Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Plágiumbotrány: az egyiknek sikerül, a másiknak nem?

2012.04.30. 10:43 Spejbl

Mennyire szubjektív az igazságérzetünk? Mennyire bocsáthatjuk meg a tudatos csalást az egyik közéleti szereplőnek és nem a másiknak, pusztán azért, mert az egyik a "mi kutyánk kölyke", a másik meg nem? Mikorra nő ki ebből a gyermeteg, képmutatásból a magyar társadalom? És minek kell még megtörténnie ahhoz, hogy végre a tisztesség is érték, sőt megkövetelhető magatartásforma legyen? Schmitt Pál rondán elvérzett, Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban még vannak kérdések. Schmitt kisdoktori disszertációjáról kiderült, hogy szinte alig van, amit ne másolt volna, Gyurcsány dolgozata esetében még nem tudni pontosat, de ha kiderül, hogy ő is csalt (a sajtó nagy kijelentései ellenére, itt egyelőre még nem teljesen tisztázott a helyzet), kétségtelen, hogy egyetlen út van, ami hiteles, sőt, elfogadható lehet: neki is vissza kell vonulnia. A csalás, a szabályok és a törvény betartásának vagy áthágásának megítélése ugyanis, bár a gyakorlat itthon mást mutat, nem szimpátia kérdése. VÉLEMÉNY

 

Hol is tartunk most? Schmitt Pál nyúlt disszertációja után végül lemondott. Nem elegánsan, nem megőrizve tekintélyét, nem úgy, hogy legalább a végén azt lehetett volna mondani rá, hogy legalább a lemondása becsületes férfi munka volt, ha már az ollózás biztosan nem. Kétségtelenül rettentően bután vezényelte le ezt az egészet a kormányoldal - bocsánat ilyesmiről szó sem volt, hiszen köztársasági elnök úr önálló személy -, amit lehetett elrontottak, néhány kiviteltől eltekintve végig tagadtak, bulvárkacsáztak, próbálták menteni a menthetetlent. Orbán Viktor pedig még arról is beszélt, hogy a köztársasági elnök fölötte áll a közbeszédnek, de végül nem maradt más: Schmittnek mennie kellett. Aztán nem túl rég felröppent, hogy Gyurcsány szakdolgozata sem tűnik rendben lévőnek, kicsit olyan, mintha exsógora szakdolgozatának kivonatát adta volna be. Gyurcsány megpróbálta elpoénkodni a dolgot, de ki tudja mi minden derül ki, ha jobban beleássa magát a témába a sajtó. Ha csalt, és ez bebizonyosodik, vállalnia kell a következményeket. Nem azért, mert ő a Gyurcsány, hanem mert ilyet nem lehet, és remélem, hogy ezután egyik párt képviselőjének sem.

Hogy miért érdekes ez a két párhuzamos történet? Számomra leginkább azért, mert sajnos nagyon-nagyon jól illusztrálja, hogy a mai magyar közbeszéd és politikusaink hogyan állnak a tisztességhez. A FIDELITAS és a KDNP tiltakozik, lemondást követel, de nem tudom, hol voltak korábban, miért nem éreztek hasonlóan amikor SP kisdoktorijáról volt szó? És igaz ez a baloldali sajtó irányában is: akik akkor véleményem szerint jogosan követelték Schmitt lemondását, most mit mondanak? Nem nagyon lehet hallani arról, hogy amennyiben tényleg plágium volt Gyurcsány szakdolgozata, akkor mennie kell a közéletből. Itt persze jöhetnek az érvek: hogy nem tartozik egy súlycsoportba egy képviselő és egy köztársasági elnök, de ez az érvelés védhetetlen.

Ugyanarról beszélünk?

Az MSZP-s Józsa István azt mondta: - Azonos mércével, mindenkit azonos mércével, ez az álláspontunk. (szívesen hinném, hogy akkor is ezt mondaná Józsa, ha még mindig az MSZP-ben lenne Gyurcsány, de ezzel kapcsolatban vannak kétségeim...)

Szűcs Erika (DK) másfajta gyanúról beszélt, amiről "most" nem kíván nyilatkozni.

Selmeczi Gabriella FIDESZ nagyasszony azt mondta: - Hogy Gyurcsány Ferenc hazug ember, ezt már mindenki régóta tudja, most azonban már a csalás és a lopás árnyékában is él.

Mert az igazi probléma pont ez: hogy a szabályok mindig csak a másikra vonatkoznak. Hogy valóban nem nagyon érezni a pitiáner személyes érdekeken történő felülemelkedésre képes politikai elitet, ami igaz a holdudvarok sajtóműhelyeire is. Magyarországon csak propaganda van, de nincs olyan minimális erkölcsi értékrend, amihez legalább nagyjából tartanák magukat e jeles emberek. Amíg csak azt látják problémának, ha a másik oldal embere csal, a sajátjuk esetében viszont minderre azt lehet mondani, hogy ügyes és élelmes, addig nem fog változni semmi.

A csalás az csalás, a becsület pedig becsület tökéletesen mindegy, hogy milyen posztot tölt be az ember és melyik párt színeiben szerepel. Legyen végre annyi tartásunk, hogy a törvényt, a szabályokat mindenkire érvényesnek tartjuk. 

Ez persze csak két történet, ismerünk jogosan vagy jogtalan használt doktori címeket is, és biztosan rengeteg történet van, amit eltemetett az emlékezet, történeteket, amik majdcsak akkor kerülnek elő, amikor a politikai háborúban értékük lesz, pedig ideje lenne, ha elkezdődne valami a pártokon messze-messze felülálló tisztulási folyamat.

Ha hozzánk és Yoda mesterhez hasonlóan te is úgy érzed, hogy komoly zavar van itthon az Erőben, hogy ideje lenne, ha végre rólunk, egyszerű polgárokról is szólna ez az ország, ha bontás helyett építkezés kezdődne, akkor csatlakozz hozzánk a fészbukon! Klikk: az amerikai fiú a fészbukon

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönjük, ha ajánlod ismerőseidnek!

Fontos: Ha van valami, amit szívesen megosztanátok velünk, akkor azt elküldhetitek erre a címre: azamerikaifiu@gmail.com


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp (klikk)... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként.

65 komment · 5 trackback

Címkék: gyurcsány plágium schmitt

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr914480476

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megmutatom, ha te is megmutatod! 2012.04.30. 23:37:59

Feri diplomájának ügye miatt most aztán egymásnak ugrik boldog és boldogtalan. A jobboldal a DK-nak, aki nyilván Gyurcsány, aki szokása szerint mindenkinek nekimegy azzal, hogy a dolgozatok eltűnésével közvetve mindenkit megvádol. De felszólít a Jobbik...

Trackback: Vezéráldozat: Gyurcsány 2012.04.30. 20:21:59

A szocialista párt ennél többet sem remélhetett volna. Schmitt Pál plágium ügye kapcsán sorban nézik végig a politikai élet szereplőinek végzettségét, az ezeket igazoló papirokat és a diplomamunkákat. Amire már tényleg nagy szükség volt egy ideje. Nem ...

Trackback: 4K! - Hivatalosan is párt 2012.04.30. 19:40:27

A Negyedik Köztársaságot! mozgalom ezzel hivatalosan is a magyar pártpalettára lépett. A szombati kongresszuson döntöttek a tisztségviselők személyéről. Szerintem elkapkodták, valljuk be, a párttá válás legalább két nullával csökkenti a mozgósítható eg...

Trackback: Barter 2012.04.30. 18:31:02

Ami elsőre úgy tűnt, hogy nem több figyelemelterelési és szarterítési próbálkozásnál, válaszul a Schmitt botrányra, úgy néz ki, még sincs minden alap nélkül.Gyurcsány szakdolgozatáról egyre több érdekes momentum derül ki, maga Fletó pedig egyre jobban ...

Trackback: Gyurcsány diplomamunkája: mindkét oldalon elvakultság 2012.04.30. 18:29:52

Az egészben az a szomorú, hogy kérem ez az, ami a magyar megmondóemberek, újságírás, szellemi "elit" bizonyos hangos részéből jellemzően kijön. Elvakultság, zsigeri hozzáállás van ezerrel. Értelmes, racionális gondolkodás, pontos, precí...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Munchausen 2012.04.30. 13:37:15

Errol van szo, itt lenne az ideje az egesz jelenlegi politikai garnitura kitakaritasanak a parlamentbol es kornyekerol...

MacChicken (törölt) 2012.04.30. 18:31:23

Szerintem húzzon a Gyurcsány mostmár a pi.ba, vigye magával Orbánt és Schmittet is. Már eleget bizonyítottak mind ahányan ott ülnek a parlamentben. Fel kellene akasztani az egész politikus garnitúrát, melléjük lógatni az oligarcháikat Csányitól Demjánon át a földeket lenyúlókig. Talán ebből értene a következő csapat és félve pislogna a lámpavasakra.

Locassen 2012.04.30. 18:41:35

Azért, ha belegondolunk, az emberi természettel eleve nem fér össze a "mi kutyánk kölykének" leköpködése, olyan csak a mesében van, hogy mindenki ugyanolyan erkölcsi szigorral viszonyul a szívéhez kedvesekhez, meg az ellenfeleihez is.

Úgyhogy elégedjünk meg azzal, hogy a politikai táborok pergőtüzében elhulló fírgek hiányával valamennyire tisztul a pocsolya

hattyú 2012.04.30. 18:44:56

Nagyon találó írás, tökéletesen jellemezted a mai magyar, gennyes pártmédiát, hányinger mind.

Na, de ha egyszer ez kell? :) Nézd végig a kommenteket, ahogy a legtöbben acsarkodva nyomják az ideológiai blablát. Kell ezeknek jobb média? :D Ellenség kell és barát! Fekete-fehér! Ezt értik. Pötty.

pandacsökiboborján 2012.04.30. 18:54:31

Ez Magyarország!!!Ilyen vezetőkkel....az agónia végéhez ér lassan. államcsőd és háború kell

lobaszopiatej 2012.04.30. 18:55:35

Személy szerint én már le*om Gyurcsányt (nem értem mit keres még a parlamentben egy politikai hulla), de úgy néz ki ezzel akarja tisztázni magát a Fidesz meg az álszent-KDNP (elképesztő hogy védték Smittet mikor már tényszerű volt hogy lopott ÉS hazudott).

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.04.30. 19:07:11

Hát nem veszed észre, hogy a kettős mércét Ti viszitek be a közéletbe? Hogy Tőletek hangos a világ? Aki a Ti emberetek, azt az égig emelitek, aki nem, azt a sárba tapossátok? Beesettmellű, szakállas, görbeorrú, vágottfaszú, sábeszes liberálisok!

tarackos 2012.04.30. 19:10:09

Tk. Plagibá sem vonult vissza, tudtommal maradt OGY képviselő Feri is csak az. Így még érdekesebb, ha Ferit lefokozzuk akkor az bziony Plaginak is kijár. Workaround: Feri lemond a DK elnökségről és marad képviselő.

Jó mi?...;)

Dr. Verőköltő 2012.04.30. 19:20:23

Ajánlanám a kedves posztoló figyelmébe: " Le kell szögeznünk, hogy nem lehet kettős mérce: ha Gyurcsányról kiderül, hogy sógora dolgozatát forrásmegjelölés nélkül "törzsanyagként" használta, netán egy az egyben lemásolva sajátjaként adta be, akkor el kell tűnnie a politikai életből. Akkor is, ha ezt nem ötven évesen, magas rangú közférfiúként, hanem huszonévesen a sokezer trükköző diák egyikeként tette. Akkor is, ha nem doktorit írt, hanem egy kis "szakdogát".

Andrassew Iván / Népszava

Ha már kettős mérce

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.30. 19:20:29

@tarackos:

SP hogyan lett ismét képviselő? Mikor választották meg?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2012.04.30. 19:40:09

Ezért is jó, hogy mi, értelmiségi/ateista/liberális index olvasók a példaképünket Dopeman-t választottuk meg elnökünket, őt bízzuk meg 2014-ben, hogy vezessen el minket a Kánaánba

neki biztosan nincs semmilyen szakdolgozata

halleluja!

nwp 2012.04.30. 19:44:19

Ilyenek nekem nem rémlenek Schmitt kapcsán a jobboldali sajtóból:
hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/4/30/Nem_azt_mondtak_Feri_PR5WA6

Foltos Gatya 2012.04.30. 19:50:36

De egy mocsok féreg ország ez!

Az összes politikus,vagy komcsi-besúgó,vagy tolvaj-csaló,illetve egy személyben mind!?

Hát,miért nem takarodik el az összes volt és mai magyar politikus a telivert anyjába pártoktól függetlenül,de örökre!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.04.30. 19:55:43

a magyar diplomásoknak, értelmiségnek vajon mekkora része ilyen plagi-ember?

persze a legtöbbjük nem olyan hülye, hogy szó szerint másoljon :D

hajrámatyar értelmiség... hitelből, EU pénzből mindig lesz fizetésetek...

wip 2012.04.30. 19:58:16

Már bocsánatot kérek, sem az MSZP, sem a DK nem vádolható baloldalisággal.Ma Magyarországon egyedül a megalakuló 4K vállalja fel a baloldaliságot, majd meglátjuk, hogy igaz lesz-e!
Szóval a maszop kapitalista pártként lépett a színpadra még 1989-ben, ne vegyük el tőle ezt a címet. A DK meg eleve csak azért alakult, hogy a fideSSnek legyen egy kis vitriolos ellenzéke, amúgy meg kutya az ebet úgysem bántja, csak megugatja.
Kedves foltos gatya, úgy látszik, nem ismeri a kommunistákat. Ha sokáig szidják őket, Isten bizony, kommunista leszek!/de nem a maszopban!/Én leszek a 4K kommunista szárnya!

Állítsuk meg a ......... 2012.04.30. 19:58:20

A fidesz miért van még mindig befosva Gyurcsánytól?
A kócosfogú selmeczi is elmesélhetné, hogy milyen út vezetett a büfé pulttól a Parlamentig.
Lehet, hogy elsírnám magam a megrázó történetein.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.04.30. 19:59:23

Jól mondják páran, annyi történik itt, a jobboldal ezzel próbálja védeni a Schmitt ügyet utólag és mellesleg sarazni általánosságban a többi oldalt. Meg játszik még Orbán mániákus bosszúja az őt vitában lenyomó személy ellen. :)
Azon kívül, hogy egy ilyen trükk simán jellemző lenne Fercsikére, még messze nincsen bizonyítva a dolog. Itt utalnék arra, hogy Schmitt Pálnak is bőven volt ideje, hogy tisztázza magát, nem követelték rögtön a távozását.

Asszem 2012.04.30. 20:00:34

a baloldali sajtó nem hinném, hogy gyurcány-szimpátiából hallgat.

amúgy ahogy pál is megmondta, gyurcsányt is megilleti az ártatlanság véDelme, úgyhogy egyelőre az van, hogy gyurcsányt plágiummal gyanúsítják.

Majd ha a vizsgálóbizottság a tények alapján kimondja a plágiumot és az adott egyetem visszavonja a szakdolgozatát, akkor majd ugyanaz lesz a szitu.

Addig csak gyanúsítás, inszinuáció, rágalom, szóval a szokásos politikai adok-kapok.

Nils. H 2012.04.30. 20:05:07

Szerintem meg nincs teljesen igazad.
A nol, a klubrádió, nemtudom még ki, mindenki lehozta, amit eddig lehet tudni, és az indexen is megjelentek a (bayer zsolt által hiányolt) vitriolos kiritkák, névtelen blogírások.
Egyébként nyilván sokan várják hogy holnapra ígért beszédét megtartsa Fletó. (és újabb képtelen magyarázattal álljon elő)

Ehhezképest a jobboldali média NAGY RÉSZE (élén többek közt Bayer Zsolttal és említett írásával) még mindig MÁRTÍRT próbál faragni Schmitt Pálból.

Egyszerű a magyarázat, és ebben rejlik a különbség egyébként:
Schmitt Pál nekik kellett. (A jobboldalnak, a fidesznek)
És Gyurcsány Ferenc is szinte csak nekik kell, hogy legyen kire mutogatni.

Nils. H 2012.04.30. 20:08:18

@tarackos: azt mondja "maradt OGY képviselő".

Neked van fogalmad a magyar államberendezkedésről, vagy csak osztod az észt?

"tudtommal"... Marha jó.

Állítsuk meg a ......... 2012.04.30. 20:08:30

A hír tevében a déli híradó másról sem szólt, csak a szakdolgozatról, tegnap este is erről diskuráltak.
Tibetről, meg a kínai fax látogatásáról és a Kína elleni tüntetések elfojtásáról nem beszélnek.

Lencsés lstván 2012.04.30. 20:08:48

@endike: Hajrá ! Habzsoljuk az IMF hitelt !

Nils. H 2012.04.30. 20:10:44

@van-itt-ész: Te mit olvasol, miről beszélsz?? Mert a néhány fb-on kommenteló gyurcsány-fanon kívül senki nem emeli most fletót a magasba, elég megnézned az itteni kommenteket, ezt a bejegyzést, több blogot, vagy Andrassew Ivánt olvasnod...

Mondjuk aki így zsidózik, azt a tények általában nem szokták zavarni, legfeljebb össze...

Lencsés lstván 2012.04.30. 20:11:12

@wmiki: Fáj az igaz ? Fáj hogy másnak diplomája van ? Idegesít a 8 általánosod anonim ?

Lencsés lstván 2012.04.30. 20:14:03

@Nils. H: A gondolkodás helyett csak zsidózni tud az anonim .

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.04.30. 20:18:10

A kormány sokadik áldozata: meghalt, mielőtt átképezték volna!

Az 51 éves férfinél a tüdő daganatot több, mint 3 éve diagnosztizálták, a napokban meghalt. Története azért érdekes, mert a kormány rendeletei szerint nem volt beteg, pontosabban: rehabilitálhatóvá nyilvánították, és átképzésre küldték.

A tumor diagnosztizálásakor dió nagyságú volt, és nem lehetett műteni, a típusa és az elhelyezkedése miatt. A kemoterápiától minimálisan javult az állapota. Egy évig volt betegállományban, amikor megállapították: munkavégzést nem javasolnak neki. II. csoportos rokkanttá nyilvánította a szakértői bizottság.

2010-ben jött a kötelező felülvizsgálat, ezzel együtt a rokkantakra vonatkozó törvény módosítása is. A felülvizsgálatot végző főorvos a férfit rehabilitálhatónak nyilvánította, áttéve őt III. fokú rokkantsági csoportba. Ettől kezdve a rokkantnyugdíj helyett csak rehabilitációs járadékot kapott, és be kellett jelentkeznie a munkaügyi központnál. Itt felajánlották neki, hogy bár átképzést jelenleg nem tudnak számára biztosítani, de munkakörben elhelyezik. A helyi általános iskolában lett udvaros és mindenes.

A férfi mindössze 3 hónapig tudott dolgozni, mert hirtelen kezdett rosszabbodni az állapota. A kórházban megállapították: a diónyi daganat elérte a 14 cm-t, és még most sem műthető.

Újabb intenzív kemoterápiát kapott, ez már nem javított az állapotán. Annyira legyengült, hogy már szinte az ágyából felkelni sem tudott. A felesége otthagyta a munkahelyét, hogy férjét ápolni és ellátni tudja. Kérték a hivatalokat: a férj kapja vissza a rokkantnyugdíját. Ehhez azonban újabb felülvizsgálatra kellett utaznia. Mikor látták, hogy már tényleg alig él, novemberben megállapították az állapotromlását.

A határozat is megszületett erről. Igen ám, de a határozat kézhezvétele után a Nyugdíjfolyósító először megvonta a rehabilitációs járadékát, ám a rokkantnyugdíjat nem fizette ki. Januártól tehát a házaspár teljes mértékben jövedelem nélkül maradt. A Nyugdíjbiztosító a folyamatos sürgető kérelmekre újabb és újabb szakvizsgálatokról szóló orvosi igazolásokat kéretett be. Március elejére sikerült meggyőződniük arról, hogy a férfi állapota valóban megfelel a felülvizsgálatot végző szakértői véleménynek. Ám rokkantnyugdíjat még akkor sem kapott.

nikk rivers 2012.04.30. 20:32:02

Már bocsánat, de Gyurcsány egy kvázi senki. Ki akarja, hogy beszéljünk róla? Az ellenzék se vállalja a közösséget vele, a narancssárgák ennyi erővel Kádárt is ekézhetnék..

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.04.30. 20:37:34

@wmiki:

Hát, Dopeman valószínűleg kevesebb kárt okozott volna eddig, mint az elmebeteg focista...

-wass- 2012.04.30. 20:37:57

Olyan jó,hogy csak itt, ilyen hozzászólásokba vannak ilyen többségben a véres szájú,"orbánahibásmindenért"faszkalap ,fehérterroros,fasiztázós barmok.

Állítsuk meg a ......... 2012.04.30. 20:41:56

@-wass-:
Jav:
hozzászólásokban
wass nácista albertke

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2012.04.30. 20:50:54

Azok jó részének, akik a rendszerváltás előtt pártfunkcik voltak, valószínűleg hasonlóan plagizált szakdolgozataik vannak. Figyeljétek meg, lesznek itt még ügyek dögivel balról-jobbról.

Az alapján, ami a Gyurcsány-féle szakdolgozatról kiderült (a hiánya, illetve a bírálat), meglehetősen egyértelműnek tűnik, hogy Ferinek KISZ-titkárként már derogált rendesen megdolgozni a diplomáért. Schmittnek dettó, de róla legalább elmondható, hogy olimpiai bajnok volt, tehát már előtte le tett valamit az asztalra.

Ugyanakkor nem hiszem, hogy Gyurcsánynak ez olyan nagyon ártana. A közvélemény szemében annyira 0 erkölcsi, politikai, szellemi és minden egyéb szinten, hogy ennél lejjebb már nem süllyedhet. Illetve ennél lejjebb csak a börtön van, de azt valszeg el fogja kerülni.

Az igazi csapás most az ellenzéki sajtót és értelmiséget érheti. Ha valóban megtörténik az, ami a jobboldalon, hogy (majdnem) köröm szakadtáig védelmezik GyF-et akkor vége. Olyan nyilvánvalóan hasonló a helyzet a pár héttel korábbihoz, észen kell lenni, ki mit reagál.

wilson77 2012.04.30. 20:51:45

Azért a Népszabi, Népszava foglalkozik az üggyel...
-wilson

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.04.30. 20:57:49

@wmiki: van egy rossz hírem, a millától pont akkor fordult el az ellenzék értelmesebb része mikor Dopemant megválasztották, úgyhogy velük kár jönni...

összefogott, vállalható ellezék valóban nincs (még mindig), de menj ki az utcára, és hallgasd meg, hogy az egyszerű, dolgozó emberek (középosztály) hogy vélekedik a kormányról.

Fletó hitelével meg kár jönni, ugyanis a Fidesz is pont ezt a kártyát készül kijátszani, felveszik a hitelt a hitel kifizetésére, hogy pont a következő ciklusban járjon le, bár azért az érdekes lesz, hogy ha ők maradnak 2014-2018 között is, akkor hogy adják be, hogy megint szarba kerültünk.

Ezt a kurvasok hitelt Kádárék baszták el, a többiek, a fideszt is beleértve meg továbbra is csak görgetik maguk előtt. Aztán egyszer majd kipukkad, vagy kilépünk az EU-ból és lenullázódik, de akkor már úgysem az államadósság lesz a legnagyobb bajunk...

pukancs 2012.04.30. 20:59:29

"Hazudtunk reggel este meg délben."

Úgy amblokk a 22 év politikai elitjére egyre érvényesebb.

(persze gondolom ez nem újdonság)

tundrazuzmo (törölt) 2012.04.30. 21:03:04

Hadd ne érdekeljen annyira, hogy GYF mit lopott a sógorától.

Engem jobban érdekel, hogy mit lopott el tőlem. Most hagyjuk az ezermilliárdokat, amit D209-cel együtt tapsoltak el, nem a pénz érdekel.

GYF ellopta tőlem azt az illúziót, hogy az őszödi beszéd legalább részben őszinte volt. Egy alapvetően jó szándékú, de korpa közé keveredett ifjú titán felágaskodása a korrupt rendszer ellen.

A szakdolgozat botrány után már nincs mit mondanom. GYF őszödi beszéde csak egy bulváros kirohanás volt mutyiland urambátyámjai jelenlétében. Azért bulvár, mert képmutató, manipulatív szándékkal bemutatja a problémát (hazudtunk), de nem tesz ellene semmit. Biztos csak azért vetette mindenki szemére, hogy hazudtak, mert nagyobb szeletet követelt volna a harácstortából. Gennyes egy hozzáállás, na.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2012.04.30. 21:09:02

Ide-ide emberek, wmiki, endike, és Lencsés István egymást morogja, itt az egész szörnyállatkert! :D :D
Csak tessék, csak tessék, ingyen kávé, ingyen pattogatott kukorica!

tundrazuzmo (törölt) 2012.04.30. 21:12:03

Mielőtt a fikázás nagyon elterjed: Orbánnak megvan a szakdolgozata. Nem is rossz. Ma is vállalható.

Nem kell mindenkit elzavarni, elég a komcsikat. A komcsi hazudik és lop, a komcsi csalt össze magának diplomákat a semmire. A komcsi az, aki a simlis kapcsolatait akarja használni, és nem a teljesítményét. És a komcsi bármelyik pártban ülhet.

Sosem tudtam, hogy a vérkomcsi SP-től mit akar a Fidesz? De még tudnék néhány nevet mondani, akiktől a Kövér Lacit is kirázza a hideg, pedig a Fidesz padsorokban ülnek.

komplikato 2012.04.30. 21:14:47

"Schmittnek dettó, de róla legalább elmondható, hogy olimpiai bajnok volt, tehát már előtte le tett valamit az asztalra."

És amit sikerült semmisé tennie a kemény "munkával" az olimpiai bojkottnál, majd később a vesztegetési balhénál. Bár ha úgy vesszük Farkas kartárs is jó ember, csak ne a nagymama telkére ültette volna a vadkender ültetvényt, ettől ő még olimpiai bajnok, csak ... izé.

sárkányfő 2012.04.30. 21:21:52

A balos sajtó kifejezetten jól vizsgázott, pláne a jobboshoz képest.

A Hírszerző már két cikket hozott le a témában az elmúlt napokban (Húzz a picsába, stb.), a balosnak mondható blogok is folyamatosan nyomják ki magukból a posztokat, és @verőköltő bodobács: kommentjéből is kiderül, már a Népszava is korrektül állást foglalt, ami egyébként még nekem is meglepetés (sose olvasom, de keményen balos újságnak tartják).

Ezzel szemben a jobbos sajtó három hónap, a doktori elvétele után mozdult meg nagy nehezen, de még mindig vannak akik áldozatnak, meg Jézusnak, stb. látják.

Állítsuk meg a ......... 2012.04.30. 21:30:48

@tundrazuzmo:
Keményen lexarom a volt KISZ titkár orbán szakdolgozatát.
Egy elmebetegnek nincs helye a kormányban.
Többnek meg pláne.

Amidazophen 2012.04.30. 21:41:01

Sok pici 'apró" ügy, és az ország népe csendben tűri az egészet. A Schmitt is egy, először jelentéktelennek minősitett ügyön csúszott el, mert utána hibát hibára halmozott. Gyurcsánynak már Öszöd óta nem lehet hinni, Orbánnak meg még régebben.

Ám egyszer, majd egy szép napon, egy elvadult, másodrendű államtitkár-helyettes (na, ugyan már melyik nem az), szól valamit, és akkor elég lesz. Majd akkor hamar át fogják rendezni a Kossuth teret.

Dr. Trebitsch 2012.04.30. 21:47:01

Kedves KDNP, akkor most kérnénk szépen a Gyurcsány-Krisztus párhuzamot, plíííz!

Kedves Kövér úr, kérnénk a Hírtv letollforgatóterroristázását! Lécci, lécci, ne álljunk meg félúton, hadd legyen teljes ez a kis magyar abszurd!

Hadd röhögjünk végre egy jót még így az államcsőd előtt!

Jolka40 2012.04.30. 21:55:18

És Kövér Laci most mit szól? A Hír-TV újságírói ugye nem terroristák?

shwarcz bácsi 2012.04.30. 21:58:19

@van-itt-ész: irásodból egyértelműen kitűnik, hogy te magad nem alkalmazod a kettős mércét.
légy türelemmel még pár évig, megkapod a nyakadba a kinaiakat, aztán kettős mércézhetsz.

shwarcz bácsi 2012.04.30. 22:01:42

@tundrazuzmo: földpályázat... ? volt ügynökök ?

ősbölény 2012.04.30. 22:30:04

Az a sajtó, amely a Schmitt-ügyben feltárta és kommentálta a tényeket, és követelte az elnök lemondását, most sem viselkedik másként. Azonnal leközölt minden hírt Gyurcsány szakdolgozatáról, s bár a dolog még nincs olyan feketén-fehéren bebizonyítva, mint Schmitt esete volt, a gyanút minden megszólaló nagyon megalapozottnak tartja és nem a leleplezőket támadja, hanem a (lehetséges) elkövetőt. E blog hozzászólói között sem találtam szerecsenmosdatót. Egyedül maga Gyurcsány az, aki védekezik, de minden kommentátor úgy véli - én magam is - hogy csak a szakdolgozata bemutatásával tudná hitelesíteni álláspontját.
Az eset különben egyáltalán nem ismeretlen számomra, az egyik Scmitt-ügyben írt kommentemben már elmeséltem, hogy egy bíborbanszületett csoporttársam bukott szigorlatát hogy adminisztrálták sikeresre, az egyik KISZ-funkci évfolyamtársam pedig arra hivatkozva kért egy kollokvium alkalmából VIP-elbánást, hogy ő mennyi felelős társadalmi munkát végez. Gyurcsány szakdolgozati ügye is nyilván ebből a mentalitásból fakad.
Volt olyan időszak, amikor Gyurcsány pozitív szerepet játszott: ő ugyanis 2004-ben tényleg megkísérelte az MSZP-t letéríteni a populizmus útjáról. (Korábban Békesi és Bokros is kísérletezett ezzel, sikertelenül). Nos, ez Gyurcsánynak sem sikerült, sajnos, márpedig nagy szükség lett volna rá, hiszen addig (és azóta is) minden kormány azért vitte egyre lejjebb az országot, mert nem tudott kitörni a populizmusból (Bajnai kormánya volt a kivétel). Gyurcsánynak ez a kísérlete véglegesen megbukott az öszödi beszéd FIDESZ-hez való eljuttatásával, amelyet nyilván saját párttársai tettek,és az MSZP meg is maradt populista pártnak, 2009-ig éppen Gyurcsány vezetésével. Ezzel Gyurcsány eljátszotta a szerepét, tehát nem érdemes sajnálkozni felette. Az a baj, hogy a jelenlegi pártok olyanok, amilyenek (és persze olyanok, amilyenné a jelenlegi választói igények teszik őket). Amíg a választópolgárok ragaszkodnak a nyugdíjasok ingyenes utazásához, az ingyenes orvosi ellátás illúziójához, az üresen járó vonatszerelvényekhez, a jómódúak adókedvezményeihez, stb, stb. addig csak populista kormányok lesznek, és az ország pedig tovább csúszik lefelé.

Anti Anyag (törölt) 2012.04.30. 22:56:52

Milyen álságos. A Fidelitast és a KDNP-t hasonlítja össze a baloldali médiában.

Egy Aczél Endre veszett el benned.

A jobbos média bőven írt Schmitt ügyéről, sőt az MN lemondását követelte.

Nem véletlenül nem jobbso médiát, hanem Fidelitást írtál.

az utolsó bögreharcos 2012.04.30. 23:09:01

Igen-igen büdös judeobolsevik férgek, de jól jött ez a téma. Milyen szépen el lehet terelni a szót a Cozma-gyilkosságról és a cigány gyilkosok nevetségesen enyhe büntetéséről.

beeble 2012.04.30. 23:37:04

Kedves posztoló, ha médiáról beszélünk, akkor azt hasonlítsuk össze médiával, ne pedig politikai pártokkal. A vezető jobboldali média Schmitt Pállal kapcsolatban megtette a kötelességét: mno.hu/vezercikk/elnok-ur-gondolja-at-1064292
Szóval, ne keverjük a Gizikét a gőzekével.

sárkányfő 2012.05.01. 00:18:43

@az utolsó bögreharcos: lol, szóval a judeobolsevik féreg Hír Tv el akarja terelni a figyelmet a cigányokról...

@beeble: haha, belinkelsz egy március 29-ei cikket, miközben a balhé január elején tört ki... micsoda kemény fiúk ezek, úgy 70 nap után már reagáltak is :D

morgás joga mindenkit megillet · http://morgasjoga.blog.hu/ 2012.05.01. 00:40:33

mi van, ha azt mondja, jobbat akart írni a rokonnál, azért versenyzett vele ugyanolyan témában?

Nervus 2012.05.01. 00:45:23

Amúgy tök igaz a poszt.
Van egy ismerősöm, tipikus véresszájú fideszes. De tényleg olyan szinten, hogy szerintem narancsot szarik.

Schmitt idején verte magát nekem, hogy mit bántom én az Elnök Urat (sic!) és különben is, mi van akkor, ha másolt, rég volt már.
Most, Ferenc kapcsán nekiállt csapkodni és dühöngeni, hogy Fletót már csak ezért is fel kéne akasztani, mert milyen már, hogy lop.

Az agyam eldobom az ilyentől.
El akarok menni az országból, mert ez szörnyű.

2012.05.01. 01:14:05

A vastagbetűs cucc egész durva fideszes propaganda szövegnek tűnik. Ez egy fizetett blog? Ha már tisztesség akkor miért kell mással kötekedni ahelyett, hogy a saját hibáinkra koncentrálnánk? Hagyjuk meg a más mocskolását a közvéleménynek...
A válasz az, hogy kit érdekel Gyurcsány, pontosabban én itt éppen azon gondolkodtam, hogy miért éri meg a fidesznek, hogy egy rég bukott ember után menjen - sima figyelemelterelés lenne, vagy valami egyéb? Netán még félnek tőle? Mert a köznép már nem beszél róla, lejárt, elfeleljettük, kétlem, hogy valaha bármi normális pozíciót megérne...

ps. amerikából mennyi látszik abból, ami idehaza történik?

Bociga 2012.05.01. 01:45:03

Ebben a cikkben csak annyi a hiba, hogy Schmitt Pál ügyénél, a Fideszes parlamenti képviselők is olyan nyilatkozatokat tettek, hogy le kell mondania. Nem beszélve a jobboldali blogokról, újságokról. Aki azt mondja , hogy ez nem igaz, az hazudik...
Kérdéses, hogy a baloldaliak, hogy fogják ezt a "saját" helyzetüket kezelni... mindenesetre az róluk fog bizonyítványt kiállítani...

Kandabula 2012.05.01. 02:19:50

Gyurcsány a Fidesz szempontjából veszélyes figura. Nehéz hónapok előtt áll. Szerencsére a primitív elvakultság röhejessé fog válni. Remélem.

szigor 2012.05.01. 02:53:14

@Nils. H:
Ne etesd a trollt, még visszajár...
Pláne az ilyen elmebeteg turbómagyar alfajba tartozót. Jó lenne itt is a tahótlanító gomb amit a minap láttam vhol, nekem kimondottan irritálja a szemem az ilyen virtuális furunkulus.

-wass- 2012.05.01. 07:29:13

@Salemi boszorkány: Kis szerencsétlen,ennyit tudsz,tudtok.Egyetlen sort sem olvastál TŐLE!de nácizni tudtok.

Merker Iván 2012.05.01. 08:55:12

@-wass-: Nem akarok beleszólni, de Wass Albertet tényleg elítélték háborús bűnökért. A wikipedian el lehet olvasni a rólas szóló szócikket, ha valakit érdekel, és ezek a bűnök tényleg kielégítik a "náci" szót.

tarackos 2012.05.01. 10:22:39

@tarackos: Rosszul tudom, mikor KE lett lemondott a mandátumáról.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.05.01. 17:55:58

@beeble: @Anti Anyag: Főleg a Heti válasz internetes kiadása, kb. fél napig, amíg a főszerkesztő le nem szedte.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.05.01. 19:49:06

Már az a kérdés, hogy van-e valaki aki tisztességesen szerzett diplomát a mai politikai elitben!!!!

-wass- 2012.05.01. 19:57:06

@Johny Dragon:Téged pedig elitélnek a legnagyobb sötétségért.
süti beállítások módosítása