Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Csak a FIDESZ! - igazi polgároknak megér egy kis macerát a plusz egy narancsos szavazat

2012.08.02. 10:02 Herkules Irma

A választási előregisztrációnak egyértelműen nincs sok értelme azon kívül, hogy a jelenlegi vezetés számára lényegesen kiszámíthatóbbá teszi az eredményt, csökkenti a váratlan fordulatok valószínűségét. Ha megfigyeli az ember a pártok tömegbázisainak, támogató csoportjaiknak összetételét, nem lehet kérdéses, hogy hová kötődnek azok a személyek a legnagyobb arányban, akiknek megér egy kis macerát, hogy egy újabb vokssal gazdagítsák hazájuk felvirágoztatóit. A szavazatok maximalizálására tehát kiváló eszköznek tűnik, ami az átrajzolt körzetekkel és a határon túli, feltételezett FIDESZ-szavazókkal kiegészítve egészen komoly védelmi vonalat jelent Orbánék számára. VÉLEMÉNY

 

A FIDESZ vezetése a hatalmat szereti, a váratlan fordulatokat nem. Ebből a szempontból, ha el nem is fogadható, azonban érthető, hogy nem szeretnék megkockáztatni, hogy a Magyarországon igen széles bizonytalan réteg tagjai az utolsó pillanatban, véletlenszerűen, egy hírt meghallva, egy műsort megnézve, esetleg újságot olvasva vagy saját bérjegyzékük elemzését követően, ne 'adj Isten esetleg úgy döntsenek, hogy mégis mozdulnak, pláne akkor, ha nem a FIDESZ ölelő karjai felé. Viktoréknak az a jó, ha saját embereik ugranak, a többiek maximum enerváltan, a négy fal között szidják őket, aktívan nem téve semmit az újbóli kormányra kerülés ellen.

 

Ehhez a passzív magatartáshoz pedig éppen elég lehet az a nyűg, hogy el kelljen menni előregisztrálni, pláne akkor, ha nincs is olyan ellenzéki párt, akire tömegek mondanák lelkesen, hogy: na, értük megéri elmenni!

A FIDESZ-nek a választási törvénnyel való ügyeskedés mellett (előregisztráció, választói körzetek határainak számukra kedvező módosítása, külföldi állampolgárok vokshoz juttatása) mellett természetesen leginkább az előbb említett passzívitás jöhet jól, amikor reményeik életben tartása a cél.

Mert a bizonytalanok tömege - amibe természetesen nemcsak azok tartoznak, akik nem tudják, hogy elmenjenek-e szavazni, hanem azok is, akik egyszerűen "csak" valaki vagy valami ellen, de konkrét favorit nélkül voksolnának - komoly veszélyt igazából csak akkor jelentene Oviék számára, ha lenne valaki vagy valami, aki vagy ami mögé fel lehetne sorakozni. Egy vezető, aki az aktuális pártpolitikától legalább látszólag független, sokan tisztelik személyét, valamiféle szakértői szerepben tud fellépni, ilyen pedig jelenleg úgy tűnik potenciálisan továbbra is mindössze csak egy van, Bajnai.

A Haza és Haladás eddig jól lavírozott, a feltételezett szerep miatt kínos politikai meghívásokból ügyesen kihátrált, sokszor fejtette ki, hogy nem a pártpolitika, hanem a szakértés, a szakpolitika a fontos, online felületén sokak számára vonzó üzeneteket fogalmaz meg. Emellett pedig, mint az már köztudoptt, komoly külföldi támogatással rendelkezik. Ráadásul míg megbízott miniszterelnök volt Bajnai, egészen jól prosperált.

Egyelőre azonban kivár ez a sokak által emlegetett erő, amit politikai szempontból jól tesz, valószínűleg kivárja azt a lélektani pillanatot, amikor az ellenzéki erőtlenségbe belefáradt, a kormány arrogáns retorikával fűszerezett sorozatos kudarcai miatt csúcsrajár majd az elégedetlenkedés, ekkor lép elő, mint a magát a pártpolitikán felülállóként értelmező alternatíva. A látványos belépés sok bizonytalan szavazó voksát jelentheti Bajnaiék számára.

Erős karakterrel, karizmatikus vezetőkkel, világos, markáns és pozitív üzenettel nem rendelkező ellenzéki pártnak, pártoknak, esetleges szövetségeknek ma esélye sincs Viktorék királyságának megbuktatására. Ha ez másképp lenne, az általános elégedetlenség mértéke miatt könnyen bajba kerülhetnének a hatalmukat folyamatosan bebetonozni igyekvő koalíció kiskatonái. Egyelőre azonban elég, ha kényelmesen hátradőlnek, miközben kicsit még szajkózzák, milyen rossz a Nyugat, milyen jó a hazai úttörők élete.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

88 komment · 4 trackback

Címkék: választás fidesz bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr94691848

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hagyjuk már a sopánkodást: regisztráljunk! 2012.08.03. 01:18:02

Lesz választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.  A legtöbben újra elsorolj...

Trackback: Az éhség előregisztrációja 2012.08.02. 21:08:48

Egyszerűen: mi van, ha nem regeltem és Orbán a választások előtt két nappal a Kanári-szigetekről hazatelefonál a HírTV-nek, hogy Vonával vagy Thürmerrel koalícióban is szívesen kormányt alakít?A válasz tiszta és világos: a voksomat akkor sem adhatom le...

Trackback: A vak ló bátorsága 2012.08.02. 17:11:44

Debreczeni József az ATV-ben, és – szerintem akaratlanul – bedobta az ötletet: az ellenzéknek meg kellene fontolnia a 2014-es választás bojkottját. Nem hinném, hogy a DK bármilyen vezető testülete ezt már megvitatta volna (mert akkor azt nem Debreczeni...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.08.02. 10:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.08.02. 13:03:45

Ha figyelembe veszem azt amilyen botrányosan érdektelenségbe fulladt a konzultáció,nem valami észlény aki kitalálta a regisztrációt.Érdekes lesz nézni a fidesz buktát!Még a törzs szavazókat sem lesz könnyű terelni!

nandras01 2012.08.02. 13:18:05

@laci0011: azért nem árt azt is figyelembe venni, hogy a legújabb választási(?) törvény szerint nincs részvételi határ, akár egyetlen leadott szavazat is mandátumot jelent.

Le_Penseur 2012.08.02. 13:25:54

kb 500.000 magyar él és dolgozik külföldön. Felettébb fontos lenne tudni a pontos tartózkodási helyüket, valamint frissíteni az adatbázist a személyes adataik terén. Az egész regisztrációs cirkusz arra megy ki, hogy a külföldön dolgozókat el lehessen valahogy érni. Felmerült az ötlet, hogy egyfajta szolidaritási adót fizettetnének a külföldön dolgozókkal, valamint a tandíjat vissza nem fizető diplomásokat is meg kell majd találni a jövőben!

Járaszám 2012.08.02. 16:40:57

A Fidesz semmirekellő tisztségviselőinek örök életre eltartásához pedig minimalizáljuk az egyénekre szavazást.
Lista rulez, ők pedig megmondják a választók helyett, milyen megbízható kádárok kerülnek döntéshozó pozícióba. A szavazó ne szóljon bele az ő megéhetésükbe (még megbosszulnák egyes személyek ámokfutását talán).
Ez a szavazás és minden szavazó megcsúfolása.

Muszáj egyáltalán megrendezni ezt a szavazásnak hívott bohózatot? Biztos mindenkinek lesz jobb dolga.

tarackos 2012.08.02. 16:47:56

Sztem a bizonytalanok száma folyamatosan komoly veszély ugyanis kiszámíthatatlan. Bajnai meg nem hiszen van arca, múltja etc. ezért lehetne rá fókuszálni. (Borókai elő is veszi rendszeresen)

Ez inkább elvi kérdés: minden ilyennel csökken a demokrácia és túl sok ilyen volt már...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 16:50:52

de hát mi a baj elvtársak?
hát beregisztráljátok előtte magatokat, aztán elmentek szavazni az értelmiségi példaképetekre Dopeman-re

a sok szorgalmas index olvasó könnyedén megbuktathatja ezzel a remek stratégiával a fidesz-t

jahogy nem tudjátok elbuszoztatni barátaitokat a kissebbségben élő, szegíny romákat??
meg kevesebben szavaznak majd fasszal, ahogy a bölcs liberálisok, ami mellett az index is kampányolt??

hát ez tényleg nagy veszteség lenne :((

úgy tűnik fel kell kelnetek a fotelból, mert az állandó ajvékolással nem lesz meg a fidesz diktatúra megdöntése :(((
persze megértem, nem szoktatok hozzá fizikai munkavégzéshez, nehéz lesz ez majd nektek...

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.08.02. 16:51:05

Lehetséges az előregisztráció részben Bajnaiék előcsalogatására is szolgál.

mim 2012.08.02. 16:51:26

Én biztos elmegyek szavazni. Nem a Fidesz-re, hanem arra az ellenzéki pártra, amelyik konkrét és számomra pozitív programmal áll elő.

Hamis próféták, simlis csalók kíméljenek!

Ja.. és ha véltlen pont a választások előtt kezd el valamelyik párt szart kavarni, akkor juszt sem szavazok rájuk vagy az emberükre.
Itt feljelentésekre gondolok, meg kiderülő piszkos témákra - amik évek óta a fiókban lapulnak.
Miért is? Mert ettől nem lesznek igazság bajnokai. Ez már elkopott nálam a Fidesz-el.. engem is felpörgettek, de végül nem rájuk voksoltam, mert nem volt eléggé konrét a programjuk.

piefke 2012.08.02. 16:52:02

"[Bajnai]...mint az már köztudott, komoly külföldi támogatással rendelkezik" - ez a támogatás csupán néhány (német és amerikai) alapítványt jelent, de nem igazi kormányzati szintű támogatást, hiszen nincs mögötte egy szervezett politikai erő.

Egy-egy hatalomon lévő külföldi párt csak hatalomképes politikai formciókat támogathat, egy-egy személy, vagy egy alapítvány erre nem alkalmas.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 16:56:35

@mim: felsorolnád a konkrét programokkal rendelkező pártokat?
köszi

Walter Hartwell White 2012.08.02. 16:57:08

Hja, kb. olyan ez, mintha valaki egy futóversenyre motorbiciklivel állna ki a riválisaival szemben.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 17:00:35

@¡Viva La Onda!: Vagyis ti is elismered, hogy a jelenleg ténylegesen választható pártok közül messze a fidesz a legjobb?

Brix 2012.08.02. 17:02:08

A Fidesz realizálta a jelentős népszerűség-vesztést, amely komoly mérteket öltött Magyarországon, félidőben vagyunk és a teljes lakosságon belül most csak 18% körül mérnek nekik. Egyetlen szerencséjük, hogy a többi politikai erő nem áll a helyzet magaslatán de ha a tendenciák továbbra is folytatódnak akkor a fidesz tovább fog teret veszteni. Az életszinvonal-csökkenés megállíthatatlan Magyarországon és ez nem nekik kedvez
Hiába módosítják a választási törvényt, ha az összes demokratikus párt összefog, akkor jó esély van a fidesz eltávolítására a hatalomból. A második forduló kiiktatásával lehetetlenné vált, hogy a Jobbikos szavazók átszavazzanak a fidesz jelöltjére, igy csak az a feladat- nem kicsi természetesen- hogy minden párt összefogjon azok ellen, akik elkezdték az autokrácia kiépítését Magyarországon
Orbánt a választások után el kell ítélni a demokrácia- és alkotmányellenes cselekedeteiért. A pártkatonai szervezet, a TEK-et fel kell oszlatni, ezután pedig országos szinten el kell távolítani azt a sok ezer fideszes piócát, akit pártvonalon benyomtak az állami munkahelyekre.
A fideszes oilgarcháktól , mint Simicska, aki köztudottan a párt pénztárnoka meg vissza kell perelni a jogtalanul kapott állami pénzeket

trendo+ 2012.08.02. 17:07:29

@wmiki: Kedves Miki! A választók "buszoztatását" mindegyik párt művelte. Meg kell hogy mondjam, a Fidesz csinálta ügyesebben és hatékonyabban. Állandóan aktulizált listái vannak a szállításba bevonható buszos vállalkozókról, akik hajlandók jelentős kedvezménnyel, netán ingyér' is fuvarozni az egyes akciók, politikai performanszok közönségét. Péda erre a békemenet :)

lavór 2012.08.02. 17:09:18

@Brix:

"...ha az összes demokratikus párt összefog, akkor jó esély van a fidesz eltávolítására a hatalomból."

A nagy baj a feltételes mód, a még nagyobb baj, hogy nincs igazán olyan ellensúly, amire tényleg érdemes is lenne szavazni. Hiába az erőlködés az ellenzék oldaláról, ők már leszerepeltek. Mind.

kirsten 2012.08.02. 17:09:35

@wmiki: A Fidesz sosem volt jó választási lehetőség. Amióta meg a vezérük egy elmebeteg autokrata a legrosszabb az összes meglévő párt közül. Még a Jobbik is különb náluk, mert nem sumákba csinál mindent mint ők. Habár éppen most kezdtek hozzá a felszalámizásához. Nagyon remélem, hogy meg fognak bukni. Ha másképp nem megy hát forradalommal, amihez a legtöbbször elég egy kis szikra.

2012.08.02. 17:09:51

Én - mint a közigazgatás legalján dolgozó - azon gondolkoztam el, hogy ennek hogy is fog történni a lebonyolítása? Ugyanis eddig az okmányirodák készítették a lakcímnyilvántartás adataiból a választói névjegyzéket, aki a jegyzék kinyomtatása után (kb. két héttel a választás előtt) lakcímet változtatott, azt manuálisan törölték, illetve vezették fel. Ez azt jelenti, hogy vasárnap a pénteki állapotnak megfelelő nyilvántartás volt. Ebből a választók nem érzékeltek semmit, teljesen automatikus volt. Csak azoknak kellett jelentkezni, akik a lakhelyüktől távol, konkrétan megjelölt helyen akartak szavazni.

Ezzel szemben most mindenkinek egyéni regisztráció lesz. A vicc az, hogy én köztisztviselőként azt tapasztalom, hogy csak szabadságot kivéve tudok bármit elintézni, hiszen a hivatalok ügyfélfogadási ideje hasonló a munkahelyeméhez. Ki fog kivenni szabadságot azért, hogy regisztráltassa magát a választásra? Az okmányiroda 2013-tól a kormányhivatal alá kerül. Rebesgetik, hogy egy ügyfélbarátabb nyitvatartás lesz, este 8-ig. Nekem az sem életszerű, hogy munkaidő után az ember fáradtan sorba álljon a regisztrációért.

Persze a hatalom által annyira szeretett nyugdíjasok ráérnek, ők nyilván tömött sorokban fognak érkezni a regisztrációra. Egy extra nyugdíjemelés meg is oldja majd a dilemmát, hogy kire kelljen szavazni.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 17:11:00

@trendo+: aham...

nagyon érdekes kitalált történettel álltál elő, akár az evolúció elmélet...
gondolom ugyanannyi bizonyítékod is van rá... :x

egyébként ha tényleg ügyesen buszoztatta a szavazókat, akkor HA bevezetik az előzetes regisztrációt, akkor hogyan fogja buszoztatni őket???

tudod a kisebbség nem biztos, hogy előre regisztrálja magát, néhány szeleburdi biztos elfelejti :x

trendo+ 2012.08.02. 17:11:49

@Brix: Én annak idején, a "négyigenes" népszavazáson baloldali meggyőződésem ellenére a Munkásőrség leszerelése mellett voksoltam. Ráadásul az akkor már egy kriplikből álló, kevéssé hatékonyan hadrafogható, fogatlan oroszlány volt. A pénzzel kitömött, a rendőrségnél nagyságrenddel jobban felszerelt TEK-kel riogatni kár, de valóban felvetném, hog miért is kell nekünk egy ilyen, nyilvánvalóan pártállami vonásokat felmutató szervezet? Akár népszavazást is érdemes lenne tartani ez ügyben, megint.

kirsten 2012.08.02. 17:11:53

@trendo+: A békamenetre gondolsz. Hát az nevetséges volt.

kirsten 2012.08.02. 17:15:51

@nemorino: Nagyon tévedsz, mert a nyugdíjasoknak tele van a tökük orvbánnal és bandájával. Ők már sok mindent megértek és tudják hogy ez hova vezet. A gyerekeinek és az unokáinak pedig senki sem akar rosszat.

Squid 2012.08.02. 17:16:04

@Le_Penseur: Majdnem jó helyen kapirgálsz!

Ez egész ahogy a cikk írója is feszegeti, Bajnai most már elég valószínű politikai szerepvállalásának súlyát hivatott csökkenteni. Ez az egész válasz a Bajnai féle a Hír TV által pár hete belengetett visszatérési aspirációra.

Remélem van rá frappáns kontra és a Fidesz az murván arcon csúszva fog földbeállni a választásokon!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 17:16:45

@kirsten: :x

tehát akkor ki az a tökéletes, csodálatos MesePárt, akire majd minden felsőbbrendű értelmiségi szavaz, a dacolva holmi előzetes regisztrációval?

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:19:32

Fiúkáim, tetszettetek volna 2006-ban panaszkodni. Nem lenne 2/3, nem itt tartana az ország.

Squid 2012.08.02. 17:23:25

@wmiki: "nagyon érdekes kitalált történettel álltál elő, akár az evolúció elmélet...
gondolom ugyanannyi bizonyítékod is van rá... :x"

Ohohoh!

No mesélj erről egy kicsit légyszi, eddig sem volt kétséges számomra hogy elmeroggyant vagy, de azért fejtsd már ezt ki pls, hogy sírdogálhassak a röhögéstől!!

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:23:42

@laci0011: ott követitek el a legsúlyosabb hibát, hogy hülyének nézitek az ellenfelet.

Brix 2012.08.02. 17:23:50

@nemorino: Igazad van, de a demokrácia Magyarországon így is legitimációs válságban szenved, de mi jön ezután, ha még kevesebb ember szavazata fogja legitimálni a politikai hatalom gyakorolóit? Úgy tünik, Orbánék nem akarnak demokratikus úton távozni és most pánikban vannak. 2002-ben, sikereik csúcsán, egyszer már az általuk panelprolinak csúfolt, ballonos lakótelepi melósok haza vágták őket. Na , ez az amitől retteg Orbán , hogy a bizonytalanok és a politika iránt kevéssé érdeklődők elindulnak és leadják protest szavazataikat ellenük.
Az esély megvan rá, hiszen az adójóváírás eltörlésével, és folyamatos adóemelésekkel nagyon nehéz anyagi helyzetbe hozták a többséget

2012.08.02. 17:24:28

@kirsten: "A gyerekeinek és az unokáinak pedig senki sem akar rosszat."
Én egy olyan városban élek, ahol milliárdok mentek el a szokásos nyugdíjasvakító látványberuházásokra, szökőkutakra, díszterekre, élményfürdőre. A nyugdíjasok között általános a meggyőződés, hogy a polgármesterünk (örökös darab, még a jó tanácsi időkből örököltük) minden polgármesterek legjobbika. Csak éppen a tizenötéves érettségi találkozónkra az osztály fele sem tudott eljönni, mert szinte mindenki elköltözött, mert nincs munkahely. Szerintem ez a polgármester tönkretette a várost, regnálása alatt több gyár is bezárt ő pedig semmit sem tett a fiatalok maradásáért. Papíron is 10% fölött csökkent a lakosság száma, ehez még hozzájönnek a papíron ittlakó, valóságban külföldön élő fiatalok százai.

Száz szónak is egy a vége, a nyugdíjasokat nagyon könnyű elvakítani, egy lakossági fórumon sem állt fel senki, hogy megkérdezze, miért üldözted el az unokámat drága polgármester uram?

driopios 2012.08.02. 17:24:50

kár is ezen töprengeni, mert a) úgyis megcsinálják, b) ha meg nem akkor kénytelenek lesznek "más alternatíva" felé fordulni a demokráciától. Ott meg nincs választás, csak szavazás. Aki ránk szavaz, az leteheti a kezét.

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:25:52

@kirsten: akkor nemigen röhögtetek. Ugrott a márciusra bejelentett Orbán-buktató.

Squid 2012.08.02. 17:26:55

@Brix: " Igazad van, de a demokrácia Magyarországon így is legitimációs válságban szenved, de mi jön ezután, ha még kevesebb ember szavazata fogja legitimálni a politikai hatalom gyakorolóit? Úgy tünik, Orbánék nem akarnak demokratikus úton távozni és most pánikban vannak. 2002-ben, sikereik csúcsán, egyszer már az általuk panelprolinak csúfolt, ballonos lakótelepi melósok haza vágták őket. Na , ez az amitől retteg Orbán , hogy a bizonytalanok és a politika iránt kevéssé érdeklődők elindulnak és leadják protest szavazataikat ellenük.
Az esély megvan rá, hiszen az adójóváírás eltörlésével, és folyamatos adóemelésekkel nagyon nehéz anyagi helyzetbe hozták a többséget"

Reméljük a főnarancs ugyanúgy jár mint az akkori bukta után, és végleg beköltözik a Graz-i nyugiszobába.. Milyen csodás lenne Magyarország nélküle..

laci0011 2012.08.02. 17:30:25

@nandras01: Már megbuktak,szokás szerint.Kilopják maguk alól az országot,mint a szocik,de hát 1 a gyökerük.

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:32:17

@Squid: soha senki nem vitatta, hogy van a tizenötmillió magyarból 3-400, aki hozzád hasonlóan gondolja, és két fogmosópohárnyi tablettás bor után úgy is mondja. De a "tömegtüntetéseiteken" már neked is fel kellett volna tűnjön, hogy nem maradtatok többen.

ainex 2012.08.02. 17:36:24

"Ha megfigyeli az ember a pártok tömegbázisainak, támogató csoportjaiknak összetételét, nem lehet kérdéses, hogy hová kötődnek azok a személyek a legnagyobb arányban, akiknek megér egy kis macerát, hogy egy újabb vokssal gazdagítsák hazájuk felvirágoztatóit."

Ez igaz, de afelett mindenki elsiklik, hogy valószínűleg sokkal többen vannak már most azok (és nem pártszimpátia szerint, hanem egyéni megfontolásból), akiknek pedig az ér meg egy kis macerát, hogy tuti megbukjon a kormány. Ha elmennek regisztrálni, akkor utána vagy tartózkodnak és a padlóba döngölik a részvételi arányt, érvénytelenítve ezzel a választástól kezdve a néplegitimáción át a demokrácia látszatáig az égvilágon mindent; vagy pedig elmennek szavazni, akárkire, csak rájuk nem. Csak azért is. Akkor pedig már tuti, hogy oda a kétharmad, sőt még a kormányképes többség is.

Jelenleg egyetlen ellenzéki párt se lenne képes ekkora összefogásra bírni a kormányváltásra vágyó szavazókat. A regisztráció viszont képes lehet rá, mert lehetővé teszi, hogy bármi nemű pártszimpátia nélkül is tömegek hekkeljék meg az egész választási rendszert. Nem kell hozzá se Gyurcsány Ferencet, se Bajnai Gordont, se Masterházy Attilát, se Schiffer Andrást, se Novák Elődöt szeretni: éppen elég Orbán Viktort nem szeretni.

És mikor eljön a szavazás napja, akkor könnyen akadhat egy párt, amelyik délután észreveszi, hogy történelmi bukásra áll. Viszont hát ott a regisztráció, ami miatt last minute charter választói buszokat már nem lehet indítani a kocsmáktól a szavazófülkékig. Kopp.

Squid 2012.08.02. 17:37:00

@Farkantoán Chatpartner: "soha senki nem vitatta, hogy van a tizenötmillió magyarból 3-400, aki hozzád hasonlóan gondolja, és két fogmosópohárnyi tablettás bor után úgy is mondja. De a "tömegtüntetéseiteken" már neked is fel kellett volna tűnjön, hogy nem maradtatok többen."

AHAHAHHA

Mikikém aranybogaram! Ha már magaddal beszélgetsz 2 nicken, legalább annyi eszed legyen, hogy azzal a nickkel válaszolsz amelyik a kérdést kapta!

Ez így egy méretes bukta most így hirtelen, tiszta ciki... :D

ahahhahahaa

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:43:36

@ainex: lázálmaid vannak,elkápráztatott a Face Book és blogvilág akolmelege, ahol két libbant összefog, hogy egy Fideszest ócska módon kirúgasson, és akkor azt hiszik, övék a világ. Pedig dehogy. A közös röhögés-röfögés sokszorozza meg a hangotokat, de a fülkében majd csend lesz... Esetleg egy újabb koppanás...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 17:44:33

@Squid: :((

olyan okos vagy mint egy felsőbbrendű DK szavazó, téged nem lehet átverni sehogyan, még az evolúció rajzolt bizonyítékain is átlátsz :((((

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:46:21

@Squid: te tényleg nem érted, 14999600 ember miért gyűlölte meg az SzDSz-t és rúgta alá az örök semmibe? Ezért. Mert azt csinálták nagyban, amit ti, nyomorult utódok, elmagányosodó pondrók kicsiben.

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:48:25

@wmiki: bárki bármit gondoljon az evolúcióról, ezt a szót ezzel a kalmárral légy szíves ne emlegesd egy mondatban.

Squid 2012.08.02. 17:50:14

@wmiki: Rajzolt bizonyíték? Mesélj kérlek! A te olvasatodban hogy is lett a homo sapiens!!

@Farkantoán Chatpartner: "te tényleg nem érted, 14999600 ember miért gyűlölte meg az SzDSz-t és rúgta alá az örök semmibe? Ezért. Mert azt csinálták nagyban, amit ti, nyomorult utódok, elmagányosodó pondrók kicsiben."

Ki a halál beszélt itt az SZDSZ-ről, vagy Dopemanról, vagy a DK-ról mint alternatíva? Fogd már fel, hogy velük is ugyanúgy ki van mindenkinek a hócipője mint a drága Fidesszel!!

Vagy a te világod annyira egyszerű, hogy aki nem Orbánista az vagy kommer vagy szdsz-es?

Másrészről felesleges volt átlogolnod, ezt megírhattad volna a "Wmiki" nickről is, már úgy is bebuktál fölösleges az erőlködés!

Farkantoán Chatpartner 2012.08.02. 17:52:07

@Squid: húha :) Én buktam el, svábbogár? :) És a 2010-es dupla arcpakolás már nem is fáj? :)

k.o._laci 2012.08.02. 17:54:09

arra gondoltatok már hogy mi van ha Bajnai nem jön?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.02. 17:54:25

@Squid: :0

ha a fentebb felsoroltak egyik sem alternatíva, akkor kire fogtok szavazni elvtársak?

van egy, mindenki képzeletében élő, tökéletes MesePárt, ami csak jó döntéseket hoz, és ellenzékből is megdönti a fideszt 2014-ben??

végülis... nem hülyeség, amiben hiszel, hisz több bizonyíték van erre, mint az evo elméletre :x

szilvesztermacska 2012.08.02. 17:54:38

@Squid: "Vagy a te világod annyira egyszerű, hogy aki nem Orbánista az vagy kommer vagy szdsz-es?"

De azert attol rettegtek attol, hogy a jobbik nyer mi? :) Ezt meg kimondani sem meritek. Pedig ok is elobb fognak nyerni, minthogy az ultraliberalis vezereitek visszaterjenek!
Na ha a jobbik nyer, akkor lesz itt rendrakas!!

laci0011 2012.08.02. 17:57:04

@Farkantoán Chatpartner: Eddig még minden kormány valami orbitális lopással,lopássorozattal bukott meg,most sem lesz másként,a közgép országában!A szocikon 1 szer segített a 100 napos program,a fidesz hogy áll az ígéretekkel???Nem árt néha visszanézni mit igért a félázsiai magyaroknak.A hatalom megszerzése már megy,különösen az idióta gyurcsány után,de hát 1 bedöglött wunder waffe-n kívül kéne valami más is,nem csak a süketelés,szómágia,nem megszorítás ...

laci0011 2012.08.02. 18:06:34

@szilvesztermacska:
Sajnos a jobbik is bekapta a legyet,nem véletlenül vannak titkosítva az ügynökakták a mai napig,pedig a fideszke nagyon rajta volt...Most meg csak a süketelés folyik szokás szerint.

J.László 2012.08.02. 18:06:51

Tavaly ősz óta megy a spekulálás a kormánybuktatáson. Nem jött össze, holott igen sok kő meg lett mozgatva ennek érdekében itthon is, máshol is. Hol látszik az a szervezet, amely nem egészen 2 év múlva választásokat fog nyerni a Fideszen kívül?
Észre lehetne azt is venni, hogy a Fideszt leginkább az előző MSZP-SZDSZ "kormányzás" betonozta be úgy 20 évre. Kész röhej, ahogy nem bírnak leszállni a libbantak a Fidesz-buktatás témáról. Persze soha sem hagyták, hogy a tények összezavarják a tisztán látásukat.

laci0011 2012.08.02. 18:08:52

@szilvesztermacska: Mire oda jutunk ,már 24 év jár majd az összes rendszerváltónak!A fideszeseknek meg pár prémium évtized!

laci0011 2012.08.02. 18:10:56

@Farkantoán Chatpartner: Gyurcsány után nem kunszt persze,de az lett volna tökös ha 2006-ban megbuktatjátok.Persze ez még akkor sem megy ha nincs hatalmon.

J.László 2012.08.02. 18:13:52

@laci0011:
2006-ban veszítenie kellett a Fidesznek. Ha akkor nyer, ma megint az MSZP lenne kormányon. Nem vagyok biztos benne, hogy élesebb szemű egyének ezt nem látták előre, akár a Fideszben is.

J.László 2012.08.02. 18:17:09

@laci0011:
Kifelejtettem: Gyurcsányt nem szabad megbuktatni. Ezt is nagyon jól tudják a Fideszben.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.08.02. 18:17:55

@Le_Penseur:
Jó a meglátásod. Ettől meg félnek:

Senkire sem. Legyen az is egy érvényes szavazat!

vilagnezet.blog.hu/2012/08/02/senkire_sem_ervenyes_szavazas

Squid 2012.08.02. 18:18:05

@J.László: "2006-ban veszítenie kellett a Fidesznek. Ha akkor nyer, ma megint az MSZP lenne kormányon. Nem vagyok biztos benne, hogy élesebb szemű egyének ezt nem látták előre, akár a Fideszben is"

Jézus... Elképzelem, hogy a válság Matolcsy-t és az unothodoxiát kapja mellbe és nem Oszkót!

No azt nem szerettem volna megélni a határokon belülről!

szilvesztermacska 2012.08.02. 18:19:12

@Squid: azert remelem, hogy nem azt akarod mondani, hogy az rendben volt, amikor a veres azt allitotta, hogy a valsag megall hegyeshalomnal...

Squid 2012.08.02. 18:24:01

@szilvesztermacska: Nem, de hogy jön ide ez egyáltalán? Szerinted Matolcsy jobban kezelte volna a válságot mint Oszkó?

Adjak én is szavakat a szádba?

J.László 2012.08.02. 18:25:28

@Squid:
2006-ban a Fidesz szinte anti-kampányt folytatott. Nekem kicsit az volt az érzésem, hogy nem akarta megnyerni a választásokat. Okkal. Ha Gyurcsány kap még egy ciklust, a következőt a Fidesz 2/3-os többséggel megnyeri. Gyurcsányról már akkor látszott, hogy padlóra fogja vinni az MSZP-t.

Squid 2012.08.02. 18:28:01

@J.László: "2006-ban a Fidesz szinte anti-kampányt folytatott. Nekem kicsit az volt az érzésem, hogy nem akarta megnyerni a választásokat. Okkal. Ha Gyurcsány kap még egy ciklust, a következőt a Fidesz 2/3-os többséggel megnyeri. Gyurcsányról már akkor látszott, hogy padlóra fogja vinni az MSZP-t."

Gyurcsány a mai napig a fidesz legitimizációja és legnagyobb totemállata :D Szerintem OV minden nap hálát ad érte a sorsnak! Nélküle nehezebb dolga lenne, bár most hogy a parlamentbe sem fog bejutni a Fletó új démonizálható céltábla után kell nézni lassan :D

KopaszMercis 2012.08.02. 18:29:30

@wmiki:
Nem is... A fizikai munkat vegezze a pornep...

J.László 2012.08.02. 18:32:08

@Squid:
A Fidesz legnagyobb legitimizációja a fölényes választási győzelem és az, hogy 60 hónapja a legnépszerűbb párt. Ehhez képest Ferenc barátunk csak egy lófütty. Démonokat éppenséggel ő maga kergetett: a veszett kutyákat sintértelepre kell vinni, és így tovább.

Squid 2012.08.02. 18:34:20

@J.László: "A Fidesz legnagyobb legitimizációja a fölényes választási győzelem és az, hogy 60 hónapja a legnépszerűbb párt."

Legnépszerűbb párt?

A politikától megcsömörlöttek és megundorodottak hatalmas halmaza a "Legnébbszerűbb Párt" szerintem maradjunk ennyiben a pontosság kedvéért

Achilles 2012.08.02. 18:41:00

Amerikában működik a feliratkozós rendszer (is). Kérdezzük meg hogyan.

Legyen Magyarország az Amerikai Egyesült Államok 51. tagállama!

www.facebook.com/Magyarorszag51

Nyomj egy like-ot!

laci0011 2012.08.02. 18:41:23

@J.László: Érdemes a maradék időben gyurcsányozni,de ezzel még az 5%-ot is nehéz lesz megugrani,főleg ha eszébe jut azembereknek hogy utoljára pénzt tőle kaptak!Meg addig még lesz pár elvtársi mutyi ami kiderül.Már most is beint az ország a konzultáció maszlagnak.

Parajpuding 2012.08.02. 18:44:27

@wmiki: hamarabb eljön az idő, hogy mész a levesbe a nyelved tokjával (csutis*gg) együtt. Persze valószínüsítem - tekintettel arra, hogy a gerinced és az agyad éppenolyan elfolyósodott -, hogy legelsőként fogod megtagadni azt, amit most képviselsz. Hiába no. A köpönyegforgatás és a gyávaság is éppolyan jellemzője a magadfajtáknak, mint a bomlott elméjű vezérkolompodnak.

laci0011 2012.08.02. 18:44:35

@Squid: Hagy mondogassa,az önszuggesztió hegyeket képes rájuk hordani...

laci0011 2012.08.02. 18:53:25

@J.László: Gyurcsánytól félnek a fideszben,ha nem lett volna a pártja olyan impotento most a kollégista brancs a hűvösön csücsülne!Még ráadásul a hülye fidesz elbukott 2006-ban elgurult a moslékosvályú is előlük és most revansot kell venni,mert sok a lemaradás!Csak hát üres a kincstár...

apanna 2012.08.02. 18:53:47

Nem értem a problémádat. Állítólag az ellenzék már megette a fideszt reggelire, s nincs olyan aki rájuk szavazna.
Vagy te valóban úgy szavazol, hogy ránézel a bérlapodra,(mintha a fidesz adná a szar fizetésed) felmegy a vérnyomásod, és rohansz a választókörbe?

Nem ér meg neked egy regisztrációt, hogy leváltsd őket? A te dolgod.....

J.László 2012.08.02. 19:17:17

@laci0011:
Megnyugszom mindig az efféle éles elméjű kinyilatkoztatásoktól.

TuszFeri 2012.08.02. 19:24:35

@Achilles: Amerikaban ugy mukodik, hogy kapok egy levelet a valasztasi hivataltol a regisztracios urlappal meg egy felbelyegzett valaszboritekkal. Az urlapot kitoltom, boritekba be, kiballagok a postaladamhoz, es feladom (itt a sajat postaladajaba dobja az ember a kimeno kuldemenyt).

Szavazas ugyanigy a szavazolappal.

lyia (törölt) 2012.08.02. 19:29:00

Ma szelíd korszakot élünk s az emberiség művelt részének erkölcsei nemesebbek, mint valaha.

De a különböző egyházak igazságainak összemérése ma is keserűséget támaszt a lelkekben, a hitbeli viták ma is viszályra s villongások kitörésére vezetnének.

(Eötvös Károly)

dr. Bubó 2012.08.02. 19:31:05

összefoglalom
a fides KICIGÁNYKODTA a szent kétharmadot, hogy a
azzal, hogy a gazdaságot rendbe tegye...

ehhez képest a demokráciát szétverte
és egyetlen mozgatólya a saját hatalom megtartása...

erről nincs mit elemezgetni... ezt azonnal mindenáron meg kell torolni...
de szavazáson nem lehet, az már késő...

dr. Bubó 2012.08.02. 19:33:12

összefoglalom
a fides KICIGÁNYKODTA a szent kétharmadot, hogy a
azzal, hogy a gazdaságot rendbe tegye...

ehhez képest a demokráciát szétverte
és egyetlen mozgatólya a saját hatalom megtartása...

erről nincs mit elemezgetni... ezt azonnal mindenáron meg kell torolni...
de szavazáson nem lehet, az már késő...

laci0011 2012.08.02. 19:57:00

@J.László: Köszi,csak kell 1 másik okos ember ahhoz hogy valakiről kiderüljön...

angyalföldi partizán 2012.08.02. 20:08:08

@Squid: nagyon eltér a két stílus,de neked legyen mondva.azért örülök,hogy nem nyomozó lettél.

kifordított nagyanyó 2012.08.02. 20:13:00

Bajnai nekem hiteltelen.De ha tényleg indul akkor lesz a hírtévén libásozás.
Nem akarom hogy fekete ruháért csesztessék az embereket.Nem akarom vissza bajnait,bár a fidesz jelentősen megszépíti az emlékét.
Jobbik szavazó létemre nekem Bokros volt a leghitelesebb.
Nem egy konkrét személy kéne hanem egy normális banda.

Shopping 2012.08.02. 20:40:24

Fidesz-től függetlenül.

CSAK AZ SZAVAZZON, AKI ITT ADÓZIK!!!!
Nehogy már külföldről is beleszóljanak...

Gsnake 2012.08.02. 21:24:01

@wmiki: már régóta meg akartam kérdezni, de eddig még nem lépted át az ingerküszöbömet...

Főállásban mennyit lehet keresni ezzel, amit művelsz netszerte? :)

wmіkі (törölt) · http://apostolimagyarkiralysag.hu/ 2012.08.02. 21:37:30

@Gsnake: Mi el tudjuk buszoztatni barátainkat, ismerőseinket.

Gsnake 2012.08.02. 21:51:35

@wmіkі: értem én, értem :) De ehhez hogy jön a berögzülni látszó elvtársazás? Kineziológiai tanulmányok mellékhatása? Esetleg családállítás, homeopátia a ludas?

Bocsánat: mára elfogyott a trolltáp. Viszlát legközelebb :)

bandigyerek 2012.08.02. 23:04:49

@wmіkі: jahogy. Told csak nyugodtan, te szegény.

wmіkі (törölt) · http://apostolimagyarkiralysag.hu/ 2012.08.03. 07:20:21

@Gsnake: @bandigyerek: Na a ballibsi értelmiség! A szűklátókörűek, Dopeman hívei.
Nekem a 8 álatlánosommal tágabb a vilánézetem mint, nektek.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.08.03. 07:32:58

@bandigyerek: jaj istenem :(

már @Squid: is bemutatta, hogy nem túl éles elméjű, amikor egy teljesen más nickkel kevert össze de úgy tűnik @Gsnake: vagy bandigyerek is igazi értelmiségi/ateista/liberális, aki nem tudja megkülönböztetni egymástól a dolgokat....

persze az emberek olyan egyformák, szinte mindegyiknek két keze és két lába van, gyurcsány és orbán is teljesen ugyanaz

meg aztán ti felsőbbrendű értelmiségiek nem véletlenül választottátok példaképeteket Dopeman-t demokratikusan a vezetőtöknek, nyilván neki vannak a legjobb értelmi képességei közületeke

bír az írás/olvasás tudományával, minek ide ilyen hókuszpókusz, hogy nickek egymástól megkülönböztetése

az én hibám, ha túl sokat várok el tőletek :((

de nektek van igazatok, természetesen a fidesz szavazók birkák, és ti vagytok az okosak, akik hisznek abban, hogy majd 2014-ben előlép a tökéletes MesePárt, a hibátlan programjával, és megdönti ezt a véres diktatúrát...

hát persze, persze... ti felsőbbrendű értelmiség vagytok, hogyan is tévedhetnétek, sosem tévedtek, akár a szent tudomány

elnézést kérek, hogy eretnek soraimmal, meg holmi kérdésekkel megzavartam a szent áhítatot

öröm volt olvasni ötletektől teli bölcs soraitokat

xdddd

Gsnake 2012.08.03. 08:35:06

@wmіkі: nem vagy semmi kiscsillag :)
Dopemant, meg a ballibsit ugyan miből szűrted le? :D Vagy akár az értelmiségit? :D

Tudod ez már nem az óvodai homokozó, ahol el lehet játszogatni az
- én kukim nagyobb, mint a tiéd!
- az én apukám meg erősebb!
játékot.

Az a legnagyobb gond a hozzád hasonlókkal, hogy csak sablonokban tudtok gondolkodni. Számotokra két fajta ember létezik. Egyik olyan faszagyerek, mint amilyennek te gondolod magadat, a másik meg a ballibsi értelmiségi, akinek Dopeman a mintaképe :)

S hidd el, ez a szűklátókörűség nem a nyolc általánoson, vagy akár a három diplomán múlik. Ez csupán a jól végzett agymosás és gondos kondicionálás végeredménye. A lóra sem véletlenül tesznek szemellenzőt és zablát ;)

No, a mai etetésed is letudva, további szép abrakolást :)

bandigyerek 2012.08.05. 21:25:43

@wmіkі: igen, persze hogy tágabb, mondjad csak, olyan okosan fogalmazol......

bandigyerek 2012.08.05. 21:31:27

@wmiki: értelmiségi/ateista/liberális, és ezt te hat, tartalomhordozás nélküli szóból levágtad??? Nahát, te egy igazi táltos vagy...!!!Itt kell bevallanom, a hazának vagy ezer ilyen emberre lenne szüksége mint te!(De sajnos, van vagy félmillió...) .
süti beállítások módosítása