kennyking 2012.12.20. 22:50:09

@Steppenwolf: Liberális kommenteket olvasva, az a véleményem, hogy ez az ország ilyen marad , nem változik semmi belátható időn belül.Mindig olvasok olyanokat, hogy nemzeti minimum, meg összefogás, stb....ezekkel? Lehetetlen.Olyan zsigeri gyűlölet él bennük mindenki iránt, aki nem, szajkózza a véleményüket, hogy gyakorlatilag kizárnak mindenfajta párbeszéd lehetőségét.

sanyix 2012.12.20. 22:50:52

a hazudós "bal" "libsik" hazudoznak, és relativizálgatnak megint. Meglepő? :D

A nagy PÁRT (mszmp és utódjai) ellen irányuló tüntetések mind jogtalanok, büdös csőcselék csinálja, bezzeg a másik gengszterváltó párt(az mszmp ellenfelei) elleni tüntetések már a szabadságért mennek :D

És a legszebb hogy úgy hazudoznak, hogy tele a youtube a cáfoló videokkal.

Mint ahogy 2010-ig mindenkit türelemre intettek a kormánnyal kapcsolatban. Bezzeg ahogy megtörtén a váltás, a türelemnek vége lett, a ballibsik az első percben habzó szájjal kezdtek el fröcsögni.

Még mielőtt valamelyik okos benyomná (hiszen a ballibsiknél is "ahol nem mi vagyunk ott az ellenség") a fideszt is utálom mint a szart.
De ezt a kettős mércézést, hazudozást, relativizálgatást még jobban...

Az meg a csúcs amikor az antirasszista liberrált, habzó szájjal törpecigányorbánozik :D

Steppenwolf 2012.12.20. 22:53:06

@kennyking: Komolyan elképesztő, hogy ilyen előfordulhatott egy állítólagos szabad országban, pont azoknak az uralkodása alatt, akik most a demokrácia kizárólagos letéteményeseként tetszelegnek diktatúrát üvöltenek, mikor a rendőrség tényleg a tegnapi egyetlen véleményes kivételtől eltekintve mintaszerűen végzi a feladatát.

De gondolom azok a rendőrök a mai napig nem lettek törvény előtt felelősségre vonva, sőt.

kennyking 2012.12.20. 22:53:26

@billy reed:
" És még nem is említettük meg mindannyiunk hősét: Révész M. urat, aki szembeszállt a rátámadó gyurcsányista hordákkal."
Erről van szó.A liberális ámokfutás áldozatán még ma is viccelődtők, de micsoda össznépi siránkozás van, ha csak bevisznek három kölköt a rendőrségre.Nem bántják őket, nem verik véresre, mint hat éve, mégis össznépi ajvékolás tör ki spontán módon.Szánalom.

Steppenwolf 2012.12.20. 22:56:03

@billy reed: Teljes nevet és címet aligha kapsz, de a 2006 őszéről készült dokumentumfilmben meghallgathatod a hölgyet.

kennyking 2012.12.20. 22:57:33

@Steppenwolf: Gergényit ki is tüntették, Gyurcsány megköszönte a szakszerű munkavégzést.Azok akik, sikongattak örömükben, most itt rinyálnak a blogokon, hogy jajj mán fasiszta diktatúra, mert bevittek három kölköt.Kiváncsi vagyok, hogy Orbán vagy Tarlós kitünteti-e a főrendőrt.Mert ha nem , akkor nem demokraták.

J.László 2012.12.20. 22:59:24

@Le_Penseur:
1990 előtt okádtam a rendőröktől. Utána 3-4 év alatt, kemény munkával becsületet szereztek maguknak. 2006-ban ezt megint lerombolták. Ha engem kérdezel, az én szememben azóta a rendőr ismét egy olyan ember, akitől óvakodni kell. Az a rezsim, amely ezt teszi az ország rendőrségével, bukásra van ítélve. Más miatt is persze, de emiatt is.

gaboraron 2012.12.20. 22:59:54

@billy reed: "Név és cím a házmesternél?"

Látom, rövid az emlékezeted, segítek:

www.stop.hu/belfold/csak-unokajahoz-igyekezett-a-rendorvero-szupernagyi/481739/

A HavariaPress azt írja: a most 60 esztendős nagymama pere 2009. január 9. óta zajlik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, hivatalos személy elleni erőszak bűntettének vádjával. Az asszony egyébként állítása szerint nem is vett részt a két és fél évvel ezelőtti nemzeti ünnep tüntetésein: kórházba igyekezett az unokájához, s a Deák térnél leállított metró utasaként került a rendőrségi oszlatások közepébe.

Az őrizetbe vétel indokául a hatóság azt jelölte meg, hogy az asszony négy rendőrt vert meg a Deák téren, később az 57 kilós ,,Szupernagyi" által megvert rendőrök száma egy egyenruhásra redukálódott. Emiatt az ügyészség először pártfogó felügyelet alá helyezte, majd amikor ő panaszt nyújtott be az intézkedés ellen, vádat emeltek vele szemben, hivatalos személy elleni erőszak alapesete miatt.

Steppenwolf 2012.12.20. 23:02:22

@kennyking: Tényleg van abban valami, hogy furcsamód ők azok, akik a legkevésbé képesek tolerálni az ellenvéleményt.

Baromi sok rosszat el lehet mondani erről a kormányról, elszaladt velük a ló, megrészegítette őket is a hatalom és még dilettánsak is, de ezek azért mégsem lökik fel és fejelik le az ellenzéki tévék stábját és nem csempésztetnek drogot ellenzéki tényfeltáró újságírók autójába, mint a "demokraták" csak mert a tyúkszemükre léptek.

reszeg tengeresz 2012.12.20. 23:03:42

Orbannak mar regen bele kellett volna lovetni a libsik koze!

Amugy meg, csak kibujt a szog a zsakbol:
kuruc.info/galeriaN/egyeb/mszp121220.png
Ennyik vagytok ti liberalis biboldo gecik! :D

Foxtrotty 2012.12.20. 23:07:08

Akkor végül még bemásolom a Gytv-ből a vonatkozó paragrafusokat, hogy tanuljunk is valamit a poszt kapcsán:

12. § (1) Ha a rendezvény résztvevőinek magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, s a rend másként nem állítható helyre, a szervező köteles a rendezvényt feloszlatni.

(2) A rendezvényen résztvevők nem jelenhetnek meg fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve.

14. § (1)11 Ha a gyülekezési jog gyakorlása a 2. § (3) bekezdésében foglaltakba ütközik, vagy a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, továbbá ha bejelentéshez kötött rendezvényt tiltó határozat ellenére tartanak, a rendőrség a rendezvényt feloszlatja.

15. § E törvény alkalmazásában

a) közterület: a mindenki számára korlátozás nélkül igénybevehető terület, út, utca, tér;

b) fegyveresen jelenik meg a rendezvényen az, aki lőfegyvert vagy robbanóanyagot tart magánál, felfegyverkezve pedig az, aki erőszak vagy fenyegetés alkalmazása érdekében az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt tart magánál.

kennyking 2012.12.20. 23:07:15

@Steppenwolf:
Véleményem szerint a Gyurcsány-éra volt a " rendszerváltozás" óta regnáló hatalom legalja.Persze, a mostani is tülekedik a dobogón, de Gyurcsányt nem lehet alulmúlni.

Muad\\\'Dib 2012.12.20. 23:07:38

Az előző években nem tűnt fel a dolog? Mindenkinek egységesen fel kellett volna lépnie a hasonló dolgok ellen régebben is, akkor talán nem tartanánk itt. Miért pont most változott volna valami is?

Steppenwolf 2012.12.20. 23:08:34

@kennyking: Fletó még fizetésemelést is akart adni a rendőröknek, hogy elmondása szerint olyan állhatatosan védték az ő életét.

sárga tetű (törölt) 2012.12.20. 23:08:52

A 23 éves T. János orfalui lakos ruházatátvizsgálása során került sor két darab kés lefoglalására...
tehát voltak kések, de nem annál, akiről a hírek szóltak. A média elcseszte.

T. János azt állítja, hogy ezeket a késeket evésre használj. Kettőt, egyszerre. Közben kanál és villa nincs nála. Aha, én meg csillámfaszláma vagyok.

Az index szerint előállított tüntetők elmondták, hogy a rendőrség eljárása korrekt volt, kaptak kenyeret és halat is. Ezen felnevettem, annyira bibliai hangzású :P

Mostanra a rendőrség is megtanulta, hogy nem kell emberek ujját letörni, ártatlanokat félholtra verni, hogy a hatalom kedvében járjon, mint Gyurcsány-Gergényi terrorja idején. Érdekes, akkor a ballib média Gergényit hősként ünnepelte, minden rémtette ellenére.

Gyakorlatilag most ezekkel a hallgatókkal szemben semmi atrocitás nem történt, bár állítólag mekkora rendőr fasiszta államban élünk.
Bár a kenyéradó gazdáik, Vadai Ágnessel az élen ott somfordáltak a rendőrségen, hátha lesz valami verés, pofon, amit majd világgá kürtölhetnek. De hát nem, viszont legalább kiderült, hogy a hallgatók a DK emberei.
Pedig elsült volna a ballerek fasza, ha mártírt tudnak faragni a kis takony tüntetőkből.

Na jóvan ámberek, halaggyunk, nincs itt semmi látnivaló!

Mária 2012.12.20. 23:12:10

@Foxtrotty:

A gyülekezési jogról szóló törvény a bejelentett tüntetésekre vonatkozik. A bejelentett rendezvényen résztvevők nem jelenhetnek meg fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve. Fegyveresen jelenik meg az, aki lőfegyvert vagy robbanóanyagot tart magánál, felfegyverkezve pedig az, aki az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt tart magánál.

Bejelentett tüntetés szervezői nem csak a kisbicskát nem szeretik, de a baseballütőt, a papírvágó ollót, vagy a folyadékkal teli palackot sem, hiszen bármelyikkel lehet sérülést okozni. De ha nagyon akarod a szőrszálat hasogatni, akkor kitilthatod a hurkapálcát, vagy a gombostűt is a rendezvényről, hiszen az elsővel szemet lehet kiszúrni, a másodikkal meg halálos fertőzést lehet terjeszteni.

Ám a SPONTÁN tüntetés épp attól spontán, hogy egy pillanat alatt határozzák el magukat az emberek, éppe ezért nincs is idő bejelenteni.

Spontán tüntetésre meg abban a menetfelszerelésben megy az ember, amiben éppen sétált az utcán. Utcán sétáláshoz meg a kisbicska nincs betiltva. A kisbicskáról a Közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szóló 175/2003. (X. 28.) kormányrendelet rendelkezik, ami szerint a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz például az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja. Ekkora, vagy ennél nagyobb késsel nem szabad az utcára menni, ennél rövidebb pengéjű szúróeszközzel, vágóeszközzel meg szabad.

A rendőrség meg jobban tenné, ha nem járatná le magát hülyeségekkel.

*

1989. évi III. törvény a gyülekezési jogról:

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900003.TV

Az 175/2003. (X. 28.) számú Korm. rendelet:

www.biztonsagiorezred.hu/pdf/kozbiztonsagra_kulonosen_veszelyes_eszkozokrol.pdf

J.László 2012.12.20. 23:13:18

@reszeg tengeresz:
Helyesen írni sem tudnak.

Kemény jobboldali diktatúrára lett volna szükség 1990-ben. Régen túl lennénk már az egészen. A házi feladatot ezzel együtt el kell végezni, előbb, vagy utóbb.

A "liberális demokrácia" egy rakás szar, láthattuk az elmúlt 20 évben. A liberalizmussal, ha kell, kemény módszerekkel le kell számolni. Amíg ezt nem tesszük meg, semmi esélyünk.

gaboraron 2012.12.20. 23:16:06

@Mária: "Spontán tüntetésre meg abban a menetfelszerelésben megy az ember, amiben éppen sétált az utcán."

Ez a tüntetés már nem volt spontán, hétfő este óta szervezték. tehát oda nem mehetett felfegyverkezve. Utána lehet, hogy spontán továbbvonultak hidat foglalni, de ez esetben talán még te is érzed az ellentmondást.... hazarohant bicskáért közben?

kennyking 2012.12.20. 23:16:57

@Steppenwolf:
Igazából a demokráciát védték elszántan.De, sajna, ma már diktatúra van.Ma már nem lövöldözhet csak úgy egy rendőr.Még csak a gumibotjával sem sózhat oda, hanem könyörögnie kell, hogy jöjjön már le a hídról, jóember.Nem is csodálom, hogy minden demokrata tiplizik le a művelt nyugatra.

Steppenwolf 2012.12.20. 23:17:03

@kennyking: Erkölcsileg és gazdaságilag is valóban a 23 év legkártékonyabb kormánya volt, pedig erős a mezőny.
Ma is vannak cifra dolgok és megmagyarázhatatlan ámokfutások, lásd pl. Fekete Gy. MMA-ja, de azért az a nyílt cinizmus és legalapvetőbb emberi jogok lábbal tiprása, ami 2006. őszén csúcsosodott ki, még mindig utópia és a tegnapi 3 diák 2 óra hosszára való előállításnak köze nincs hozzá.

Mária 2012.12.20. 23:18:11

@gaboraron:

"Újpesten kenyeret és halat is kaptak."

Tisztára olyanok ezek a rendőrök, mint Jézus :DDD

kennyking 2012.12.20. 23:19:03

@Mária:
" Ám a SPONTÁN tüntetés épp attól spontán, hogy egy pillanat alatt határozzák el magukat az emberek, éppe ezért nincs is idő bejelenteni."
Az Iván Csonkinban megmondta a párttitkár, hogy Elvtársak ! A sponteanitást irányítani kell !
Valahogy így lehetett itt is.

gaboraron 2012.12.20. 23:21:58

@Mária: Arra persze nem reagálsz, hogy a srác maga ismeri el, hogy _kettő_ kés is volt nála.

Steppenwolf 2012.12.20. 23:23:05

@kennyking: Akkora diktatúra van itt, hogy a kormány pár ezer diák tüntetésére minden korábbi tervét az "önfinanszírozó felsőoktatással" kapcsolatban visszavonja és a miniszter jár kanosszát a diákokhoz, hogy üljenek le vele tárgyalni. :)

Valahogy nem rémlik, hogy az elmúlt évek nagy demokráciájában történt volna hasonló, mikor a diákok a tandíj ellen tüntettek 2006-ban.

J.László 2012.12.20. 23:24:32

@gaboraron:
Két késsel eszik, villa nélkül. Hagyd már. Liberális ember. Úgy eszik, ahogy akar. Nem értem az egészet egyébként. Kilőtték a szemét? Na nem, akkor mi a fasz baja van?

gaboraron 2012.12.20. 23:27:00

@J.László: Érdekes, hogy az ilyen "kissé" elfogult blogok pörögnek és címlapon vannak, a TASZ cikke ugyanerről meg rég elsüllyedt...

kennyking 2012.12.20. 23:27:32

@Steppenwolf: Én is így látom.A kretén- versenyben Gyurcsány mindig vezetni fog egy orrhosszal Orbán előtt.A legkártékonyabb-versenyben már kéne célfotó is talán, mert szabad szemel nehéz kibogozni a befutót, mert Antall és Horn is ott tülekedik és mintha Bajnai sziluettjét is ki lehet venni a csoportosulásból.Azt a Bajnait, aki most a liberált oldal favoritja, a liberális haza meg váltójaként szerepel.Lagutóbb Újpesten látták, a fasiszta ditatúra erőszakszervete környékén látták, kosárkájában hallal és kenyérrel.Állítólag IMF kölcsönből vette őket a piacon ( akik nagyon idegesek voltak egyébként, mert a rohadt diktátor nem akart kölcsönkérni tőlük.De aztán csak megegyeztek.Mindig megegyeznek...Ilyenek ezek, egy alomból származnak.)

kennyking 2012.12.20. 23:31:47

@Steppenwolf:
Jó éjt, megyek aludni.Reggel mennem kell lapátolni egy kicsit a GDP-t, mert valamiből fizetni kell a diktatúra rendőreit és hát a felsőoktatásra is kell áldozni még egy kicsit.

J.László 2012.12.20. 23:34:01

@Mária:
"Svájci bicska és hagyományos bicska volt náluk, olyan, amilyenből mindenki annyit tart magánál az utcán, amennyit csak akar."

Mintha emlékeznék olyan esetre, hogy három kiló cukor és öt kiló liszt okán előzetesbe került valaki, mondván, hogy robbanószerek előállítására alkalmas eszközöket rejteget.

Kalapácsokra is emlékszem, amik miatt 3 évig kordonokkal volt lezárva a fél belváros.

Azt hiszem, cukrot, lisztet és kalapácsot is annyit tart magánál mindenki, amennyit akar.

dennisthemenace 2012.12.20. 23:34:21

@J.László: Inkabb te fogd be.. Ja, hogy fizetnek az ilyen kommmentert?? Akkor faradj a kasszahoz.

Steppenwolf 2012.12.20. 23:35:17

@kennyking: Bajnai érdekes kórkép. Kíváncsi vagyok, át lehet-e rázni vele a népet és elfelejtették-e már, hogy ez a nagy reformer, a zország megmentője évekig tulajdonképpen második számú ember volt abban a kormányban, ami csőd szélére vitte az országot és ami miatt IMF-hitelre szorultunk.

dennisthemenace 2012.12.20. 23:37:19

@Mária: Nem jaratna le magat?? A drogarulasi balhe, autolopasi balhe, betoresi balhe, stb utan mar nincs hova sullyedni, igy mindegy.

Steppenwolf 2012.12.20. 23:39:48

@kennyking: Ez már csak így van, de óvatosan írj ilyeneket, mert a demokraták elszámoltatást ígérnek, nehogy félreértsenek és csak úgy demokratikusan berácsozzanak, mert részt vettél a diktatúra fenntartásában. ;)
Neked is jó éjt! És köszi az eszmecserét! :)

Mária 2012.12.20. 23:42:11

@gaboraron:

"de ez esetben talán még te is érzed az ellentmondást.... hazarohant bicskáért közben?"

Tételesen nem tiltja a gyülekezési törvény, hogy szervezett, bejelentett rendezvényen kisbicska legyen a hátizsákodban, miközben a szónokokat hallgatod.

A kisollót, a hurkapálcát és a magas sarkú női cipőt se tiltja.

Foxtrotty 2012.12.20. 23:43:05

Inkább nem nyitok vitát arról, hogy a Gytv csak bejelentett tüntetésekre vonatkozik, hiszen így vitatkozhatnánk azon is, hogy KRESZ érvényes-e teliholdnál

Inkább a tanulságok:

- ha fel akarod robbantani a Lánchidat, borotválkozz meg előtte, máskülönben leég a szakállad (Hentzi generálisnak ajánlva)

- ha forradalmat akarsz csinálni, nem elég hogy úgy nézel ki mint a Népbiztosok annak idején

- ha bicskákat találnak nálad a híd elfoglalásakor, mondjad hogy csak azért vitted, hogy el tudjad majd fogyasztani vele a halat és kenyert a rendőrörsön

Mária 2012.12.20. 23:47:35

@gaboraron:

"Arra persze nem reagálsz, hogy a srác maga ismeri el, hogy _kettő_ kés is volt nála."

Lásd a legelső hozzászólásomat.

Láttad a jegyzőkönyvet? Benne van, hogy KÉSEKRŐL volt szó?

A srácnál nem késeket találtak, hanem bicskát. Fent van róla a kép a police.hu cikke alatt. Sajnos a fotós nem tett mércét a kés mellé, így nem tudjuk, mekkora a bicskák pengehossza valójában. Tippelnék: azért nem tettek egy vonalzót a bicskák mellé, és azért hallgatnak a méretéről a szöveges tájékoztatókban is, mert nem akarják beismerni, hogy olyan pengeméret miatt balhéznak, ami a törvény szerint megengedett, hogy legyen nálad. Nem is egy darab, hanem amennyit csak akarsz.

dr yetee 69 2012.12.20. 23:49:49

@J.László: Köcsög,hol láttál égő autókat,molotovot,stb?

Mária 2012.12.20. 23:50:18

@J.László:

"Kalapácsokra is emlékszem, amik miatt 3 évig kordonokkal volt lezárva a fél belváros."

Én meg kordonbontó bűnözőkre emlékszem, akik nem lettek előállítva.

J.László 2012.12.20. 23:50:24

@Mária:
"Tételesen nem tiltja a gyülekezési törvény, hogy szervezett, bejelentett rendezvényen kisbicska legyen a hátizsákodban, miközben a szónokokat hallgatod."

Igazad van. Tételesen azt sem tiltja a törvény, hogy a miniszterelnök által kézivezérelt Gergényi parancsára ne derék, hanem fejmagasságban lőjenek az idegen nyelven beszélő rendőrök nem rendszeresített lőszerrel. Nyilván az sincs benne tételesen a törvényben, hogy a mentősöket nem szabad bántaniuk a rendőröknek.

Ilyenkor akkora kibaszott jogászok vagytok hirtelen, hogy az ész megáll. Mert azt a kis faszt bevitték két órára a jardra. Azt a kurva életbe.

dr yetee 69 2012.12.20. 23:52:04

@Steppenwolf: Az országot éppen most viszi csődbe a felcsuti!

Kandabula 2012.12.20. 23:53:21

Én úgy látom ezt a dolgot, hogy ha tüntetünk, akkor mindent összetörünk, ami utunkba esik. Ha tank, akkor azt beindítjuk, (micsoda naivitás és felelőtlenség egy működőképes tankot az utcára hagyni!) és hajrá! Mert az jó érzés, ha már tüntetünk. A tüntetők a választások alkalmával mindent megkaptak. Oszt jónapot. Egyébként mi a gond a bicskával? Magyar ember bicskát hord!

J.László 2012.12.20. 23:55:47

@Mária:
Tiltja tételesen a törvény, hogy a Kossuth és a Szabadság teret törvénytelenül lezáró kordonokat nem szabad eltávolítani?

Mária 2012.12.21. 00:05:39

@J.László:

Tiltja a törvény a rendőri kordon elbontását? A rendőri intézkedés megakadályozását?

sanyix 2012.12.21. 00:06:27

@dr yetee 69: magyarország 20 éves története: csőd széléről csőd szélére.

J.László 2012.12.21. 00:10:57

@Mária:
Érdekes. 2006-ban miért nem láttunk colstokot a kalapács mellé téve a precíz rendőrség által? Mert ugye van kis kalapács meg nagy kalapács. De azt hiszem, ugyanannyi kalapács lehet nálad. mint bicska vagy kés.

Kilőtték a szemét? Laposra verték a Rádió udvarán? Elítélték másfél évre egy 10 perces tárgyalás után?

Kandabula 2012.12.21. 00:29:33

@J.László: mi az, hogy "törvénytelenül lezáró"? Nehogy már törvény kéne ahhoz, hogy valamit a rendőrség lezár. De értelek, sunyi a kérdésed. Kérlek, menj oda a parlamenti lánchoz, lépd át és figyelj! Meg egyáltalán, próbálj bemenni a Fehér Házba, a Pentagonba. Két lábbal fognak kirúgni. De nem kell ennyire messze menni. Próbálj bemenni egy akármilyen minisztériumba. Csak Orbán merte megtenni, hogy kordont bontott, felelőtlenül. Most rajtad a sor! Várlak a Kossuth téren! Hajrá!

J.László 2012.12.21. 00:37:44

@Kandabula:
Én azon a környéken nőttem fel. A kommunista rendszerben sem volt lezárva a Szabadság tér vagy a Kossuth tér. Ahogy most sem. Nagyon szomorú látvány volt. A Szabadság tér nem a Pentagon. Ennyire nem kell eldob ni a sulykot.

Különben, ha már szóba került. Szégyellje magát az az ország, amely követségét tankcsapdákkal kell védeni egy szövetséges országban. Az amerikai követséget ki kéne paterolni a belvárosból a picsába, de sajnos nem lehet megtenni.

bgp 2012.12.21. 00:38:01

@Steppenwolf: A mostani sem hátrál meg, csak pávatáncol.

sárga tetű (törölt) 2012.12.21. 00:45:19

@Mária: Ja, most arra gondolsz, hogy a csőcselék egyetemisták megakadályozták a helyszín elhagyásában a rendőrautót, amik a bajkeverőket szállították volna? Leültek elé, ezt még civil járművel szemben sem tehetik meg! Ez gumibotot érdemlő tett minden fejlett országban is.

borotvakés, szabóolló, ár, tőr, kés vagy bicska... akit megszúrnak vele, annak mindegy, a jogászok általában szúró-vágó eszközt emlegetnek, felesleges azon rugózni, hogy bicska vagy kés, ez csak mellébeszélés

a bicska egy összecsukható szúró-vágó eszköz

más tekintetben is következetesen ködösítesz az üggyel kapcsolatban:
a rendőrök NEM a kései miatt állították elő a kis taknyot, hanem a előállításkor már a rendőrkapitányságon került csak elő nála a két összecsukható kés (parasztoknak: bicska)

az elkövető szerint: "Azt gondolom, hogy minden tíz magyarból legalább ötnél van bicska." - elég aberrált mentalitás, milyen kultúrkörből jöhet az, aki élet kioltására is alkalmas eszközökkel vonul, nem is eggyel, hanem kettővel...
biztos egy asszonyverés, ittas vezetés vagy gyorshajtás után is a cselekmény elszaporodott voltával, társadalmi elfogadottságával védekezne

megjegyzem: sikertelenül

J.László 2012.12.21. 00:49:18

@sárga tetű:
Cigány. Két kés. Egyértelmű.
Az nagyon meglepett, hogy már az egyetemisták között is. Nagyon nagy lehet a baj.

sárga tetű (törölt) 2012.12.21. 00:52:56

a postban hiába próbálják mocskolni a rendőrséget, tény, hogy az egyik takony kölyök két késsel vonult
elismerte ő is és ezt ő teljesen normálisnak tartja, sőt szerinte tízből legalább öt magyarnál van két kés minden pillanatban az utcán, én meg aberráltnak tartom ezt

Vadai Ágnesék megvédték őket, megkapták a zsebpénzüket, lapozzunk...

sárga tetű (törölt) 2012.12.21. 00:58:40

@J.László: el tudom képzelni, hogy valami roma ösztöndíjas hallgató, nem is egy Dankó Pista utcai cigány bűnöző a gyerek

mindenesetre a magyarázkodása, miszerint úgyis majd mindenkinél van két kés, tehát a felelősség elhárítása, félrebeszélés, bagatellizálás eléggé roma vonásnak tűnik

el kellene mondani neki, hogy nem normális így vonulni, félelmet kelteni

de Vadai, Gyurcsány, Bajnai inkább megveregetik a vállát a kis bértüntetőnek és meghívják egy Kofolára

2012.12.21. 06:33:25

ezzel a kés üggyel nagyon égtek, teljesen jogszerűen voltak a srácnál a kések, tipikus jobber terelés az egész

dr.Hüppögő Balneológus 2012.12.21. 07:00:25

Nem értelek titeket, a Kedves Vezető csak ezen a héten háromszor törölte el a tandíjat, karácsonyig pedig még ötször eltörli.
Ha pedig a Fényestekintű Tábornok úgy akarja, akkor az a svájci bicska nem kés, hanem elsült kapanyél, osztjónapot.

dennisthemenace 2012.12.21. 07:28:46

@J.László: Mire fel vittek be????? Errol beszelj.

din viesel (törölt) 2012.12.21. 07:46:06

@dennisthemenace: forgalom akadalyozasa,igazoltatasnak valo ellenallas,hatosagi szemellyel szembeni ellenszegules,folytassam???

din viesel (törölt) 2012.12.21. 07:49:53

@Mária: ja,bezzeg a szerencseteln gyurcsanyi idollod meg a tarsai,az iqtalan vadmajma agnestol kezdve,akik odamentek a kordonhoz,rangattak,aztan onerobol rohantak be a rendorautoba,hatha eloallitjak oket es lehet hisztizni a diktaturarol...

latom egyre alacsonyabb a merce a ballibsi trolloknal...
:)))

Állítsuk meg a ......... 2012.12.21. 08:27:50

Ez igaz!
Minden 10 magyar férfiból ötnél bicska van, esetleg vadászkés.

Állítsuk meg a ......... 2012.12.21. 08:31:47

Hülye rendőröknek nem volt más dolga, csak erre élezték ki a helyzetet.
Hangulatkeltés.

orbánc közben Nyírmittudomhol focipályát avat és laxarja a diákokat.
Annak iedjén az ő fejére is jól rá kellett volna xarni, akkor most nem lennénk ilyen helyzetben.

Szarházy 2012.12.21. 09:04:19

@Salemi boszorkány:
Meg egy jó nagy kalapács hogy azzal üsse a boszorkákat

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2012.12.21. 09:12:00

ez a poszt pitiáner maszatolás....
szerintem.
bevittek három gyereket miután elfoglaltak egy hidat, céltalanul vonulgattak a városban, és a rendőrség KÉRÉSÉT nem teljesítették...ja hogy kés is volt náluk? hab a tortán.

@Salemi boszorkány: hát...lehet, de tüntetésre nem szerencsés vinni...ennyi.

Állítsuk meg a ......... 2012.12.21. 09:16:41

@Szarházy:
Miért nem baltával, a fidesz a baltás gyilkosokat kedveli.
Meg az elmebeteg orbánt.

A svájci bicskából egyébként létezik 6-7 cm-es is.

Állítsuk meg a ......... 2012.12.21. 09:19:52

@Szarházy:
Egyébként a kalapácsos gyilkos szarháziaknak találták ki a szigorított börtönöket.

Szarházy 2012.12.21. 09:27:10

Biztos forrásból tudom hogy ezek mindenkit le akartak géppuskázni. Hoffmannrózsa géppuskafészket rakott a lánchíd tetején, de aztán nem tudtak megegyezni a Pokornyikkal hogy melyikük kezdje a diákmészárlást. Ezért bicskákat dobáltak fentről az egyik diák hátizsákjába hogy koncepciós perbe foghassák. Utána pedig döglött hallal és zsizsikes kenyérrel etették meg a rendőrkapitányságon

szgyula 2012.12.21. 09:27:39

@sárga tetű: 8cm élnél kisebb késsel semmi baj (kivéve rugós, pillangó, stb.). E felett is lehet nála, de csak rejtve, stb. 175/2003. (X. 28.) Kormány Rendelet olvasgatását ajánlom. Akár kardot is szállíthat a buszon, megfelelő előírások betartásával. Csak annyit kell mondania, hogy ment a barátnőjéhez sushit szeletelni. Onnantól legális. Számszeríjat is szállíthat (szétszedve, becsomagolva).

tlvajferi 2012.12.21. 09:35:18

"nyisd ki aszád és elvisz a yard"
volt oylan idő, amikor elég volt ha ehér inggel és fekete zakóval végigmentél az oktogon környékán
rögtön bevittek :-)
nem értem viszont, hogy a sok egyetemista miért nem tud békésen, jogszerűen tüntetni? miért kell jogszerűtlenül közteret elfgoglalni folyamatosan? provokálni szertetnék a yardot?
ha én beállok egyedül a lánchíd közepére (nem zárom le, csak a közepére) pár percen belül ott a yard és bevisz
miért lepődtek meg a bevitelükön, egyetmista létükre ennyire hülyék?

Netuddki. 2012.12.21. 09:37:05

Kedves AF! Ha már előhoztad a témát, illett volna utánanézni a jogszabályoknak is. Világosan le van írva milyen kés lehet nálad az utcán. Ha belefér akkor semmilyen retorzió nem érhet a "szervek" részéről, ha meg nem akkor "csak" szabálysértés. Ennyi.

Nem b.szogatni akarlak, de "ezekkel" szemben csak a hatályos törvények betartásával lehet fellépni, mert úgyis ők lesznek az elsők akik meg fogják szegni. Aztán jöhet a megszégyenítés és a kártérítés.
Jó lenne már ha az adónkból eltartott alkalmazottaink is betartanák már végre a törvényeket és nem csak az eccerű állampolgáron kérnének számon hülyeségeket, következmények nélkül...

Netuddki. 2012.12.21. 09:40:29

@tlvajferi: Az a különbség, hogy te egyedül vagy ők meg nem. Na ki a hülye kisfácán?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.12.21. 09:43:21

Te kis amerikaibuzi poszttoló libsi fattya!

Arról megfeledkezel, hogy mi történt 2006-ban. Amikor az akkor liberálbolsevik kormány döntése nyomán még a szart is kiverték a "bevitt" tüntetőkből, napokig fogvatarthattak bárkit ügyvéd és bármiféle egyéb jogorvoslat, és legfőképp indok nélkül.

Ami meg a mostani bicskás tüntetőket illeti, minek vitt magával olyasmit amibe bele lehet kötni. Tüntetéskor nem szokás szalonnázni, hogy bicska kölljön, arra pedig senki ne hivatkozzék, hogy "szerinte" másnál mi van.

Mária 2012.12.21. 09:47:03

@sárga tetű:

"Ja, most arra gondolsz, hogy a csőcselék egyetemisták megakadályozták a helyszín elhagyásában a rendőrautót, amik a bajkeverőket szállították volna?"

A diákok nem bajkeverők, hanem a gyülekezési jogukkal élő állampolgárok. És nem akadályozták meg a helyszín elhagyásában a rendőrautót, hanem lassították az elhaladását, csináltak a média kedvéért egy show-t. Ha meg akarták volna akadályozni az előállítást, akkor vagy a rendőrökre támadtak volna, vagy elmenekítették volna a társaikat, vagy műszakilag tették volna lehetetlenné, hogy a jármű elhagyja a helyszínt.

*

"borotvakés, szabóolló, ár, tőr, kés vagy bicska... akit megszúrnak vele, annak mindegy, a jogászok általában szúró-vágó eszközt emlegetnek, felesleges azon rugózni, hogy bicska vagy kés, ez csak mellébeszélés"

A törvény pontosan előírja, hogy milyen szúró-vágó eszköz lehet nálad az utcán, és milyen nem. A diákoknál olyan eszközök voltak, amiből bármennyit tarthatsz magadnál, ha az utcára mész.

*

"a rendőrök NEM a kései miatt állították elő a kis taknyot, hanem a előállításkor már a rendőrkapitányságon került csak elő nála a két összecsukható kés (parasztoknak: bicska)"

A rendőrök nem egy kis taknyot állítottak elő, hanem a gyülekezési jogával, és a véleménye szabad kinyilvánításának a jogával törvényesen élő állampolgárt. A bicskákon azért kezdett rugózni a rendőrség, hogy manipulálja vele a közvéleményt. Ez abból is látszik, hogy sem a közzétett képen nincs mérőeszköz, ami mutatná a bicskák méretét, sem a közleményeikben nem árulják el, mekkora pengéjük van az eszközöknek.

*

"az elkövető szerint: "Azt gondolom, hogy minden tíz magyarból legalább ötnél van bicska." - elég aberrált mentalitás, milyen kultúrkörből jöhet az, aki élet kioltására is alkalmas eszközökkel vonul, nem is eggyel, hanem kettővel..."

Mit is követett el az "elkövető"? Élt az alkotmányos jogával? Másrészt meg közöd nincs hozzá, hogy ki mit tart a táskájában, a hátizsákjában vagy a zsebében, egészen addig, amíg a birtoklásával vagy a használatával nem sért törvényt.

A jelenleg hatályos magyar jogszabályok szerint 80 mm-nél rövidebb pengehosszúságú szúró-vágó eszközből bárki bármennyit tarthat magánál. Még akkor is, ha spontán tüntetésen vesz részt. Még akkor is, ha neked ez nem tetszik, mert nem "olyan" kultúrkörből jöttél. Mellesleg csókoltatom azt a "kultúrkört" ahol úgy szocializálják a tagokat, hogy számon kérjenek más embereket olyasmi miatt, amihez törvény adta joguk van.

Egyéb kérdés?

Foxtrotty 2012.12.21. 09:51:25

@szgyula:
Összekevered a talicskát a bugylibicskával

A 175/2003. (X. 28.) kormányrendelet "A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről" készült, a Gyülekezési törvény pedig "az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközről" szól

Alkalmas egy bicska az élet kioltására vagy testi sértés okozására? Próbáljuk ki rajtad. Nem sok IQ-t veszít majd veled a társadalom

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.12.21. 09:54:02

@Mária: Majd akkor affektálj, ha a kis buzzancsokat lecsukták! Valószínűleg semmi nem lesz a dologból, csak a sok szarfaszú libbancs féreg ajvékol és összevissza hazudozik ahogy szokott. 2006-ban a bevitt tüntetőket alaposan megdolgozta a liberálbolsevik vezetők által utasított rendőrség. Még a szart is kiverték belőlük, némelyik tüntetőt egy hétig is benn tartottak mindenféle ok és jogalap nélkül. Ehhez képest ezek a kis buzzancsok úgy lettek kezelve mint a hímes tojás. Még nem hallottam hírét, hogy egyetlen pofon elcsattant volna, vagy esetleg előkerült volna a gumibot a hídlezáró kis buzzancsokkal szemben.

Nem fröcsögni kell szaros libsik, hanem észrevenni a különbséget, hogy a kezetek alatt dolgozó terrorszervezet azaz a rendőrség, MOST a törvényeket betartva különösen kultúráltan végzi a dolgát. Köszönettel tartoztok ezért, nincs jogalapotok szart fröcsögni a szátokból...

Anti Anyag (törölt) 2012.12.21. 09:56:26

Ballibsik ilyenkor milyen érzékenyek a rendőri munkára.

Egy egész nemzet látta most, mi a különbség az MSZP-SZDSZ és a Fidesz által irányított rendőrség között.

Eléggé nyilvánvaló, hogy egy demokratának a ballib oldal szóba sem jöhet, ha csak nem akarja magát megveretni mondvacsinált okokkal, volt MSZMP-s párttagokból vedlett "demokraták" helyeslése közepette.

Netuddki. 2012.12.21. 09:57:29

@Mária: Most komolyan, ezzel a tetűvel vitatkozol? az ilyeneket egyszerűen el kell küldeni a csába. Már a nickneve alapján se kell komolyan venni. Ócska fideszes, lobbikos provokátor...

Netuddki. 2012.12.21. 10:01:22

@Foxtrotty: te is csak egy ócska fidesz/lobbik provokátor vagy. Egy golyóstollal ki tudnám oltani az életemet ha akarnám. Kabbe és húzzál innen a csába!

Állítsuk meg a ......... 2012.12.21. 10:03:13

Ha jól tudom egyiket sem a bicska miatt vitték be.
A motozás után találták, tehát a bicska nem
a bűnelkövetés eszköze volt.

Mária 2012.12.21. 10:06:43

@Magánvéleményem:

Anyád affektál, köcsög.

Csípi a szemed, hogy valaki képes értelmezni egy jogszabályt, képes megfogalmazni, hogy milyen törvényes aggályait látja egy rendőri fellépésnek? Ja, nem, téged az zavar, hogy vannak, akik nem nyalják be kapásból Kubatov elvtárs propagandáját. Pedig az öreg az elmúlt két hétben nagyon ráizzította a droidjait a fórumokra :)

Vagy az zavar, hogy a Szent Orbáni Rendőrségen kéri számon valaki, ha törvényt sért és a kormány utasítására manipulálni próbálja a kenyéradóit, a magyar állampolgárokat?

Peched van, zombi, ragaszkodunk a jogállamunkhoz és ahhoz, hogy a törvények a rendőrségre is vonatkoznak, a rendőrállamból 45 és 90 között elég volt.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.12.21. 10:06:48

Na, kitúrtam a jogtárból az idevágó részt:

------------------------------------------

1989. évi III. törvény a gyülekezési jogról

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

15. § E törvény alkalmazásában

b) fegyveresen jelenik meg a rendezvényen az, aki lőfegyvert vagy robbanóanyagot tart magánál, felfegyverkezve pedig az, aki erőszak vagy fenyegetés alkalmazása érdekében az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt tart magánál.

------------------------------------------

Naszóval, a két bicska tulajdonosa megfelel a fegyveresen megjelent definíciónak.
A rendőröknek még ebben is igazuk van!!! Indulhat az eljárás ellenük!

Lehet bocsánatot kérni!

Mária 2012.12.21. 10:08:44

@kovi1970:

Azért érdemes vitatkozni velük, hogy a nem kommentező olvasók lássák a minőségi különbséget a mi észérveink és a Kubatov-zombik faék mantrája között.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.12.21. 10:09:24

@Mária: A két bicskás kis buzzancs törvényt sértett. Sittre velük!

Én is ragaszkodok a jogállamomhoz!

Mielőtt elmegy valaki tüntetni, legalább olvassa el az odaillő (mondhatnám úgy is odavágó :-) ) rendelkezéseket a törvényből...

Foxtrotty 2012.12.21. 10:10:00

@kovi1970:
Egy golyóstollal? Már Hanákné is megpróbálta aztán nem sikerült neki

Mária 2012.12.21. 10:13:19

@Magánvéleményem:

Bocsánatot kérni?

Azért, mert idekopiztál a gyülekezési jogról szóló törvényből pár összefüggéseiből kiragadott bekezdést?

Ennyire egy jól idomított majom is képes :)

Menj, és olvasgasd a 175/2003. (X. 28.) számú kormányrendeletet, fentebb linkeltem kommentben.

Csak hogy nehogy hülyén haljál.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.12.21. 10:13:48

@Mária: semmi közöm a fidesznyikekhez :-P

és jobb lenne, ha te is megtanulnál szöveget értelmezni, mert a törvény nem ismerete a kiscsávókat nem menti föl alóla.

@Salemi boszorkány: Ettől még a gyülekezési törvény szerint fel voltak fegyverkezve. Így jártak, sittre velük :-)

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2012.12.21. 10:17:17

@Mária: csak azért kopiztam ide, hogy tudd, hogy a gyülekezési törvény másként rendelkezik. Nem hosszú, ezért, csakis a Te kedvedért idekopizom az egészet!

--------------------------------

A jogszabály mai napon (2012.XII.21.) hatályos állapota

A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli.

1989. évi III. törvény

a gyülekezési jogról1

Az Országgyűlés a gyülekezési szabadság érvényesülése érdekében - összhangban az Alaptörvény, valamint a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egységokmányának rendelkezéseivel -, a következő törvényt alkotja:2

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. §3

2. § (1) A gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések (a továbbiakban együtt: rendezvény) tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják.

(2) A rendezvény résztvevői jogosultak a közösen kialakított álláspontjukat az érdekeltek tudomására hozni.

(3) A gyülekezési jog gyakorlása nem valósíthat meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást, valamint nem járhat mások jogainak és szabadságának sérelmével.

3. § A törvény hatálya nem terjed ki

a)4 a választási eljárásról szóló törvény hatálya alá tartozó gyűlésekre;

b) a törvényesen elismert egyházak és vallásfelekezetek területén szervezett vallási szertartásokra, rendezvényekre és a körmenetekre;

c) a kulturális és sportrendezvényekre;

d) a családi eseményekkel kapcsolatos rendezvényekre.

4. §5

II. Fejezet

A rendezvény szervezése

5. §6 A rendezvény szervezője az lehet, aki

a) magyar állampolgár,

b) a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben meghatározottak szerint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik, vagy

c) a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozik, és bevándorolt, illetve letelepedett jogállású, vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

6. § A közterületen tartandó rendezvény szervezését a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak, Budapesten a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak (a továbbiakban: rendőrség) legalább három nappal a rendezvény megtartásának tervezett időpontját megelőzően kell bejelenteni.7 A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli.

7. § Az írásbeli bejelentésnek tartalmaznia kell:

a) a tervezett rendezvény kezdetének és befejezésének várható időpontját, helyszínét, illetőleg útvonalát;

b) a rendezvény célját, illetőleg napirendjét;

c) a rendezvényen résztvevők várható létszámát, a rendezvény zavartalan lebonyolítását biztosító rendezők számát;

d) a rendezvényt szervező szerv vagy személyek és a szervezők képviseletére jogosult személy nevét és címét.

III. Fejezet

A rendezvény megtartása

8. § (1)8 Ha a bejelentéshez kötött rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható, a rendőrség a bejelentésnek a hatósághoz való beérkezésétől számított 48 órán belül a rendezvénynek a bejelentésben megjelölt helyszínen, vagy időben való megtartását megtilthatja.

(2) A rendőrség határozatát 24 órán belül írásban közölni kell a szervezővel.

(3)9 A rendőrség eljárására a közigazgatási hatósági eljárás általános szabályai az irányadók.10

9. § (1) A rendőrség határozata ellen fellebbezésnek helye nincs; a határozat közlésétől számított három napon belül a szervező kérheti az államigazgatási határozat bírósági felülvizsgálatát. A kérelemhez csatolni kell a rendőrség határozatát.

(2) A bíróság a kérelem beérkezésétől számított három napon belül, nemperes eljárásban, népi ülnökök közreműködésével, szükség esetén a felek meghallgatása után határoz. Ha a kérelemnek helyt ad, hatályon kívül helyezi a rendőrség határozatát, ellenkező esetben a kérelmet elutasítja. A bíróság határozata ellen nincs helye jogorvoslatnak.

(3) Ha a bíróság a rendőrség határozatát a rendezvény bejelentésben megjelölt időpontját követően helyezi hatályon kívül, a rendezvény megtartásának tervezett új időpontjáról a szervezőnek a bejelentést elbíráló rendőrséget 24 órával a rendezvény megtartását megelőzően tájékoztatnia kell.

10. § Ha a rendezvény közúton kerül megtartásra, a rendőrség erről a közút kezelőjét tájékoztatja.

11. § (1) A rendezvény rendjének biztosításáról a szervező gondoskodik.

(2) A rendőrség és más arra illetékes szerv a rendezvény rendjének biztosításában a szervező kérésére közreműködik, a rendezvényt megzavaró személyek eltávolításáról intézkedik.

12. § (1) Ha a rendezvény résztvevőinek magatartása a rendezvény törvényességét veszélyezteti, s a rend másként nem állítható helyre, a szervező köteles a rendezvényt feloszlatni.

(2) A rendezvényen résztvevők nem jelenhetnek meg fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve.

(3) A rendőrség képviselője a rendezvényen jelen lehet.

(4) A rendezvény résztvevői a rendezvény bejelentésben megjelölt befejezésének időpontjában kötelesek a rendezvény helyszínét elhagyni.

13. § (1) A rendezvény résztevője által okozott kárért a károsult harmadik személlyel szemben a szervező a károkozóval együtt egyetemlegesen felelős. A szervező mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a rendezvény szervezése és megtartása során úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható.

(2) Ez a szabály nem érinti a szervezőnek azt a jogát, hogy a károkozótól a kár megtérítését követelhesse.

14. § (1)11 Ha a gyülekezési jog gyakorlása a 2. § (3) bekezdésében foglaltakba ütközik, vagy a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, továbbá ha bejelentéshez kötött rendezvényt tiltó határozat ellenére tartanak, a rendőrség a rendezvényt feloszlatja.

(2) A rendezvény feloszlatását figyelmeztetésnek kell megelőznie.

(3) Ha a rendezvényt feloszlatják, a rendezvény résztvevője a feloszlatástól számított tizenöt napon belül pert indíthat a feloszlatás jogellenességének megállapítására.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

15. § E törvény alkalmazásában

a) közterület: a mindenki számára korlátozás nélkül igénybevehető terület, út, utca, tér;

b) fegyveresen jelenik meg a rendezvényen az, aki lőfegyvert vagy robbanóanyagot tart magánál, felfegyverkezve pedig az, aki erőszak vagy fenyegetés alkalmazása érdekében az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt tart magánál.

16. § A fegyveres erők és a fegyveres testületek tagjaira vonatkozóan a gyülekezési jog gyakorlásának feltételeit és módját a szolgálati szabályzat határozza meg.

17-18. §12

19. § (1) Ez a törvény kihirdetése napján lép hatályba.

(2)13

Az Európai Unió jogának való megfelelés14

20. §15 Ez a törvény az Unió polgárainak és családtagjaiknak a tagállamok területén történő szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogáról, valamint az 1612/68/EGK rendelet módosításáról, továbbá a 64/221/EGK, a 68/360/EGK, a 72/194/EGK, a 73/148/EGK, a 75/34/EGK, a 75/35/EGK, a 90/364/EGK, a 90/365/EGK és a 93/96/EGK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló, 2004. április 29-i 2004/38/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv 24. cikkének való megfelelést szolgálja.

1 Kihirdetve: 1989. I. 24.

2 Módosította: 2011. évi CCI. törvény 22. §.

3 Hatályon kívül helyezte: 2011. évi CCI. törvény 23. §. Hatálytalan: 2012. I. 1-től.

4 Megállapította: 2004. évi XXIX. törvény 147. § (1) a). Hatályos: a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatálybalépésének napjától.

5 Hatályon kívül helyezte: 1989. évi IV. törvény 1. §. Hatálytalan: 1989. III. 14-től.

6 Megállapította: 2007. évi I. törvény 90. § (1). Hatályos: 2007. VII. 1-től.

7 Lásd: 75/2008. (V. 29.) AB határozat.

8 Módosította: 2004. évi XXIX. törvény 147. § (1) a).

9 Módosítva: 2005. évi LXXXIII. törvény 336. § alapján.

10 Lásd: 2004. évi CXL. törvény.

11 Módosítva: 75/2008. (V. 29.) AB határozat 3. alapján.

12 Hatályon kívül helyezte: 2007. évi LXXXII. törvény 2. § 49. Hatálytalan: 2007. VII. 1-től.

13 Hatályon kívül helyezte: 2007. évi LXXXII. törvény 2. § 49. Hatálytalan: 2007. VII. 1-től.

14 Beiktatta: 2007. évi I. törvény 90. § (2). Hatályos: 2007. VII. 1-től.

15 Beiktatta: 2007. évi I. törvény 90. § (2). Hatályos: 2007. VII. 1-től.

forrás: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=98900003.TV

---------------------

Erről van itt nagyba szó! Láss neki értelmezni!!!

stim 2012.12.21. 10:20:50

Szerintem a zindexes bloggereknek hiányzott a lovakkal tüntetők közé gázolás, kardlapozás, szemkilövés, véresre verés, ujjeltörés, karkicsavarás, viperával veretés, földön fekvő tüntetőbe véletlenül belebotlás, többször egymás után. Pusztán demokráciaféltésből.

Most hisztiznek egy a törvény betűje szerint jogos és arányos intézkedés miatt de 2006-ban lapítottak mint szar a fűben. Pont úgy.

Erre mondják, hogy más szemében észreveszed a szálkát, sajátodban a gerendát nem. Csak most még szálka sincs. Örült volna ez az ország ha az elmúlt 70 évben csak ilyen rendőri intézkedések lettek volna. De ahogy a cikkben szereplő kép is illusztrálja az MSZP nem véletlenül vislekedett 2006-ban úgy ahogy. Ez a szellemi örökségük.

2012.12.21. 10:24:23

a két bicska nem sértett törvényt, amit az is bizonyít hogy a rendőrségi jegyzőkönybe be se került, csak a jobbos média hazudozik ahogy szokott, le lehet szállni a döglött lórol

szgyula 2012.12.21. 10:37:52

@Foxtrotty: Az a jó a narancsagyuakban, hogy 10 szónál rövidebb a memóriájuk. Aki ennyire még nem szenilis, az talán képes lesz az egész definíciót egyszerre befogadni: "aki erőszak vagy fenyegetés alkalmazása érdekében az élet kioltására vagy testi sértés okozására alkalmas eszközt tart magánál".

Egyes, leülhetsz.

Oda lenne nagyon jó eljutni, hogy a rendőrség törvénytelenségeit pártállástól függetlenül ítélje meg a nép. 2006-ban ugyanúgy gáz volt a rendőrség mint most.

2012.12.21. 10:54:05

"Nem is hallgató az előállított Hahás ratyi"
hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60371

Kezd lefoszlani a máz a "diáktüntetésnek" hazudott libsi vircsaftról.

carlo68 2012.12.21. 11:02:52

8 centiméter alatti élhosszú zsebkés nem közbiztonságra különösen veszélyes tárgy.A svájci bicska nem ilyen,ezt tudhatná egy rendőrnek nevezet gyökér!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.12.21. 11:18:04

Iskolában oszt szórólapot az MSZP...

Hány index főcímes blog emlékezett meg ezen jeles eseményről ?

Talált.. 1 darab MSZP csicska blog sem.

Amerikai fiú nevű elószopók sem.

sóskatáska 2012.12.21. 11:36:32

Ez a svájci bicska pont 8d0 mm élhosszúságúmegmértem mert nekem is pont ilyenem van.A fiamnak is.

Lencsés István 2012.12.21. 13:11:54

Nem azért vitték el őket , hanem mert verébkedtek , de neked ehhez sincs közöd ....

dennisthemenace 2012.12.21. 15:20:44

@Magánvéleményem: Biztos vagy benne, hogy igy tortent? Szerintem valoszinubb, hogy a FideSS megrendelte a rendorattakkot a rendorsegtol, hogy megbuktassa a kormanyt es a felcsuti gyoker penzkozelbe kerulhessen.

rezvez 2012.12.21. 21:26:23

A Fidesz SS betűit bolgárúr szánalmas betelefonálóitól és bartuska hasonló színvonalú hozzászólóitól vetted, vagy ott is vannak értékes hozzászólásaid?

tiItsál ki te gyökér 2012.12.22. 04:52:05

@wmiki: A szólásszabacság neem azt jelenti hogy az ilyen majom mint te pofázhat.
süti beállítások módosítása