Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit!

2011.12.02. 09:12 Spejbl

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad, ha erre gondol - a Lázár Ervin azonos című meseregényéből készült, Szegény Dzsoni és Árnika című filmben alakította önmagát, az akkori vidéki kamaszt, a tizenéves focistát, a sapka alatt elől sportos, hátul elegáns bundeszfrizurájával. Ez a fajta kamaszos lázadás, és a '70-es, '80-as évek irányába tanúsított nosztalgikus érzelmek máig érezhetőek retorikájában. De...

 

Blogunk szerzői azonban mélységes fájdalommal tapasztalják a hétköznapok orbáni nyilatkozataiban, hogy országunk első embere, nem kellő hozzáértéssel nyúl a ma már furcsának ható retro szlenghez, hogy a mester ismeretei sajnos mellőzik a kellő mélységet. A koki és a saller mellett néha megjelenhetne a zsibbasztó vagy az "ezertű", forradalmi beszédeit színezhetné egy-egy gyilkos dobócsillaggal, a nyugat által felénk hajított, gyilkos rambókéssel, Gyurcsány Ferenc édesanyjának távfűtéssel kapcsolatos kiadásaihoz hasonlóan, beszélhetne a gyerekek zsebpénzéből beszerezhető nugáttáblák, limóporok és tejporos zacskók, netán golyórágók csekély mértékére,m esetleg felhívhatná a gyerekek figyelmét az iskolai takarékbélyegek gyűjtésének fontosságára, a parlamenti ülések szünetében lelkesen cserélgethetné a Donald-rágókból kivadászott képregényeit.

Blogunk most a nyilvánosság előtt ajánlja fel segítségét Orbán Viktornak (és minden kedves vagy kevésbé kedves olvasónak), hogy a folytatásokban közölt Az amerikai fiú című retro regényből bátran és térítésmentesen merítsen! Ne elégedjen meg azzal a kevéssel, amit idáig magába szívott! Néhány koki és saller? Bakfity! A java csak ezután jön! Bár milliókat kereshetnénk munkánkkal, mi mindezt hazaszeretetből tesszük, térítésmentesen! Viktor, kérem, kérlek, ne elégedj meg a döntetlennel, a gazdasági szabadságharc mellett, stílusban is legyen cél a 6:3! 

"A Feri igazi vagány srác volt. Nem akadt egyetlen fiú sem a suliban, aki ne akart volna olyan lenni, mint ő. A lányok meg mind vele akartak járni, még a hetedikes meg a nyolcadikos lányok is. Csillebércen meg már szexelt is valami középsulis csehszlovák lánnyal, aki segédnevelőként töltötte a táborban a nyarat. Mesélte. Nem volt ebben semmi hihetetlen, mert a Feri maga volt a megtestesült Amerika. Aki pedig ilyen, annak mindig bejön a tuti. Hogy pontosan mit is érthetett szexelés alatt, azt ugyan nem teljesen értettük, de amiket az apja polcán lévő német videokazetták alapján nekünk elmesélt ezekről a dologról, az már önmagában is több volt, mint szédítő. De a Feri egyébként sem szédült meg egy kis szextől, neki éppenséggel meg se kottyant. Talán még észre se vette, csak mikor már túlestek a dolgon."
 
Az amerikai fiú I. fejezetének első részéért klikk ide!
 
Ha tetszik, csatlakozz! Az amerikai fiú a fészbukon 
 
Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország.

Szólj hozzá!

Címkék: retro irodalom magyarország vidék

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása