Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Vérre szomjazva, skalpra éhezve (IV. fejezet 3. rész)

2012.04.19. 07:00 Herkules Irma

Hogy a fenébe lehet, hogy csinálhatok bármit, hibázhatok a leckémben, kaphatok négyest a dogámra, még csak fel sem tűnik a tanároknak? Még csak összesúgnak a hátam mögött a hetedikes meg a nyolcadikos ügyeletesek, amikor meglátják, hogy nem húztam szünet végén váltócipőt, hogy: - Figyeljetek már, ezzel a gringóval érdemes vigyázni! Amikor egy kovbojos filmben még az is simán megeshet például; hogy a rosszak szövetkeznek egymással, hogy közösen szemétkedjenek vagy valami, úgyhogy egyszerre csak mind ott huhognak, lihegnek meg fújtatnak minden hájjal megkenve, vérre szomjazva, skalpra éhezve  milló-billió-csilliónyian a főhős nyomában! De mégis mi a rossebért olyan fontos nekik, hogy elkapják? IV. fejezet 3. rész

 

Megmondom: mert egyetlen céljuk van, hogy kikészítsék, kicsinálják, kinyiffantsák, kinyuvasszák; mert nagyon is jól tudják, hogy tartaniuk kell tőle. Mert ha valaki, akkor ő aztán bele tud köpni a levesükbe, így aztán jobb minél előbb félreállítani, mielőtt még túlzottan közel kerülhetne azokhoz a kondérokhoz. Mert ha nem lenne fontos a krapek, akkor minek is foglalkoznának vele, nem igaz? Mert akivel nincs igazi baj, azzal úgyse foglalkozik a fene se, amellett el lehet menni és kész. Rá se kell bagózni, nemhogy lenyomni, mint a bélyeget. Az olyat legfeljebb csak kiröhögik, beszólnak neki, maximum nem engedik játszani az osztálymeccseken, ennyi, semmi több. Engem meg észre se vesz senki, mióta nincs itt az amerikai fiú, de most megfogadom újra: nem lesz ez mindig így!

Múlt héten kitaláltam, hogyan lehet egyelőre új bringa nélkül is igazi életet élni, rájöttem arra is, a dolog nem is olyan nehéz, csak meg kell figyelni rendesen, hogy hogyan csinálják a filmben az igazi kalandorok!

A hősök látszólag folyton csak menekülnek a westernek elején, de ez csak trükk; amit azért csinálnak, hogy egyenként számolhassanak le az ellenségeikkel. Mikor már mindenki tökre azt hiszi, hogy teljesen becsináltak, akkor kezdődik az igazi balhé. Mert egy harcos, egy igazi harcos az csak nyugodtan hátrafordul a nyeregben az üldözői felé, nem is célozz, csak tüzel. Szóval marha lazán meghúzza a ravaszt és kész. Tfffú! Rögtön ketten is lefordulnak a lovukról a veszett kutyák közül. (És te tudod, hogy azok nem fognak több tejport zabálni az iskola mögött szünetben.) De ő még csak egy elégedett füttyentést se ereszt meg, nem kiált fel, hogy: 

– Rozsda, ezt megcsináltuk! Ez volt ám a szép lövés, apafej!

Vagy álmodozva, hogy: 

– Bárcsak végre már így lőhetnénk annak a mocsok Komár Gézának a seggébe is, mi? Vagy legalább ülne bele valami bazi kaktuszba hazafelé munka után az ABC-ből, amikor a kősivatagban rájön a fosás a megsavanyodott kefirtől vagy attól az undorító piától, amiben még kukacok is vannak! Pedig megtehetné, és még csak szégyenkeznie sem kellene érte. 

Szóval három szabály van, ennyi az egész, mielőtt azonban elárulnám őket, átmegyek Sanyához, hogy megnézzük megint Az ördög jobb és bal kezét.  folyt. köv. holnap

Tetszett? Te is gondoltál rá, hogy cowboynak állj vagy szisszenés nélkül bírtad a rókabajuszt?A regény korábbi részeit itt találod.

Az amerikai fiút megtalálod a fészbukon is, klikk: Az amerikai fiú a fészbukon


Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország. Meg persze vélemények és álhírek, időnként. 

Szólj hozzá!

Címkék: szocializmus vidék szocreál úttörő

A bejegyzés trackback címe:

https://azamerikaifiu.blog.hu/api/trackback/id/tr152653143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása