Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Gombostűt minden kerékbe! IV. fejezet 5. rész

2012.07.04. 08:00 Herkules Irma

Ez bejött. A menzán odajöttek hozzám, hogy lenne egy fontos megbízatásuk, olyan küldetésféle, ami szigorú titoktartást és maximális megbízhatóságot igényel. Találtak egy üzenetet a fiú WC-ben, az egyik víztartályban, így azt szeretnék, hogy vigyázzak péntek délután a meccs alatt a cangáikra, mert attól félnek, hogy a 6. B-sek lefizettek egy csomó taknyos negyedikest, hogy megbabrálják a járgányokat, mert a B-sek már csak ilyen szemetek, egyszerűen nem bírnak veszíteni. IV. fejezet 5. rész

Én persze rögtön igent mondtam, bár kíváncsi lettem volna, hogy mit mondanak, ha megkérdezem: mit is kerestek a WC-tartályok körül, mikor mindenki tudja, hogy ott a nyolcadikosok gyűjtik a meztelennős képeket, ha pedig tényleg ott piszkáltak valamit, akkor fix, hogy mindketten a halál fiai. Szóval nekik GAME OVER!

részlet Az amerikai fiú című regényből

Persze már akkor tudtam, hogy egy pillanatig se fogok vigyázni rájuk, inkább jól leeresztem mindnek a gumiját, ahogy a Tóth Karcsi szokta nyaranta a tűzoltósági víztároló mellett, ahová strandolni jár mindenki, aki csak él és mozog. De nem! Nem is úgy, ahogy ő szokta; mert én sokkal ügyesebb leszek! Nem egyszerűen kicsavarom a szelepeket, hogy aztán egy nyomorult pumpával mindent helyre lehessen hozni! Inkább egy pici gombostűt szúrok majd a szelepek tövébe, hogy csak szép lassan menjen ki a lyukon a levegő, nem lesz senki a faluban, aki képes lenne megragasztani az általam kilyukasztott belsőket!

Ezt jól kitaláltam, de hogy biztosan ne jöjjenek rá: elsőként – méghozzá talán már ma délután – a Sanyáét meg a sajátomat eresztem le, aztán jöhet majd a többi is pénteken!

folyt.köv.

Tetszett? Te is gondoltál rá, hogy cowboynak állj vagy szisszenés nélkül bírtad a rókabajuszt?A regény korábbi részeit itt találod.

Az amerikai fiút megtalálod a fészbukon is, klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. 

Szólj hozzá!

Címkék: rendszerváltás szocializmus vidék szocreál úttörő mágikus realizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr582653154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása