Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Bándy Katát a zsidók és/vagy a cigányok ölték meg?

2012.07.16. 07:59 Herkules Irma

Nem történhet úgy tragédia, hogy valaki ne próbálja rögtön saját szélsőséges nézetei igazolására, esetleg azok terjesztésére felhasználni a szörnyűségeket. Az elmúlt napokban az egész országot sokkolta a fiatal pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata halála. Számos tragikus haláleset történik az országban minden évben, számos olyan tragédia, ami emberek, családok, közösségét életét változtatja meg visszavonhatatlanul. Még akkor is, ha sokszor senki nem hall ezekről. VÉLEMÉNY

A tragédiák mindegyike szörnyű, függetlenül attól, hogy mekkora visszhangra lel egy-egy eset a médiában. Az ilyen váratlan és súlyos veszteségek, hatalmas sebeket ütnek, nehéz, sokszor és sok hozzátartozó számára lehetetlen vagy csak sok-sok év gyógyulás után, felállni, folytatni az életet. A gyász, a tragédia áldozatait, az elvesztett személyt és az utána itt maradók fájdalmát tiszteletben kell tartani. Az ilyen helyzetekre való reakcióink sokat elárulnak abból, milyen emberek vagyunk.

Döbbenetes volt látni, hogy történjen bármilyen tragédia, van, vannak, akinek, akiknek a legkevésbé sem szent mások fájdalma, mások szenvedésével mit sem törődve kezdenek fröcsögni, saját véleményük, előítéleteik alátámasztása érdekében kezdenek gyűlölködni, vagdalkozni. Bárki, aki így tesz, uszítson bármilyen etnikai, vallási, akármilyen csoport ellen, érzéketlen, kegyetlen ember. Aki maga sem tudja, meg sem érti, hogy mi a különbség a részvét és a mások sebeiben való vájkálás, a figyelmesség és az önzés között, hogy mennyire szégyellnie kellene magát, ahelyett, hogy látatlanban osztja az igazságot (egyáltalán nem a felháborodás jogosságáról beszélek!). Bűn részvét helyett mások fájdalmát a saját előítéletek terjesztésének eszközeként használni. A szörnyű tett szörnyűsége nem lesz kisebb vagy nagyobb attól, hogy az elkövető milyen etnikai csoportba tartozott.

Ma azt olvastam, hogy vélhetően elfogták az elkövetőt, remélem, hogy méltó büntetésben lesz része, hogy méltóképp és méltó mértékben kell az általa elkövetett SZÖRNYŰ és semmilyen magyarázattal védhető személyes bűnökért megfizetnie. Neki magának, azért, amit tett, függetlenül attól, hogy cigány vagy nem cigány, nem a vele egy településen lakóknak, nem a rokonainak, nem az osztály- vagy évfolyamtársainak, az azonos állampolgárságúaknak, a vele egy etnikai csoportba tartozóknak (tartozzanak bárhová is), mindenkinek a maga bűnéért. A kirekesztés, az általánosítás soha nem vezet jóra, soha nem vezet egy egészségesebb, élhetőbb világ irányába, ez a világ pedig kellően beteg az ilyesfajta kirekesztés nélkül is. A valós és meglévő társadalmi problémákat kezelni kell, nem lehet elintézni sem a tagadással, sem az erőszakkal, de biztos, hogy nem az indulat, a gyűlölet a megoldás. Mielőtt bárki rákérdezne: vertek meg cigányok gyerekként, később dolgoztam velük, közöttük az Ormánságban és másutt is, szereztem rossz és jó tapasztalatok egyaránt, ahogy számos más etnikai csoporttal kapcsolatban is.

Sok erőt és kitartást kívánok a családtagoknak, a rokonoknak, barátoknak! Erőt ahhoz, hogy fel tudjanak állni, hogy újra el tudjanak indulni akkor is, amikor mindez lehetetlennek tűnik!



Néhány megjegyzés:

Öngól? Öngól azt mondani, hogy ha valaki elkövet egy ilyen szörnyű bűncselekményt - amire se mentség, se elfogadható magyarázat nincs - az nem jogosít fel, hogy MINDENKI a vele azonos etnikai csoportból megbélyegezzenek? Hogy nem az számít, hogy milyen színű a bőre, hogy cigány vagy sem. Akkor örömmel fogadom azt az öngólt.

Ha valaki azt állítja, hogy ez a poszt szerecsenmosdatás, hogy "egyértelműen a gyilkos(ok) mellé áll", az azt mondja, hogy mindenki bűnös, aki azonos etnikai csoportba tartozik, mint az elkövető. És vallom a törvény előtti egyenlőséget, a büntetést ne az határozza meg, se pozitív, se negatív irányba, hogy az elkövető hova tartozik, hanem az, amit tett. Se előjogokat ne élvezhessen, se hátrány ne érjen származása miatt senkit.

Hogy jönnek ide a zsidók? Kétségtelen, hogy a cím kiválasztása hiba volt, komoly hiba. Ezen nincs mit magyarázni. Ellenben furcsa, de ilyen véleményekkel is lehetett találkozni. A facebookon hamar lett egy csoport, ami Bándy Kata keresését tűzte ki célul a közösségi hálózatra alapozva. Bizony, bármennyire megdöbbentő, itt hamar megjelentek, az "ennek is ők (abban a kommentben konkrétan zsidók) állnak a hátterében megjegyzések", ami a legkevésbé sem hiszem, hogy bármennyit is segített azoknak, akik az áldozatért aggódtak. Ebben a posztban, pontosabban a címben azért kerültek megemlítésre, mert az előítéletek pontosan így működnek, történik valami, akkor rögtön megvan, hogy kik tették. Ha beigazolódik az állítás, akkor megerősíti a feltételezőt az igazában, ha nem, akkor egyszerűen nem foglalkozik vele.

Ez a poszt összesen annyiról szól, hogy a gyűlölködés és köpdösés nem elfogadható, hogy a részvét, a gyász nem erről szól. Az általánosítás pedig nagyon rossz kezelése valódi problémáknak. A rettenetes bűn elkövetőjét az elkövetett bűn miatt felelős, nem azért, mert valamelyik etnikai csoport tagja.

Ha hasonlóan gondolod, ha egyetértesz a bejegyzés tartalmával, megköszönjük, ha megosztod ismerőseiddel!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

582 komment · 2 trackback

Címkék: magyarország gyász gyilkosság tragédia

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr744659539

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.19. 12:04:12

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

Trackback: Miért nem fontos, ki ölte meg? 2012.07.17. 00:26:32

Elfogult:  - Hallottad, elfogták a lány gyilkosát? Legalábbis a nyomok között megtalálták a DNS-ét, meg beismerő vallomást is tett. Elfogulatlan:  - Igen, olvastam. Várjuk meg a nyomozás végeredményét, nem szeretem a félinformációkra épülő gyanúsítg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsugasvili 2012.07.16. 18:59:44

Persze amikor az országot és a többségi lakosságot kell gyalázni (csak úgy a nap 24 órájában, nem többen), akkor rögtön "a magyarok fajgyűlölők", a "fasiszták", "nácik", "aljanépek", "genetikailag alattvalók", "csak a fütyülős barack és a bőgatya" a lényeges a kultúrájukból. Mindezek felvetéséhez nem is kell ürügy, pofánkba vágják az ehhez hasonló blogokon és a támogató sajtótermékekben napjában százszor is az itteni szerkesztőhöz hasonló gazemberek.

De ha valaki jól körülhatárolható kisebbségi csoportba tartozó követ el iszonytató bűncselekményeket, és majdnem mindig őhozzájuk jutunk el a hasonló értelmetlenül és felfoghatatlanul kegyetlen esetek után, akkor ezt szigorúan tilos megfogalmazni, szóvá tenni, akkor a fent említett hányadékok azonnal ilyen mentegető cikkeket kezdenek írni. Ez a hozzáállás valóban genetikailag kódolt lehet. Felháborító eseteknél olajat önteni a lángokra.

Koma, ha így folytatod, egyszer még megperzselődsz. Aztán kíváncsi leszek a következő cikkecskére...

livengood 2012.07.16. 19:02:52

Úgy nyilvánítotok véleményt mintha, nem ti szavaztátok volna meg a regnáló hatalmat, vagy nem ti nem mentettetek volna el ellenük szavazni, vagy ha el mentetek és ellenük szavaztatok, akkor a lecsúszó társadalmi rétegeket segítő/tönkretevő politikát folytató kormány/kormányok nem a ti magyar kormányaitok is lettek volna. Így értettem, hogy vannak akik soha semmiről nem tehetnek, amikor vélt vagy valós problémák okán (itt is) teli szájjal gyűlölködnek.

Mr. Rustical 2012.07.16. 19:07:30

Más szemében a posztíró a szálkát keresi, sajátjában a gerendát nem leli.
Dehát így szokott ez lenni.

Miközben "kárhoztatja" a tragédiát "saját céljaikra" felhasználó "kegyeletsértőket",
ő maga az Index címlapján fényezi magát pár ostoba közhellyel.

Kegyeletsértő módon felhaszánlva a tragédiát az ostoba posztik végtelen sorozatát produkáló blogja számára.

Szóval, érted. Senkinek nem szabad kegyeletsértő módon gusztustalankodni, cska nekem.

Bajnaiéknál a ezt tanuljátok a nagykönyvből, ez van, nincs mit tenni. Végül is tényleg elég egy kis pénz és néhány egyszerű szabály (sose írj semmi okosat, összetett mondatot ne használj, ilyesmi) s kész a közönségsiker.
Ja meg persze az alap, a totális moral insanity. A jóértzés meg az erkölcs amúgy is elavult kategóriák, amin ti liberális könnyedséggel libbentek át, s építitek a karriereteket halott huszonévesekből, meg ami akad. Brávó.

ledzep 2012.07.16. 19:08:35

@livengood: (Így értettem, hogy vannak akik soha semmiről nem tehetnek, amikor vélt vagy valós problémák okán (itt is) teli szájjal gyűlölködnek.)

De nem fiatal lányokat erőszakolnak és fojtanak meg!

Mer ugye nem mindegy!

livengood 2012.07.16. 19:09:36

@dzsugasvili: Vedd figyelembe, hogy
a törvény előtt mindenki egyenlő. Mindegy, hogy mi a vallása, bőrszíne, származása. Az önbíráskodás is bűncselekmény amit a törvény erejével kell üldözni, mint bármi más bűntényt.

Ennek megértése érdekében többeknek, neked is, Clint Eastwood filmeket kellene nézni. Most neked is ajánlom az "Akasszátok őket magasabbra!" (Hang 'Em High, 1968) Jed Cooper sheriff megmutatja az utat mely még előttünk van.
www.youtube.com/watch?v=Cq39iNlWTnw

Nézd meg, szórakoztató és közben hátha megérted a törvény lényegét.

csaba1959 2012.07.16. 19:10:27

Vajon a köztársasági elnök mikor tesz részvét látogatást a meggyilkolt magyar leány hozzátartozójánál, mert az IRGUN-os svejcer józsihoz nagyon sietett.

apanna 2012.07.16. 19:10:35

@krüger: "És Bernie Madoff például tudtom szerint nem hitehagyott, hanem vallását gyakorló zsidó."

Az nem jelenti, hogy hitben élt. Amúgy már a hetvenes évek eleje óta űzte az ipart.
Egy igazi zsidó, betartja a tízparancsolatot, féli Istent.
Aztán van amelyik azt mondja, hogy Isten nem látja, mert fedél van a feje fölött, azon keresztül meg nem lát át Isten sem....:)

rajen 2012.07.16. 19:11:10

Ocsmány poszt, dolgozzátok a közvéleményt, index??? Hogy jönnek ide a zsidók már megint??? Te is csinálhatnál valami hasznosat a blogolás helyett.

ledzep 2012.07.16. 19:14:09

@rajen:( Ocsmány poszt, dolgozzátok a közvéleményt, index??? )

Ilyesmi?

DNA 2012.07.16. 19:20:22

@livengood: Magyarországon szerintem példátlan módon bánnak a cigánysággal. Nem tudok még egy országot, ahol alanyi jogon egy életen keresztül kapnak segélyt,kapnak INGYEN házat,amit az után elbontanak az alapig,INGYEN oktatást biztosítsanak, KIEMELTEN előnybe részesítsék a kisebbségieket az oktatásban stb.

Ha egy magyar ember belegondol,hogy ha cigánynak születne ki tudna-e keveredni a putriból,azt gondolom a legnagyobb esélye itt meg van rá. Csak nekik más az értékrendjük...

Leszart Ritthberger 2012.07.16. 19:20:39

Ma azt olvastam, hogy vélhetően elfogták az elkövetőt, remélem, hogy méltó büntetésben lesz része, hogy méltóképp és méltó mértékben kell az általa elkövetett SZÖRNYŰ és semmilyen magyarázattal védhető személyes bűnökért megfizetnie. Neki magának, azért, amit tett függetlenül, hogy cigány vagy nem cigány, nem a vele egy településen lakóknak, nem a rokonainak, nem az osztály- vagy évfolyamtársainak, az azonos állampolgárságúaknak, a vele egy etnikai csoportba tartozóknak (tartozzanak bárhová is), mindenkinek a maga bűnéért. A kirekesztés, az általánosítás soha nem vezet jóra, soha nem vezet egy egészségesebb, élhetőbb világ irányába, ez a világ pedig kellően beteg az ilyesfajta kirekesztés nélkül is. A valós és meglévő társadalmi problémákat kezelni kell, de biztos, hogy nem az indulat, a gyűlölet a megoldás. Mielőtt bárki rákérdezne: vertek meg cigányok gyerekként, később dolgoztam velük, közöttük az Ormánságban és másutt is, szereztem rossz és jó tapasztalatok egyaránt, ahogy számos más etnikai csoporttal kapcsolatban is

Szóval aljadék, tetű, moslék dolog mások tragédiáját kihasználni saját kicsinyes politikai haszonszerzésünk érdekében.
Pfúj

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2012.07.16. 19:30:01

a gyilkos cigány.
ez tény.

azt hogy ebből az esetből mire lehet következtetni ?

hát a kriminológiai statisztikákban a
szumma gyilkos(+nemi erőszak) & cigány nép/szumma cigány (össznépességük) statisztikájában eggyel nő a számláló.

Épelméjű 2012.07.16. 19:34:28

Ismét cigány ölt, ennyi. Ezen nincs mit szépíteni.
Azon se, hogy az ilyenkor általánosítók minden cigányt egy kalap alá vesznek.
Azon meg pláne megint semmit se lehet szépíteni, hogy jönnek az önjelölt "jajj védjük már meg a cigányokat a gonosz általánosítóktól" és álfelháborodva, magukból már a sok tucatnyi alkalommal kikelve írnak ilyen semmitmondó posztokat.

Tény:
- a cigányok a társadalom perifériájára szorultak
- ehhez nagyban hozzájárultak a cigányok
- ehhez kevéssé hozzájárultak a nem cigányok
- a cigányokkal szembeni előítélet TAPASZTALATI úton szerzett ismeretekből táplálkozik
- a feltétel nélküli cigányság melletti kiállás politikai indíttatású, cigányokkal még hírben se találkozók álTeréz-Anya egyének napi foglalatossága
- erőszakos és tulajdon elleni bűncselekmények 85-95 %-át cigányok követik el
- börtönök 85-90 %-ban cigányokkal vannak tele
- stb...

Ez a poszt semmi másra nem jó mint az indulatok keltésére. Az index miért is ne tette volna címlapra...

Ahogy haladunk előre az időben, úgy csúszik egyre lejjebb és lejjebb az index.hu az origo.hu-val karöltve. Még pár év és remélem jön 1-2 új hasonló kaliberű portál ami szépen elszipkázza az olvasókat sokszor (nagyon sokszor) színvonaltalan oldalakról.

livengood 2012.07.16. 19:34:57

@DNA: Tény, hogy valamit rosszul csinált és csinál kormányaink sora. Ezt látjuk, ettől szenvedünk.

Azt is aláírom, hogy a tisztánlátás, a dolgok nevükön nevezése fontos. Ugyan akkor se én, se te nem tudhatjuk mi az igazság, mert ezek szakmák (szociológia, politikai hatalom gyakorlás, szociálpolitika...), és nekünk is csak egy életünk van, mindenhez nem érthetünk. Csak bízhatunk abban, hogy akiket megválasztunk, jó döntéseket hoznak. Ha rosszul döntenek, mi szívunk. Ez van most. Szóval hideg fejjel, józanul kéne megbeszélnünk NEKÜNK, hogy kiknek adjuk a hatalmat legközelebb.

Csigafattyú 2012.07.16. 19:42:00

Ha egyedi eset lenne Bándy Katáé, és a cigány bűnözők (különírva) aránya az összes bűnöző között annyi lenne, mint amúgy a cigányok aránya a társadalomban, akkor talán igazad lenne. Így viszont csak egy segg vagy.

Ajtony 2012.07.16. 19:43:14

@Démonmac1: Tanulatlan és szegény emberek ezek szerint várhatóan erőszakos szexuális bűncselekményt követnek el.
Aha - zsír vagy
zsírhülye

krüger 2012.07.16. 19:45:52

@apanna: OK, adjak kis összeállítást azokról a hithű zsidókról, köztük nem egy rabbiről, akiket pedofil bűncselekmények miatt ítéltek el? Nem éppen rövid lista. Az az igazság, hogy a hit nem véd meg a bűnöktől.

Ajtony 2012.07.16. 19:46:13

@livengood: ezt a sok marhaságot honnan szedted össze?

cukorrépa 2012.07.16. 19:50:21

nédda, hogy kimoderált a kis amerikai fiú... gratula! fáj az igazság, vagy mi?

csak megírtam, hogy a liberális dogmatistáknak az a jó, ha a cigányság és a zsidóság ügyét össze lehet mosni. ezért kiabálnak a libsik, hogy jaj, a cigányokat megint genetikai (vagyis biológiai) alapon anyázzák a jobberek.

holott a magyarországi cigánysággal nem biológiai alapon, hanem a szokásaik miatt van probléma. nem mindenkivel, csak azokkal, akiknek természetes a bűnözés.

ez egy kulturális kérdés, nem genetikai. erről szabad és kellene is beszélni. csakhát ha kulturális kérdés, akkor nem ráncigálhatjuk ide a nácizmust, ajjaj!

pedig az milyen kényelmes, sajnáltatni a cigányokat, zsidókat együtt, és sajnálkozni a szemét rasszisták miatt.
sötét, liberális propaganda ez is. vagy tök hülye, vagy szégyellje magát, aki ennek bedől.

cukorrépa 2012.07.16. 19:55:35

@cukorrépa:

a pics.. nem is moderálták ki a korábbi kommentemet, csak nem néztem meg az összes kommentet. sorry a felindulásért!

máskülönben fenntartom, nincs a cigányok vérében a bűnözés, nem is lehet. de a kulturális fertőről, amibe sokuk belekeveredik, igenis kellene beszélni.

Ajtony 2012.07.16. 19:57:00

@Épelméjű: lényeges - gyűlölet, vagy félelem?
Ezt a kaffa szociológusaink úgy kérdőíveztetik meg, hogy aki fél, az is gyűlölködőnek lesz beállítva.
Hasonló az antiszemitizmussal kapcsolatos kérdések összeállítása - amikor Sorosék shortolják az OTP-t és a forintot, akkor lehet mérni magas értékeket. Ha valaki korrekt lenne, akkor rákérdezne arra, hogy egy embercsoportot, vagy egy magatartásformát gyűlöl.
Persze ez nem cél, mert csak a fasisztázással lehet feltűnni.
Úgy gondolom, hogy a kuruc.info és ez a cikk is is ezt a célt szolgálja.

töreki 2012.07.16. 19:57:08

Teljes szívemmel kívánom, hogy te és a családod is sorra kerüljön a cigány állatok által!

livengood 2012.07.16. 19:57:31

A bűnözés elharapódzása, egyre brutálisabb formája jogosan háborít fel sokakat. De vegyétek figyelembe, hogy jogállamot építeni csak a törvény maradéktalan betartása mellett lehet. Ha az ír gázolót indokolatlan módon elengedi a magyar bíróság, akkor ő jogosan veszi igénybe az ír törvény védelmét, miszerint nem adható ki mivel az ír törvények szerint nem szökött meg.

Ugyan így látni kell, hogy függetlenül attól, hogy ki ölte meg Bándy Katát, a rendőrség a legtöbbet tette amit tehetett, napokon belül megtalálta a gyilkosát. És így a független magyar bíróság is gyorsan cselekedhet és a TÖRVÉNY teljes szigorával lesújthat erre a rettenetes bűnelkövetőre. Azt üzenve ezzel a társadalom többségének, hogy egy olyan országban élünk, ahol a bűn, főleg egy ilyen súlyos bűncselekmény nem marad megtorlatlanul és ugyan akkor azt üzeni ezzel a bűn útjára tévedőknek, hogy nektek is ez lesz a sorsotok, ha nem fékezitek meg magatokat. Hiszek abban, hogy ez így lesz.

Remélem, hogy a nyomozó szervek teljes mélységében feltárják az eseményeket, a bíróság pedig minden enyhítő körülményt figyelembe véve és minden vallásra nemre, rasszra vonatkozót félretéve a valódi bűnöst fogja példásan megbüntetni.

Azt hiszem mindannyian ezt szeretnénk, remélem ebben egyet értünk.

béci79 2012.07.16. 19:58:00

@Kassian: Mi a baj?A videok igazságtartalma dühített így fel hogy ismeretlenül személyeskedni kezdesz és szarkupacnak nevezel?Az igazságot is meg lehet szokni,neked is hassolló' jókat.

Alf (törölt) 2012.07.16. 19:58:54

Ahhoz képest, hogy a "Ez a poszt összesen annyiról szól, hogy a gyűlölködés és köpdösés nem elfogadható, hogy a részvét, a gyász nem erről szól."

Egy köpködő, provokáló, uszító és kegyeletsértő címet adtál neki.

Szégyelld magad, többet ártasz, mint hinnéd.

Ajtony 2012.07.16. 20:02:17

@cukorrépa: sok törzsük él Magyarországon. Ezek közül a legtöbb nem bűnöző életmódot folytat, ha van lehetősége másképp megélni. Más kérdés, hogy jelenleg a kvalifikált szakemberek jó része is alacsony bérért dolgozik, vagy éppen nincs munkája.
A szegénység viszont nem kell erőszakhoz vezessen.
Remélem a három csapás miatt meglesz az élegyfogyi

J.László 2012.07.16. 20:03:27

@csaba1959:
Én is várom, hogy Áder megtépkedje magát a TV-ben az egyre fokozódó cigányterror miatt.

n0kedli 2012.07.16. 20:04:10

A poszt rasszista.

A poszt rasszista, és azt is megmondom, miért: kizárólag etnikai egységként képes pozicionálni a cigányságot, kizárólag etnikumban képes gondolkodni.

Szociológiai és kriminalisztikai tény, hogy léteznek a tagjaikat etnikai alapon "szűrő" cigány bűnbandák. A rohadék priusza azt sugallja, hogy mozgott ilyen körökben. Ennek jelentőségét felmérni fontos a bűnözéssel kapcsolatos diskurzus szempontjából. Rasszistázni ebben a kérdésben tehát ugyanolyan szarkavarás, mint maga a "cigányok genetikailag bűnözők"-típusú rasszizmus.

a bőregér 2012.07.16. 20:07:41

@töreki: igazán jó ember vagy, sikerült bebizonyítanod!

töreki 2012.07.16. 20:12:59

Úgy jönnek képbe a zsidók, hogy azok adják a lovat a cigányok alá, hogy büntetlenül ölhetik a Magyart ami sajnos jelen pillanatban igaz is, hála a zsidó bíróknak!

tlvajferi 2012.07.16. 20:13:47

helyesen látja a posztoló, az erőszakos bűncselekmények elkövetői nagyobb eséllyel cigányok, illetve romák,
a fehérgalléros bűnözők, sikkasztók, pénzmosók pedig nagyobb eséllyel cionisták,
természetesen azt mondtam nagyobb eséllyel, nem azt, hogy biztosan azok

tlvajferi 2012.07.16. 20:16:14

ja, és még a nagymamák szoktak mesélni unokájuknak, hogy magányo snőnek semmi keresnivalója éjjel az utcán
főleg egy ilyen országban, ahol géppisztollyal a hónalj alaltt kell hazasétálni

B.B/alias B.B · http://libero.blog.hu/ 2012.07.16. 20:16:53

Több mint 500 komment, sok ezer kattintás, pörög a reklámbevétel számlálója.
Cigányos poszt termeli a hasznot, na így függ össze a cigánybűnözés a zsidókkal.

Ajtony 2012.07.16. 20:17:34

@livengood: Mint a Cosma ügyben: a másodfok szerint a "csoportosan elkövetés" nem valósult meg. A sportolókat fenyegetően körülálló, bár csak verbálisan megnyilvánuló szurkolók, aki öt-hat autóval érkeztek Veszprémbe a gyilkosokkal....
a szívben megforgatott kés meg nem utalt szándékosságra az emberölésnél
- és ez nem a Monty Python csoport abszurdja, hanem a magyar bíróságé

szeberenyi 2012.07.16. 20:20:54

Ostoba dolog volt a zsidókat is idekeverni, eléggé látszik rajta a manipulatív szándék, hogy a gyilkosság kapcsán mindenféle kritikát diszkreditáljon. A zsidókat senki nem hibáztatta, ellenben sok embernek joggal az a percepciója, hogy a romák igen felülreprezentáltak az erőszakos bűncselekmények elkövetésében, és a mostani eset is ezt erősíti meg.

Azt gondolom, hogy az együttélés szabályainak a megszegését származástól függetlenül kell szankcionálni, ugyanakkor nem lehet színvakságot tettetve úgy csinálni, mintha itt nem egy jól lehatárolható kör tartaná terror alatt a társadalmat (köztük mellesleg sok romát is, mivel a cigánybűnözők áldozatai jelentős részben maguk is - rendes és jóravaló - romák).

szeberenyi 2012.07.16. 20:22:52

@Alf: Így van, csatlakozom, a poszt kegyeletsértő is. Mit szólnál, kedves posztíró, ha közeli családtagodat bestiálisan meggyilkolnák, és másnap valaki azon poénkodna az index címlapon, hogy bizonyára a zsidók vagy a hottentották tették? Kész hányinger ez az egész...

Pilóta78 2012.07.16. 20:27:56

Szerintem ez a cigánymosdatás elég kontraproduktív. Felbőszíti az amúgy nyugodt vérmérsékletű embereket is, előbbre hozza a 2. Nemzetközi Holokausztot. Ugyanis a cigókkal nem csak nálunk van gond.

pippi-hu 2012.07.16. 20:31:45

@Ajtony: Ott a pont és egyben ez a dolog a legfelháborítóbb: Bicskával járni szórakozóhelyre, egy két méteres óriást 5-6 büdös cigány kivégez és utána nem bizonyítható semmi... Na ez az, te meg fizesd az adót és ETESD BELŐLE A CIGÁNYOKAT, AKIK A GYEREKEDET MEGERŐSZAKOLJÁK, KIVÉGZIK... Ez a szomorú valóság!

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.07.16. 20:33:22

Mondjátok már meg, hogy a faszba vagytok képések egy véleménybe belekötni? Titeket mi fűt, mikor vérző szemekkel, szinte beszakadozó körmökkel gépelitek a posztolót fikázó kommenteket? Miért? Szerencsétlen lányból a tv2 totál vezetőként a híradós idősávban csinált milliós bevételeket, a hozzátartozókra, vagy úgy egyáltalán mindenkire totál szarva.

Akik halálbüntetésről, meg gettókról álmodoznak üzenem: szerezzetek be gyorsan egy barátnőt, mielőtt valami komolyabb problémátok is lesz. Betegek vagytok, de súlyosan.

pippi-hu 2012.07.16. 20:34:57

...és nevezzenek rasszistának, de itt valami nincsen rendben!!! Nincs bajom a cigányokkal, de a cigány bűnözéssel annál inkább!!! Ezt a Pénteket meg a "tágító üzemben" veszik majd kezelésbe - azért ölte meg Katát, mert nem akart vele közösülni... Hát hol él ez a nyomorult???

Phátyol Ferenc 2012.07.16. 20:37:23

ember te miről beszélsz? konkrétan egy cigány ölte meg, és tény ami tény, fehér ember ilyet nem csinál olyan gyakorisággal, mint a cigány. nem hinném, hogy rasszizmus lenne kimondani a nyilvánvaló tényt, hogy a cigányokkal komoly gond van. mint ahogy azt sem rasszizmus kimondani, hogy nagy részük igen is alacsonyabb rendű az alacsony iskolázottságnak és beltenyészetnek köszönhetően.
engem eddig háromszor próbáltak kirabolni, volt hogy késsel fenyegetőzve, és mind a háromszor cigányok voltak. nem előítéletekről van itt szó, hanem az emberek tapasztalatairól. hatalmas a különbség és vérlázító, hogy te is egy vagy azok közül akik megpróbálják ezt a valós problémát a rasszizmus irányába tolni.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.07.16. 20:39:22

Szolnokon élek cigányok között. Az igazán balhésok közé (késes balhés alakok.. úristen ez is de tipikus közhely) az keveredik be aki akar.

Most őszintén, a magyar-cigány verekedések legnagyobb részében a magyarok is arcoskodnak rendesen, egyformán. Persze van mikor fehér ver meg cigányt, van mikor cigány ver meg fehért, mindkettő bekerül a híradóba, és az adott szereplők képviselői kiállnak,és elmondják szépen, hogy "rásszizmus ván", vagy "cigánybűnözlés van".

De ha valaki megöl valakit, azegészen más kategória, sújtson le a törvény legkeményebb szigora, de ne a halálbüntetés legyen már ennek az egyetlen "jogos" meg "igazságos" eszköze.

tlvajferi 2012.07.16. 20:42:59

@Kassian:
érdekelne, hogy a tettét beismerő roma fiatalember fényképét miért nem mutaták be a zindexen
sem az origon, sem a stop.hun,stb.
téged nem?
netán cenzúra van cionországban?

seahawks 2012.07.16. 20:45:29

ki az a bándy kata? valami híresség? ha nem, akkor miért lett felfújva az ügye a többszáz hasonlóval ellentétben, ami megtörténik magyarországon?

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.07.16. 20:46:45

@Phátyol Ferenc: Az a király, hogy az ilyen postokkal szerencsétlenek pont az ellenkező hatást érik el, mint amit akarnak.

Az emberek nem hülyék, tudják hogy a magyarok között is van bűnöző meg degenerált dögivel, de a tapasztalat amit gyakran a saját bőrükön éreznek a romák irányából vagy a hírekben látnak olvasnak, az sajnos valóság, nem pedig rasszizmus.

Közben meg az ilyen jogvédő majmok próbálják hülyének nézni az egész országot, csak az emberek már átlátnak rajta.

seahawks 2012.07.16. 20:47:34

ja még valami:

magyarok ölték meg. rendet kéne tenni a magyarok közt. suttyó egy nép, egyből rákeni valaki másra, aki pedig véréből való.

xenuka 2012.07.16. 20:48:42

Amikor a lakosság bizalma megrendül az állami igazságszolgáltatásban a saját kezébe veszi azt.
Ezt az állam önbíráskodásnak nevezi.
A lakosság pedig igazságszolgáltatásnak nevezi.

Addig kellene Pintérnek és Orbánnak rendet vágni a mocskos féreg cigányaik között amíg valakik el nem mennek elkeseredésükben helyettük!

Lefetyke 2012.07.16. 20:53:59

Bevallom őszintén, nem olvastam el a cikket. Pusztán a címhez van hozzáfűznivalóm.

Ismerve a létező előítéleteket és sztereotípiákat, el nem tudom képzelni, hogy bárki is azt mondta volna, hogy egy zsidó az elkövető. Legyünk nyersen őszinték, a zsidóságot egészen más dolgokkal vádolják, egészen más okokból gyűlölik azok, akik gyűlölik.

A cigány elkövető gondolata viszont sokkal inkább reális. Nekem ugyan meg sem fordult a fejemben (egy újabb sztereotípia: a bűncselekmény Pécsett történt, ezért erre az eshetőségre nem gondoltam volna, de ha itt, Kelet-Magyarországon történt volna, tuti ez lett volna az első gondolatom).

Viszont akkor itt a keserű igazság: tényleg cigány volt az elkövető. És az infók róla: többszörösen büntetett előéletű, a bűncselekmény idején egy újabb keletű szabálysértési büntetés okán éppen börtönben kellett volna ülnie, önkényes lakásfoglaló, "fél-hajléktalan" (a fene se tudja, hogy az milyen), AKINEK AKTÍV FACEBOOK PROFILJA VAN, AMIT RÁADÁSUL MEG IS TUD NÉZNI?! Miről, honnan?

Tisztelt blogíró, üdvözlöm a törekvésedet arra, hogy megpróbálsz szembeszállni az előítéletekkel és a rasszizmussal, de már megint beletenyereltél: ez az eset megint olyan, ami megerősíti az embereket az előítéleteikben, garantáltan újabb embereket visz szélsőségesebb irányba, és hidd el, hogy ez ráadásul nem alaptalan.

Olyan helyen kell élned, ahol ez a probléma a mindennapjaid része, ahol testközelből tapasztalod meg a problémákat, a félelmek és előítéletek kiváltó okait. Én miskolci vagyok, túl jól is tudom, miről beszélek.

Anyátok picsája! 2012.07.16. 20:55:35

A rasszizmus a fajfenntartás alapösztöne. Aki nem rasszista az kihal a picsába.

Faszfejek.

birss 2012.07.16. 20:59:07

Teljesen elítélem, ha valaki valakit a származása miatt gyűlöl, vagy lenéz. De eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy azokban a kerületekben, területeken, ahol sok roma van, mindig nagy a bűnözés is. Pesten 2 kerületben is laktam romák közt, az elsőben költözésem utáni első héten az lakás előtt láttam, ahogy késelnek, pár méterrel tőlem. Ezután sötétedéskor mindig halálfélelemmel tudtam csak hazamenni, a biztonság érzetem úgy ahogy van megszűnt. A másik helyen, is csak úgy tudtunk menni az utcán, ha közöttük elmentünk. Rendszeresen ordítoztak, és leköptek minket. Mindig félve tudtam csak közlekedni ott. A végén már menekülnünk kellett onnan, mert kis híján megöltek minket a helyi roma tinik, amikor úgy gondolták, milyen menő a másik feje felé köveket dobálni.... Ezen kívül a szülővárosomban is veszélyesek voltak (és ma is azok), azok a helyek, ahol sok a roma. És egy harmadik városban, ahol tanultam, szintén félelemkeltően viselkedtek. Ezzel együtt is tudom, hogy van egy csomó, tök normális roma, akik szívnak a barom társaik miatt, de összességében félek a romáktól, és nem merek már oda költözni, ahol sokan vannak.

radikalisviccek 2012.07.16. 21:02:32

Hány gyilkosság kell még ahhoz, hogy rájöjjetek ti is, hogy nem tudunk együtt élni a cigányok jelentős részével?

Komolyan megint a jobbikot meg a jobboldaliakat kell basztatni azért, mert fel merik hívni a figyelmet arra, hogy megint egy ilyen aljadék senkiházi gyilkolt?

Épelméjű 2012.07.16. 21:04:26

@Ajtony:

Teljesen igazad van. A kuruc.info és ez a blog is ugyan azon lovagol. Nagy ívben tesznek arra mi lenne a jó és helyes, le van szarva. Olyan érzése van az embernek, mintha a kuruc ennek a blognak - meg a hasonlóaknak- cikkezne, ez a blog és hasonlóak meg a kuruc.info-nak.

A lényeg, hogy foglalkozzanak velük...
Mi hülyék meg megtesszük:)

Azt mondta Piroskanéni általánosba: "Gyerekek ha a Sanyi idióta módjára viselkedik és Ti ezen röhögtök, figyelmetek rá szánjátok, akkor Sanyi sose hagyja abba az idióta viselkedést, mert tudja, hogy Nektek tetszik, figyelitek. Légyszíves szarjatok arra amit Sanyi csinál és majd akkor egyszercsak elunja, mert mindenki tesz a dolgaira.."

Hát kb ezt kellene itt is csinálni. Csak az a baj, hogy a sok idióta megtalálja a kuruc.infot, meg ezt a fos blogot is. És adja alájuk a lovat.

Ugyan ez a helyzet a zsidósággal és a holokauszttal, antiszemitizmussal. Ők is állandóan jajongnak meg nyavalyognak, rettegnek, stb...

Ha a kutya nem foglalkozna a sok hülye megnyilvánulásukkal, akkor előbb utóbb észrevennék, hogy feleslegesen csinálják a hepajt. Dettó ez a Jobbik is.

Ezek egymásnak parádéznak állandóan, egymásnak. Kb annyira érdekeli az átlag felhasználót a kuruc.infó-s dolgok, meg Jobbik Gárdás ömlengése, mint a holokauszt idején mi történt a zsidósággal, milyen "atrocitások" érik őket ma is, stb... Ki a lófaszt érdekel ez a sok semmitérő napi ömlengés?

Ha nem lenne a kuruc.infó, akkor a zsidóknak ki kellene találni. Ha meg nem lennének a cigányok-zsidók, akkor meg a kuruc.infónak kellene őket kitalálni.

A két oldal egymás nélkül eltűnik a süllyesztőben, míg egymással állandóan küzdve fennmaradnak és benn maradnak...

Ajtony 2012.07.16. 21:07:40

@seahawks: köcsög vagy. Látod, nem azt kérdeztem, ki a fasz vagy te?
Mert bemutatkoztál

martinzol 2012.07.16. 21:09:47

Ha este sétálsz az utcán és szembe találkozol két-három cigány külsejűvel és nincs náluk hegedű és a szemükbe nézve megpróbálsz elmenni mellettük, akkor vagy igazán bátor liberális. Sajnos nem tudom elhinni, hogy abban a pillanatban nem szeretnél igazából máshol lenni és akkor már nem is vagy liberális, mert félni kezdesz, és erre ráadásul minden okod megvan.

Romkocsmák félhomályában merengő, félázsiai BPBP 2012.07.16. 21:14:39

@Megyko:
"Akik halálbüntetésről, meg gettókról álmodoznak üzenem: szerezzetek be gyorsan egy barátnőt, mielőtt valami komolyabb problémátok is lesz."

Miért? Jobb az, ha a barátnődnek lesz problémája? (pl. megölik)

ap@tigris · http://apatigris.blog.hu 2012.07.16. 21:16:01

Két idézet a Könyvből:
"Ne ölj!"
"Szemet szemért!"

Minden más mellébeszélés csupán.

csahos 2012.07.16. 21:16:39

A szocialistának magukat nevező kormányok nyolc év alatt megduplázták a legszegényebb és főként roma lakosság számát, támogatási rendszerükkel.
Néhány év múlva tömegesen fognak rabolni gyilkolni ezek addigra felnövő gyerekek.
A rendőrök meg diszkóba bizniszeknek.
Talán a pécsi rendőrségen körül kellene nézni mivel töltötték az elmúlt hónapokat, és az összes vezetőt azonnal leszerelni.

Gatinho 2012.07.16. 21:20:11

Ez az írás egy mocskos provokáció már a címében is. El sem kell olvasni hozzá.

Golgotai 2012.07.16. 21:23:55

Zsidók-cigányok kifelé az országból!

n0kedli 2012.07.16. 21:26:55

@Megyko: "Akik halálbüntetésről, meg gettókról álmodoznak..."

A kettőt hisztérikus dolog összemosni, és kegyeletsértő azokkal szemben, akiket gettókba zártak. Halálbüntetés van az USA-ban is, nem összeegyeztethetetlen a demokráciával. Ebben az esetben 1.) beismerő vallomás megvan, a vádlott bűnössége 100 %-os biztosságú 2.) a bűnös nem mutat megbánást 3.) olyan természetű bűnt követett el, ami nem rehabilitálható, társadalomba nem visszaterelhető személyiségre utal. Ilyen esetekben én indokoltnak tartanám a halálbüntetést. Már csak azért is, hogy ha esetleg "beszerzek" egy barátnőt, ahogy fogalmaztál, akkor szeretném, hogy egy olyan társadalomban éljen, ahol zéró toleranciát mutatnak az erőszaktevőkkel szemben.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.16. 21:45:02

Volt itt néhány nekem címzett személyeskedő hangvételű hozzászólás. A szerzőiknek üzenem, hogy nő vagyok.
Sose sétálnék egyedül hajnali órán cigányok vagy hajléktalanok lakta környéken.
Szegény Kata, mégis mit gondolt, vagy a szerencséjében bízott, hiszen sokszor megtette mindenféle gond nélkül a hazafelé tartó utat?
Gyakorlatilag tálcán kínálta fel magát az elkövetőnek, mivel egyedül volt. :-(
Tudomásul kell venni, hogy a feminista mozgalom ellenére még mindig a nő húzza a rövidebbet, ha elővigyázatlansága miatt rátör egy erőszaktevő.

Bundiboy 2012.07.16. 22:11:24

@Gamma Leonis:

tehát azt mondod burkoltan, hogy a kéjgyilkosságért nem a koszos cigány volt a felelős, hanem a nő, amiért arra merészelt sétálni

tehát megint a magyarok a hibásak, csakis a magyarok, mindenért a magyarok

libsi mentalitás

Pilóta78 2012.07.16. 22:21:07

"Sose sétálnék egyedül hajnali órán cigányok vagy hajléktalanok lakta környéken."

Miért? Csak nem előítélet? A hajléktalan lehet, hogy egyetemi docens, aki rosszul jött ki a válásból, a ciganygyerek a dzsindzsásba pedig csak a kutyáját hozta le megsétáltatni hajnalban, mielőtt munkába indulna :)

bandigyerek 2012.07.16. 22:21:48

@Épelméjű: az erőszakos és tulajdon elleni bűncselekmények felderítési mutatóit tekintve nem helytálló amit mondasz, ahogy az sem hogy mennyi a cigányok aránya a börtönökben, mert ilyen irányú felmérés Magyarországon nem készülhet.

Épelméjű 2012.07.16. 22:29:41

@bandigyerek:

akkor honnan tudod, hogy nincs igazam és nem ez a valós érték?

csak tippelni lehet, mert a mindenkori kormány nem hajlandó statisztikát közölni. Nehogy tudjuk a valós adatokat, mert...

Helyette marad a találgatás és tippelés, becslés.

Ez jobban tetszik?
60 % cigány, 40 % magyar
:)

bandigyerek 2012.07.16. 22:38:45

@Bundiboy: így ahogy mondod, a magyarok a hibásak, az a sokszázezer ember akik itt háborognak egyidejűleg, ahelyett hogy Viktor háza elé vonulnának azzal, hogy vagy egy hónapon belül rend lesz vagy mégy vissza a picsába felcsútra vagy ahová akarsz....

bandigyerek 2012.07.16. 22:42:06

@Épelméjű: az említett bűncselekmények felderítettsége messze van a 100%-tól, pedig annyi kellene hogy kimondhasd az arányokat.A találgatás az meg ide vezet amit itt fenn olvashatsz. Nem tetszik, a 0-0% tetszene. :)

Pilóta78 2012.07.16. 22:53:43

@bandigyerek: viszont elintézhetsz egy látogatást valamelyik börtönbe, ahol saját szemeddel láthatod az arányokat. Szerintem utána ujragondolod az álláspontodat.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.16. 23:16:36

@Bundiboy: Tippelek, de évente többen halnak meg közlekedési balesetben mint gyilkosság által. Az összes sofőr potenciális gyilkos, mert az autó mindig erősebb mint pl. a gyalogos vagy a kerékpáros. Kobozzuk el az összes autót! Jobb és biztonságosabb hely lesz nélkülük a világ.

Pilóta78 2012.07.16. 23:21:07

@Gamma Leonis: az ittas sofőrök több balesetet okoznak, mint a józan társaik. Ezért az ittas sofőrök jogosítványát elveszik. Igy lenne korrekt a példád. Tehát az állam is előítéletes és diszkriminál.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.16. 23:44:32

@Pilóta78: Egyik ismerősöm a zebrán halt meg, mert egy autó józan, de türelmetlen sofőrje átment rajta. :-((
Mindenki potenciális gyilkos, hiszen számtalan helyzet adódhat, amiben akarva-akaratlanul kiolthatjuk egy másik ember életét.
Lehet ájvékolni Kata gyilkosának etnikai hovatartozásán, de semmi értelme. Ifjabb koromban kétszer kerültem nehéz helyzetbe, amikor fehér férfiak molesztáltak. Sőt egyszer a metrón egy fehér fiatalember akart kizsebelni. A negatív tapasztalataim ellenére mégsem gyűlölöm a magyar férfiakat. Azonban tanultam az esetekből és sokkal óvatosabb vagyok.

Bundiboy 2012.07.17. 10:05:03

@Gamma Leonis:

Na neee... tudsz különbséget tenni a halálos kimenetelű BALESET és aközött, hogy valaki leteper egy fiatal lányt, megerőszakolja, elnyomja az arcán a cigijét, utána megfojtja? Micsoda undort , iszonyatot és halálfélelmet érezhetett utolsó perceiben?

Ha én valakit elütök és én voltam a szabályos(a gyalogos a szabálytalan), akkor én nem vagyok gyilkos, de ha én vagyok szabálytalan akkor sem ugyanaz.

persze az is tragikus, de nem szándékos hanem baleset

ennyi erővel a pilóta aki lezuhb

Micsoda cigánymosdatás... eszem megáll...

Bundiboy 2012.07.17. 10:12:14

@Gamma Leonis:

akartam mondani, ennyi erővel a pilóta aki lezuhan az utasszállító gépével(mégha a annyiban ő a hibás hogy a műszaki problémára rossz döntést hozott), az 350-szeres gyilkos

vagy az orvos aki hibázik és meghal a beteg(persze ezer másikat megment), az is gyilkos?

nem ezek balesetek, amit a koszos cigány tett, az brutális, kegyetlen gyilkosság

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.07.17. 10:19:01

Amúgy nem kicsit hányingerkeltő a széljobb hozzáállása.
Ugyanis amíg nem derült ki hogy cigány az elkövető, az igazmagyar széljobberek azon örvendeztek hogy elkapta valaki ezt a rendőr ribancot.
Most hogy kiderült az elkövetőről hogy cigány, már telesírják a netet hogy a cigányok szegény ártatlan magyar lányokat gyilkolnak.
Basszátok meg pár napja ti rendőr ribancoztátok le szegény csajt.

kifordított nagyanyó 2012.07.17. 10:44:03

Leginkább akkor cigányoznék ha kiderülne hogy esetleg többen voltak és mondjuk prostítúcióra akarták kényszeríteni.

Bundiboy 2012.07.17. 10:45:07

@Dr. Di622: áruld el hol olvastál ilyet?

újabb libsi csúsztatás?

lehet volt egy-két tahó fórumozó(nem biztos szélsőjobber), de miért veszed egy kalap alá mindenkivel?

átlátszó ferdítés, csúsztatás

Gumi 2012.07.17. 11:25:47

@KopaszMercis: Nem, az már udvariatlanság, esetleg becsületsértés, ami polgári peres eljárást alapozhat meg.

Gumi 2012.07.17. 11:36:34

A "nem fontos ki ölte meg" és a "minek mászkált ott" állásponton lévők legyenek szívesek keressék meg ezzel a "nácivadász" Eifram Zuroff-ot is, mert úgy tűnik, ő a jelen fórumon hosszászóló "rasszistákkal" ért egyet. Különben minek kerestetne 60 év után egy vélt zsidógyilkost?

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.17. 14:37:05

@Bundiboy: Ahogy az ismerősöm meghalt a zebrán, azt nyugodtan nevezhetem gyilkosságnak. :-( A gyilkosa börtönbe se került. :-((

Az orvosi tévedések is megérnek egy misét. De elfogadom, hogy a dokik is emberek, tévedhetnek. Persze kellemetlen, ha én vagyok a tévedésük áldozata, és jól járok, ha csak picit nyomorék és nem halott leszek az orvosi hiba után. Van ilyen. El kell fogadni.

Ahogy azt is, hogy baromi rossz ötlet törékeny nőként lepukkant környéken lófrálni, mert igen, a világunk részei a bűnöző elemek is. Itt most nem az áldozatot hibáztatom, hanem azt hiányolom, hogy hová rakta el a józan eszét, egészséges életösztönét, és az elemi óvatosságot?!

Nincs szándékomban mosdatni a gyilkost, amint 100% bebizonyítódik, hogy ő volt az elkövető, nem volt tettestársa, némi halálsoron való rohasztás után agyonlövettetném.
Azonban az ítélkezés joga nem nálunk van. Talán nem véletlenül.

Alf (törölt) 2012.07.17. 15:19:19

Engem eddig életem során 4x támadtak meg a nyílt utcán, mind a négy alkalommal cigányok.

Ettől függetlenül nyilván nem minden cigány bűnöző.

Magyarországon tilos kimondani, hogy "valakit cigányok öltek meg"
így helyette azt mondják:
"valakit a cigányok öltek meg"

nem mindegy.

Alf (törölt) 2012.07.17. 15:21:47

@Gamma Leonis: lepukkant környék európa kulturális fővárosának milliárdokból felpuccosított Zsolnay - negyede?

érdekes gondolat.

Bundiboy 2012.07.17. 15:41:08

@Gamma Leonis: Ahogy az ismerősöm meghalt a zebrán, azt nyugodtan nevezhetem gyilkosságnak. :-( A gyilkosa börtönbe se került. :-((

sajnálom az ismerősödet, de az is baleset volt, lehet a vezető volt a szabálytalan, lehet bedrogozva volt, lehet utólag se mutatott megbánást

mégiscsak más, hogy elrabolsz valakit, cigivel kiégeted az arcát, megerőszakolod és megfojtod

nem lehet egyelőségjelet tenni

ha valakidre ráesne egy tégla az utcán, mert a munkás véletlenül kiejtette a kezéből az állványon, az is ugyanolyan gyilkos? nem, az baleset.

nyílván a gázoló sem direkt gázolta el az ismerősödet, de mit szólnál ha ilyen kéjgyilkosság áldozata lett volna?

az orvosok esete is más, persze hibázhat az orvos is, attól még nem gyilkos, hisz segítő szándékkal lett orvos, a legnagyobb bűne hogy nem mentette meg, de az sem hasonlítható egy szándékos megerőszakolás, kínzás, megfojtás kombóhoz

az féligazság hogy egyedül mit keresett egy ilyen környéken(bár nem tudom valójában milyen környék az), akkor se hibáztatható ezért, nehogymár kihozzák hogy a lány tehet róla

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.07.17. 18:16:01

@Bundiboy: Az a legnagyobb baj, hogy bármilyen büntetést is kap az elkövető vagy elkövetők, Kata nem támad fel, ahogy az ismerősöm sem. Marad a gyászmunka, a hiányérzet és a harag, hogy mindig a vétlenek szenvednek, és gyakran az elkövetők megbánást sem tanúsítanak. :-(( Fel se fogják, át se érzik, hogy miféle bűnt követtek el.

béci79 2012.07.17. 19:01:38

@Dr. Di622: Teljesen igazad van!Nekem is hányingerem van a széljobber náczyistáktól,a hülye kurucon is 200 kommentből legalább 3-an leribancozták a hölgyet.Egyébként sem értem minek ilyen piti ügyekkel foglalkozni,itt a holokauszt,meg jön gyarmatlátogatásra a simon peresz,a dánielpétert meg üldözik ok nélkül a széljobberes fasiszták,ez fontosabb.Szerencsére az index tudja mivel kell foglalkozni,vérdíj van kitűzve a náczy háborús bűnös fejére,aki aggastyánnak maszkírozza magát,én is őt keresem az antifa fiatalokkal.Örülök hogy vannak ebben a náczy országban még ilyen igazságkereső antirasszisták,mint te és jó hogy támogatod derék roma polgártársaink integrációját.De örömmel értesítlek hogy a mindannyiunk által vágyott multikulturális/antirasszista szép új világ már nincs messze és a gonosz jobbikosok még megakadájozzák ugyan,de nemsokára összeköltözhetsz te is a derék romákkal,homoszexuálisokkal,afroamerikaiakkal,pedofilokkal,kommunistákkal,cionistákkal,anarchistákkal,a széljobberek meg futhatnak amerre látnak.Hey,már alig várom!

Baldrick68 2012.07.17. 22:24:40

@béci79:
Kettőnk között az a különbség hogy én nem foglalkozom azzal hogy az elkövető cigány, zsidó vagy árja fajmagyar volt-e.
Engem az érdekel hogy az illetőt elkapták és remélem hogy rározsdásodik a műanyag lakat.

Hogy a zsidók hogy jönnek ide fel nem foghatom. De előttem már lejátszottak ezek a nácivadász jómunkásemberek amikor nem adták ki a lengyel hatóságoknak Slomo Morellt.
A Slomo mestert azt hiszem csekélyke 3000 rendbeli gyilkosságért vádolták amit a háború után követett el lengyel állampolgárok kárára.

Tudod én NEM teszek különbséget erőszak és erőszak között.
Ezt a Slomo gyereket szépen fel kellett volna akasztani Erichmann mellé csak hogy jó társaságban legyen.

Ezek után tőlem elmehetnek a halál farkára, amikor 90 éves tatákat kergetnek.

Gumi 2012.07.18. 11:44:37

@béci79: Az általad emlegetett multikulturális és antirasszista világ kommunista találmány, csak akkor azt még úgy nevezték, hogy internacionalizmus. A lényege ugyanaz volt, csak nem a mai kapitalista környezetre tervezve.
A kommunista vezetők pedig javarészt zsidók voltak. Akkor is. Érdekes mi? A részleteket meg googlizza ki mindenki magának. Semmi sem véletlen, csak amire még nincs logikus magyarázat.

Azúrkék égbolt (törölt) 2012.07.18. 12:35:59

A zsidók ölték meg.

A cigány csak fegyver a zsidó katona kezében.
süti beállítások módosítása