Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Maradónás póló meg a hátul sportos, elöl elegáns bundesfrizura (I. fejezet 2. rész)

2011.11.02. 11:35 Herkules Irma

Ja, a Feri igazi amerikai volt, nem csak bátor és vagány, de igazi haver is. Tavaly május 1-én például, a céllövölde mögött, Kenttel a szájában, halál lazán passzolta le a virsli- és sörjegyeket, amiket az apja íróasztalának a fiókjából emelt el néhány nappal korábban. A Feri így csinálta, ami kellett neki, azt megszerezte. Már negyedikben is egy leszerelt kipufogójú Romet Ponyval járt, most meg már be volt ígérve neki egy vadiúj Simson, pedig a kismotor fakultációnak még csak a közelébe se járt soha.

Az amerikai fiú I. fejezet második rész

Neki persze ez se számított, csomó történetet mesélt a szünetekben – rezzenéstelen arccal –, hogyan rázta le a rendőrségi Zsigulikat a falu határában, sőt egyszer még dobócsillagot is küldött az elfogására kivezényelt URH-s kocsik egyikének a kerekébe. Mi meg hittünk neki. Tudtuk jól, hogy az övébe dugva tényleg mindig hord magánál egy-két dobócsillagot, amiket a szomszédjukban lakó, rocker Tóth Karcsitól szerzett. Attól a Tóth Karcsitól, aki a Dózsában tanul esztergályosnak, és aki azt is elárulta neki, hogy ilyet csak a fekete nindzsák használnak, a fehérek meg a vörösek sose. Attól a Tóth Karcsitól, akinek Ájronméden, Áruló papok meg Pokolgép, nem pedig Demjén Rózsi meg Falusi nyár, vakító abrosz, habzó tej meg friss cipó. Mert a Demjén az nemcsak annyira hülye, hogy azt gondolja, hogy a tehén a tejet, a bika meg a kávét adja, hanem tényleg totál gyépés, annyira, hogy még számot is ír a tejről meg a kávéról, a tehenekről meg a bikákról, így aztán mindenki, aki csak hallgat rádiót, az tudja, hogy mennyire nagyon hülye. De a rockerek azok nem hülyék, ezért lett rocker a Tóth Karcsi, és ezért is képzi ki rockernek az amerikai fiút. Meg különben is, hogy lehet Rózsi, ha egyszer férfi? Szóval a dobócsillagos dolgot a Ferinek a Tóth Karcsi mondta, aki hiába tizenhat éves, mégis a haverja, meg így, rajta keresztül, nekünk is. Szóval a Feri tekintélye megkérdőjelezhetetlen volt. Nem is mertünk volna ellenkezni vele – nehogy véletlenül egy hanyag karaterúgással, egy olyan máj-gerivel átsegítsen minket a másvilágra –, na meg okunk se volt rá igazán, bizonyította már nemegyszer: nem fél senkitől. Testnevelés órán is, mindannyian kopaszon, maximum kefefrizurával, kék klottgatyában, fehér atlétában feszítettünk a tornasorban, ő meg színes, maradónás pólóban, meg még a felnőttek között is menő, hátul sportos, elöl elegáns bundesliga frizurájával, mint egy büszke harcos állt Kucsa tanárbával szemben, aki még egy árva tetűcsúszdát (azaz hátul barón hosszúra növesztett, egyetlen, magányos tincset) se viselt el a nyakunkon, nemhogy vállig lelógó fürtöket.

Ha tetszett, csatlakozz Az amerikai fiúhoz a fészbukon!

A következő részért klikk ide!


 levelet kaptam, lájf:

Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország.

A gólkirály:

 

Szólj hozzá!

Címkék: amerika urh karate maradona május 1 simson virsli zsiguli romet bundes esztergályos szakmunkás klottgatya dobócsillag sörjegy tetűcsúszda

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása