Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Csak a rohadt nagytőkések állítják, hogy nem vagyunk versenyképesebbek, mint korábban bármikor!

2012.09.06. 09:16 Herkules Irma

Mi Gyuri bácsitól úgy tudjuk, hogy a gazdaság dübörög. El is hisszük neki, a hangját idáig hallani. Persze a szakadékba zuhanó autó is dübörög, ha néha neki-neki csapódik a sziklafalnak. Jegyzi meg valaki szkeptikusan, de ne figyeljünk rá, vélhetően hazaáruló. Hogy a Világgazdasági Fórum versenyképességi listáján Magyarország hatalmas zuhanással a 60. helyre került – egy évvel korábban pedig még a 48. volt –, ami a közép-európai térségben és az EU-ban is az egyik legrosszabb? Hogy az EU 27 tagjából csak 4 van hazánk mögött, a régióban pedig csak a szlovákokat előzzük meg, sőt, erre az évre már a szlovénok is elénk kerültek? Ugyan már, higgyétek el a mi tündérlelkű Pán Péterünknek (és zenekarának, na meg a menedzserének) nyugodtan, versenyképesebbek vagyunk, mint korábban bármikor! VÉLEMÉNY

Egy ilyen jelentős visszaesés biztosan nem növeli a regnáló vezetés népszerűségét, a foltokban még fellelhető hitet az unortodox gazdaságpolitikában, de mégis, akkor mi a francot lehet kezdeni a helyzettel? Hogyan lehet menteni a becsületet, ha még maradt belőle valamennyi? A dolog pofonnál is egyszerűbb! Dumáljuk ki magunkat ebből is! Magyarázzuk meg, hogy miért is kelt hamis látszatot, miért nem felel meg a valóságnak az a kép, amit egy ilyen lista elénk tár, sőt, ha eléggé ügyesek vagyunk, akkor még azt is meg lehet csinálni, hogy ellentámadásból rúgunk bombagólt (ugye az elmaradhatatlan focis hasonlat). Ezek az adatok csak kamuk, valójában, a lényeget tekintve sokat javult a helyzetünk. Köszi, big brother!

Hogy miről is van szó? Mindezt Bucsy Levente cikkéből tudhatjuk meg, aki a Magyar Nemzet újságírója, és aki megingathatatlan bizonyítékait Lentner Csaba közgazdász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára hivatkozik, akinek elég a listára pillantani, rögtön tudja, hogy mitől sántít ez az újabb összeesküvés.

"– A Világgazdasági Fórum listája a neoliberális pénzügyi világ rangsora, amely arról szól, hogy az egyes országok a transznacionális vállalatok becsalogatására mennyire alkalmasak. Az pedig világosan látszott, hogy a második Orbán-kormány előző két esztendeje nem erről szólt, hanem a stabilizálódásról; emellett pedig elsősorban Magyarországnak próbált a kormány megfelelni, ezután jöttek csak a kötelezettségek – értelmezi a rangsoron történt 12 helyes visszaesést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára."

"Lentner a mércék közül hármat emel ki, amelyek alapján a nemzetközi pénzvilág kritizálja hazánkat.

– Természetes, hogy nem nézik jó szemmel, hogy a pénzügyi finanszírozás tekintetében visszaszorult a hitelezés szerepe, ez az első pillér. A hitelezés leállt, mivel a nemzetközi nagyvállalatok és a bankok be lettek vonva a közös ügyekbe. Min keresztül? Ez a második pillér: az adórendszer úgy alakult át, hogy a válságadók kifejezetten ezt a kört érintették. Emellett ne feledjük el, a kormány 50 százalékával csökkentette a társasági adókat és az szja-t, 3 százalék alá szorította a hiányt – figyelmeztet Lentner. A harmadik pillér a politikai bizonytalanság, ami amiatt hátrébb helyezték Magyarországot. – Ez éppen a múlt árnya miatt vetül ránk. Hogy is tekinthetnének ránk másképp, amikor egykori miniszterek ülnek a vádlottak padján, és nem egy volt vezető ellen kellett büntetőfeljelentést tenni?"

láz.jpg

Hát persze, az az átkozott neoliberális lista! Nem szól ez valójában másról: a hanyatló Nyugat így akarja ránk kényszeríteni, hogy hitelt vegyünk fel tőle! Mi másról is lehetne szó? Egy csomó minden blöff a listában, aminek pedig van - természetesen minimális - valóságtartalma, azon már most ügyködik a kormány:

"– Itt szintén három területet kell tekinteni, mert semmiképpen sem az a versenyképesség egyedüli alapja, hogy mit mond néhány multinacionális vállalat. Először is stabilnak kell lennie a pénzügyi rendszernek, ez megvan, látjuk a hiányt, az inflációt és a többi számot. A másik terület a piaci igényeknek is megfelelő oktatás, éppen ez formálódik a Széll Kálmán Terven keresztül, megfelelően az össznemzeti érdeknek. A harmadik szintén a kabinet fő törekvései között van: minél több embernek bent kell lenni a munka világában."

Én Lentner úrnak mindenképp köszönettel tartozom, mert valóban azt hittem idáig, hogy tényleg nem megy minden olyan szépen, mint abban a bizonyos tündérmesében, de ha maradt is bennem kétely, azt az utolsó bekezdés biztosan eloszlatja:

"Lentner úgy látja, a magyar embereknek az ilyen listák mellett elsősorban Magyarország belső átalakulására érdemes tekinteniük, és azok a szempontok, amelyek alapján rontják a helyezésünket a hasonló rangsorokban, éppen az ő érdekeiknek felelnek meg a legjobban. Miért is?

– Húsz évig nem fizettek a bankok, nem lep meg, hogy most haragudnak. Egyébként pedig, amíg nem lesznek még látványosabbak a kormány eredményei, addig így fognak bánni Magyarországgal. Ez a lista egyszerű nyomásgyakorlás a tekintetben, hogy változtassuk meg az adórendszert; a kormány viszont helyesen teszi, hogy inkább „befelé” akar megfelelni."

Köszönjük, köszönjük, köszönjük!

Búcsúzóul azért, a már többször beágyazott jelenetet az Erik a vikingből ismét elhozzuk nektek, elvtársak!

Eközben kiderült, hogy a német gazdaság sokkal rosszabbul fog teljesíteni, mint korábban hitték, ráadásul itt az IMF halállistája is. Kíváncsian és aggódva várjuk a fejleményeket! Nagy tervek voltak. Nagy sz9övegek voltak. Mit igazolnak ezekből a mindennapok?

ui.: a címben szereplő jelzőt Lentner nem használta, mielőtt még...

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

40 komment · 3 trackback

Címkék: versenyképesség Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr584758272

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Petrocelli-szindróma 2012.09.06. 16:16:21

Emlékeztek, ugye? Olasz származású, a nép fia típusú kikupálódott ügyvéd gyerek a szentem. Mindig valami nagyon loser cowboy fiút, avagy lányt védett, és mindig a közelében állók biztatták erre. Gondolom, hogy közben azért jutott neki zsírosabb falat i...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2012.09.06. 15:37:02

Unortodox gazdaságpolitikusunk soha nem dolgozott a versenyszférában, ám rengeteget igazgatott, elnökölt, kurátorkodott. Hogyan irányíthatja egy ország gazdaságát az, akinek egyetlen nap munkatapasztalata sincs a versenyszférában? Céget nem vezetett, p...

Trackback: Láttad már Orbán grimaszolós videóját? 2012.09.06. 15:35:02

Pontosan olyan fejet vág, mintha ki akarná nyalni Jókai Anna írónő punciját. Mielőtt fikázni kezdenéd a posztot, gondolj bele: milyen arckifejezéssel szokták végigcsinálni a résztvevők az ehhez hasonló díjátadókat? Orbán a kitüntetések átadásakor a köz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.09.06. 10:08:54

Ezek szerint a Professzor Úr is elismeri, hogy a pénzügyi világ neoliberális. Na most, akkor vagy léteznek a párhuzamos univerzumok, melyek egyikében ő és György is leledzik, vagy pedig egyszerűen csak világtalan. Mivel az előbbire több tudományág beható vizsgálatai alapján még mindig nincs egzakt bizonyíték, így csak az utóbbi lehetőség áll. Vak vezet világtalant, körben szakadék és nincs már korlát sem.

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2012.09.06. 10:18:59

Ez a részlet az Erik a vikingből zseniális!

Nem a legviccesebb jelenetek egyike, - sokáig gondoltam kissé erőltetettnek. De ahogy öregszem és újra meg újra megnézem, azt hiszem, hogy nagyon kifejező. Pont az ilyen helyzetek és reagálások ihlették, mint amiről a cikked is szól.

Nevetni meg inkább csak kínomban tudok...

joco78 · http://tavolazsiatol.blog.hu 2012.09.06. 10:22:13

"Éljen a gondolatszabadság! Mindenki szabadon gondolhatja azt, amit Őfelsége." :)

Чебурашка 2012.09.06. 15:26:19

"Emellett ne feledjük el, a kormány 50 százalékával csökkentette a társasági adókat és az szja-t, 3 százalék alá szorította a hiányt – figyelmeztet Lentner."

Hát, az igazságnak csak egy szeletét bontotta ki...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.09.06. 15:35:39

KÁOSZ

Hadakat hergel a csuhás,
Olajnak kutat a juh ás,
Szerelő szerelne, de nem
Ért már hozzá, pedig kenem.

Nagy pénz, kis foci a való,
S Trójáig se jut a faló:
Olcsó félfamentes karton,
S szétesik már kinn a parton.

Tévésztárkodik a szakács,
Bukmékernek áll a szak ács,
Feri közlegény ma csak Áts,
S át Újpestre térül Bakáts.

Mindenki mást tesz, mit ráoszt
Alkotója s így kelt káoszt.
Ha azt tenné, amihez ért,
Nem lenne zűr. De van. Ezért.

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.hu/2012/09/kaosz.html
:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.06. 15:46:38

Most akkor mi van? Eddig is csak szómágia volt. Ezután is ez lesz. És akkor mi van! Az embereknek tetszik és őket fogják megszavazni újra. Nem a fidesszel van gond, hanem az országgal! :(

Pan Modry 2012.09.06. 15:56:59

Ez a foszer tanit valahol, vazze???

Hat ezert en sem fizetnek tandijat, pedig amugy tandijparti vagyok...

Netuddki. 2012.09.06. 16:01:19

Arkagyij Rajkin örökbecsű erdei gyűlése is idekívánkozik. Sajnos akik a rangsort összeállították hiányoztak a gyűlésről...

Joe69 2012.09.06. 16:04:39

Mi a faszért versenyeznénk mi a kínai kulik bérszinvonalával ? Az ideíró nagyarcú juppigyerekek húzzanak el oda dolgozni ottani bérszinvonalon. Vigyázzatok, menedzserek nem lehettek mind, dolgozásról beszélek, nagyarcok !
A gond egyébkánt az, hogy Ovi és bandája ellopta a jogos globalizációkritika terminológiáját, miközben ósdi amcsi típusú neokon politikával erőlködik.

Netuddki. 2012.09.06. 16:07:09

@Pan Modry: Ja, majd tanítani fog. A börtönben érettségire felkészítést. Csak kérdés melyik tantárgyból. Számolni nem tud, gazdasághoz nem ért...

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.06. 16:12:21

A baltás-bóvli fidesz kormány, az IMF-re próbálja kenni a megszorításokat.

A mai bejelentésükkel, ők az oligarcháik révén a tőzsdén milliókat kaszáltak, több millió magyar meg megint pofont kapott a forintgyengülés miatt.

Zavarjuk már el a fenébe ezt a tetves bandát!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.06. 16:28:58

A baltás-bóvli fidesz kormány, az IMF-re próbálja kenni a megszorításokat.

A mai bejelentésükkel, ők az oligarcháik révén a tőzsdén milliókat kaszáltak, több millió magyar meg megint pofont kapott a forintgyengülés miatt.

Zavarjuk már el a fenébe ezt a tetves bandát!

Brix 2012.09.06. 16:50:51

@Mindenki most üsse a fideszt, padlót fogtak!: Így van, tökéletesen látod a helyzetet! Hozzá kell tenni, hogy Orbánék jövőre újra jól fognak járni, hiszen csökken az SZJA náluk. Totálisan elkúrták a gazgaságot és most minden megszorítást az IMF-re akarnak kenni

s 2012.09.06. 16:56:38

Ennek a lentner nevű fasznak nem csak a tanítást kellene megtiltani, de a nyilatkozást is.

"A Világgazdasági Fórum listája a neoliberális pénzügyi világ rangsora, amely arról szól, hogy az egyes országok a transznacionális vállalatok becsalogatására mennyire alkalmasak."

De azért ha itt kurva jó helyen állnánk, akkor lenne melldöngetés, mi? Csak akkor nincs, ha szar helyen vagyunk. Ez az, bazdmeg. Ha nagyot ugrasz, akkor jó a méterrúd, ha nem akkor biztosan abban van a hiba. Menj a picsába, te ökör!

************************

Ez aranyos:

"szerdán ezen tudósítóknak sajtótájékoztatót tartott Orbán és megszólalt Varga Mihály is, megerősítve, hogy gyors IMF-megállapodásra törekszünk"

Érts úgy, gyorsan megállapodunk, hogy nem állapodunk meg.

Teljes cikk:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/06/ujrakezdene_az_alkudozast_az_imf-fel_orban/

Figyi. Vegyétek ki a pénzt a bankból. Most még nem késő. Aztán hétvége után már nem biztos, hogy meg tudod tenni.

Vanília 2012.09.06. 17:14:37

ez tetszett és ajánlom figyelmetekbe:

" Az ideíró nagyarcú juppigyerekek húzzanak el ... dolgozni ..."

A jó nagy bőrt meg a képetekről le lehetne műttetni! Vagy eladni hajókoffernek.

2012.09.06. 17:24:06

itt már nincs mit megszorítani, a teherviselő képesség véget ért...

Kerek négyszög 2012.09.06. 17:25:44

Ez a narancsfejű kókler dilettáns banda mikor fog végre észhez térni? Mi kell még ahhoz, hogy észbekapjanak? Majd ha Magyarország romjai rájuk omlik? Vagy akkor is a végső győzelemről fognak beszélni? (Volt már hasonló a történelemben...)
Hihetetlen hogy a dilettantizmus mennyire ellensúlyozható a populista demagógiával!

Mesterlövész 2012.09.06. 17:32:57

Nekem is ugyanaz jutott eszembe, hogy b.meg, ez egyetemen tart előadást majd? Miért is gondoltam vajon arra, hogy a pártemberekkel már itt mérgezni akarják mindenki agyát?

baba jaga 2012.09.06. 17:49:00

Ez az ember egyetemi tanár???!
És mit tanít??!
Szegény hallgatók...!

Beteg ez az ország, idióták vezetik, mi lesz itt?

Quo vadis, domine?

Lasombra 2012.09.06. 19:06:45

csak idő kérdése, és a fejükre rohad az egész kókányolt foskupac, amit ők kormányzásnak neveznek.

ezek mindenkinél mindent jobban tudnak. ha bárki bármilyen kritikát megfogalmaz, az téved, vagy gonosz, vagy zsidó. mindenki hülye, csak ezek helikopterek.

most már nagyon ideje lenne fejbe baszni valami nehéz tárggyal a gumicsizmás csuti parasztot is meg az összes sameszát.

niklex 2012.09.06. 19:30:49

Lentner úr, nem tudom, hogy Ön szakmailag mennyire jó. De hogy rettentően félti jó kis munkahelyét, és igen szeret dörgölődzni, az biztos.
Javasolok egy gerincvizsgálatot (nem aról,hogy egyenes-e vagy görbe, hanem arról, hogy megvan-e még)

aranyláz 2012.09.06. 19:40:19

@Lasombra: tökmindegy, Orbán csak egy ideát testesít meg, hiába váltod le, ha egy másik hasonlót választanak helyette. Amíg az emberek nem tudnak kulönbseget tenni a jó s rossz között(persze ez csak viszonylagos kulönbseg), addig újra es újra "rosszul" fognak dönteni. Ez az idea pedig a vezeto után való vágy, a kirekesztettseg miatti elkeseredes, a csalódottság miatti felelembol fakad.

aranyláz 2012.09.06. 19:53:16

Mindenki a félelmeinkre játszik rá, a biztosítók(el ne lopják, tönkre nem menjen), a politikusok(én majd megvédelek-nem tud megvédeni), a papok/vallás(pokolra jutsz, ha nem azt teszed, amit én tanítok), a szulők(ne csináld azt, mert pórul jársz), a főnökök(tedd amit mondok, vagy kirúglak) és még lehetne folytatni.

Anti Anyag (törölt) 2012.09.06. 19:55:56

Na ja. A külföldi most már nem vehet vesztegetéssel jókora piacokat.

0001 · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_troll_h_rad/ 2012.09.06. 20:12:49

Nos, én azon tűnődöm egy ideje, hogy milyen névvel lehetne illetni az orbáni Fidesz és bambán bőgő udvari és mezei vadbarmainak gazdasági-politikai hitvallását és arra jutottam, hogy a legmegfelelőbb jelző (amit most itt, mint potenciális neologizmus közkincsé tennék) a "NEOKOMMUNISTA" lenne. Asszem magyarázatra nem nagyon szorul.

PiBá 2012.09.06. 20:24:57

gróf Széchenyi István: Hitel

Vagy ő is neoliberális multinacionalista volt?

Ez a Nick 2012.09.06. 20:51:51

Nekem tanárom a fősulin. értelmes egyén... szeretem az óráit.

kennyking 2012.09.06. 21:12:17

Én egy iszonyat nagy náci vagyok, mert értem amit mond a fószer és nagyvonalakban egyet is értek vele.Ja, most még egybites fideszdroid is vagyok, gondolom, miközben soha nem szavaztam a fideszre és ahogy elnézem ezt a liberált oligarchát, nem is fogok.

lyia (törölt) 2012.09.06. 21:17:34

Kedves Lentner Csaba!

Ha elolvasod ezt a hozzászólást, rögtön tudni fogod, hogy ki vagyok,

ha mégsem, az biztosan rémlik majd,

hogy valaha "együtt őriztünk birkát" Malomsokon.

Akkoriban Te egy értelmes fiatalember voltál,

aki a számviteli főiskolára szeretett volna bejutni (sikerült),

én magam sehova sem akartam bejutni (nekem is sikerült).

A rendszerváltás hányásszagú forgatagát követő kijózanodásban érdeklődéssel vettem tudomásul, hogy Csurka István pártját erősíted szakértelmeddel,

aztán hosszú ideig reményekedtem abban, hogy megint normális leszel,

úgy tűnik, csalódtam.

Te is egy olyan tanár lettél, aki azért tanítja, mert nem tudja, illetve, amit tud, azt is rosszul tudja.

De azért bizonyára ma is snájdig fiú vagy, olyan, akiért annak idején bomlottak a takácsi lányok,

akik hozzád képest ma csak parasztok.

Isten éltessen, soha ne legyél politikus, kerüld a médiát, ne hidd, hogy nincs múltad!

Bályözön

prometheus_X 2012.09.06. 21:22:48

@Ez a Nick: mármint a posztban nevezett csávó, vagy gróf Széchenyi?

mizrolist 2012.09.06. 21:30:21

@Lasombra: a probléma az, hogy igazából akkor dőlne a Fidesz fejére az egész, ha kapnának még egy ciklust. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy abból mennyi idő alatt állna talpra az ország.

Zuzu Petals 2012.09.06. 21:41:16

Lentner Csaba ezért a könyvért megérdemelte, hogy egyetemi tanár legyen: www.nemzetikonyvesblog.hu/lentner-csaba-%E2%80%93-toth-gy-laszlo-%E2%80%93-zarug-peter-farkas-kik-tamadjak-magyarorszagot-es-miert/
A művet természetesen bőszen reklámozta anno az MTV és a HírTV.

Pan Modry 2012.09.06. 21:51:55

@Zuzu Petals:
Allitom ha latom, megveszem, tuti szarra fogom rohogni magam rajta

komplikato 2012.09.06. 22:34:11

@Joe69: "Mi a faszért versenyeznénk mi a kínai kulik bérszinvonalával ? Az ideíró nagyarcú juppigyerekek húzzanak el oda dolgozni ottani bérszinvonalon."

Történetesen egy Foxcon alkalmazott aki látástól vakulásig gyártja "fehérember" apple cuccait többet keres, mint a hazai minimálbér! A 47.000 forinttól meg lényegesen többet És arra felé a kaja felébe sem kerül mint itt, a műszaki cucc detto, szóval magasabb életszínvonalon is élhet(ne) ha nem kéne hazaküldeni a családnak a felét.
Az nem ciki ha India beelőz minket a versenyképességi listán?

0001 · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_troll_h_rad/ 2012.09.06. 22:35:56

http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i_szeged_2/i_kik_tamadjak_magyarorszagot_es_miert_6228/t_Kik%20t%C3%A1madj%C3%A1k%20Magyarorsz%C3%A1got%20%C3%A9s%20mi%C3%A9rt/index.html

komplikato 2012.09.06. 23:18:49

@Anti Anyag: Egy közepes cég vesztegetés nélkül azt venne meg itt amit csak akarna, de nem akar ...

Zuzu Petals 2012.09.07. 00:01:45

@Pan Modry: Óvatosan azért! Nehogy túlterheld a humorérzékedet! :)

Ultracivil 2012.09.07. 08:07:13

A dolgok mélyebb megértése érdekében
szeretettel ajánlanám olvasására Pünkösti: Szeplőtelen fogantatás c. 2005-ben íródott könyvét.

Néhány részlet

180. oldal.
„Orbán Viktor kizárólag a múltjából és csoportjából érthető meg.”
181.oldal.
„Mi nem tudunk úgy gondolkodni, mint ők, hogy a csoportnak mindig szüksége van aktuális ellenségre, mert csak így tud létezni. Ha nincs ellensége, aki ellen lehet harcolni, akkor nem tud élni… Mert Orbánék nem képesek feloldódni, nem tudnak bízni. Aki nem volt velük együtt, az nem lehet velük.”
182. oldal.
„ Saját útjukat járják. Képtelenek figyelni az elődök tapasztalatára, a történelem szelíd üzeneteire. ….
Nem tanulták meg az értelmiségi gondolkodásmód és erkölcs szabályait, nem ízlelték meg annak normáit. Nem okoskodni kell, hanem cselekedni. Lőni! Ehhez pedig helyzet kell. Hatalom. Ennek megszerzése, gyakorlása és megtartása mellet minden más ezredrangú… meg sem fordul a fejükben, hogy a politika szolgálat. .. Hatalomvágyuk szinte beteges… Harciasak hát, és képtelenek a konszenzusra vagy a kompromisszumra. Vannak, akiknek a gyűlölködése a normalitás határát súrolja..”
183. oldal.
„Kéri László 1992-ben megkérdezte Orbántól, mi a kedvenc filmje. Volt egyszer egy vadnyugat. …mit szeretsz benne? "Azt, hogy a végén a kis csávó jól megfizet mindenkinek"… Rákérdezett kedvenc könyvére is, ami akkor Páral Vladimír: Gyilkosok és szeretők című regénye volt. Ettől fogva Kéri nem faggatta többet a kultúráról.”

Jó olvasást Barátaim!
süti beállítások módosítása