Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Halál: pont mint a Gyíkkirály szigetében V. fejezet 5. rész

2012.11.11. 09:30 Herkules Irma

small54.gifPersze a Dancs Viki meg az iskolai rajzverseny is borzasztó meg félelmetes volt, de most egészen másról van szó! Még azokhoz képest is félelmetesen komoly dolgokról! Ez a vészesen közeledő hétfő pedig pont olyan, mint amikor egy totál izgalmas lapozgatós könyvben választanod kell a legvégén, és ha rosszul döntesz, akkor GAME OVER. Mondjuk úgy, ahogy a Gyíkkirály szigetében, ha levágod a fő-fő gonosz fejéről azt a kinövést, azt a rusnya bibircsókot, aminek még neve is van, úgy hívják, hogy: goncsogot, akkor frankón életben maradsz! De ha a bibircsók marad, akkor hiába csináltad végig becsületesen az egészet. Hiába dobtál a kockákkal rendesen, csalás nélkül, hiába nem tetted oda az ujjadat az előző oldalakhoz, ismét lapoznod kell, és rögtön jön is a 76. oldal, ahol már olvashatod is kiguvadt szemmel: Kalandod itt véget ért! Ja, mert rohadtul így megy ez, néha csak egy rusnya szemölcs múlik az élet. Esetleg néhány kiszúrt biciklikeréken.

Az amerikai fiú részletekben V. fejezet 4. rész

Na igen, holnap kiderül minden. Egy hétig tartott ez a viszketős gyötrelem, mégis tuti, hogy még ez is százszor jobb volt, mint ami ezután jöhet. A Töttös vagy valamelyik hülye haverja tutira rájött az egészre. Nem, igazán nem is volt olyan rossz itthon lenni, nem is volt olyan rossz minden este megfürödni, sőt, végül is egy rakás egészen klassz dolog történt velem.

Ian-livingstone-a_gyikkiraly_szigete.jpgPéldául:

1. A leckét senki nem tudta elhozni személyesen a fertőzés veszélye miatt, telefonunk meg még nincs, hiába ígérték nagymamának már vagy ezerszer.

2. Kelemen Pityu, aki igazi haver, mindennap reggel és este menő, újságkivágásokból összeragasztott leveleket dobott a postaládánkba, amikből már van egy egész kis gyűjteményem.

Amúgy ez a levélragasztgatás oltári jó ötlet volt tőle, kár, hogy az ollóval nem bánik túl ügyesen, meg az is, hogy lusta volt összeragasztani legalább néhány értelmes mondatot. Így aztán a füzetből kitépett lapokon össze-vissza váltakoztak a fizikán írt nindzsás történetei, a mindenféle félbevágott betűk kusza halmazai meg az újságból kivágott képek és szövegrészletek, például: Néhányan úgy gondolják, kibékíthetetlen az ellentét a tengerimalac- és a papagájtartók között... vagy …fejlett, a szocializmus értékein nyugvó társadalmunkban sajnos még ma is sokan babonásan  rettegnek az álterhességtől, de azért akadt néhány egészen jó, fürdőruhás nőciről készült kép is, kár, hogy a legtöbb lánynak hiányzott legalább egy vagy két testrésze.

Gyikkiraly.gifTutira anyukája Nők lapja-gyűjteménye meg az öccse Kisállat magazinjai látták kárát a barátságunknak, amiért még biztosan nagy árat fog fizetni, ha egyszer kiderül, sőt még az is lehet, hogy majd mellém temetik, mivel otthon tutira agyoncsapják emiatt.

Én viszont sajnos ennek ellenére sem tudtam meg a leveleiből semmi értelmeset arról, hogy a lakásunkon kívül mi történt, pedig ha rám nézve borzasztó dolgok történtek is odakint, még azt is jobb lenne tudni, mint hogy lassanként kinyír ez a nyomorult rettegés a bizonytalantól. 

Bárcsak lenne itthon egy olyan goncsog, amit levághatnék amitől minden rendbe jöhetne. De nincs, rohadtul nincs egy se.

Az amerikai fiú

folyt.köv.

Tetszett? Te is gondoltál rá, hogy cowboynak állj vagy szisszenés nélkül bírtad a rókabajuszt?A regény korábbi részeit itt találod.

Az amerikai fiút megtalálod a fészbukon is, klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. 

Szólj hozzá!

Címkék: amerika irodalom magyarország szocreál úttörő mágikus realizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr824726950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása