Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Új Munka Törvénykönyve helyett: inkább az Aranybulla felélesztését támogatná a felső 10.000

2011.10.26. 10:39 Spejbl

Átdolgozott formájában elfogadta a kormány az új Munka Törvénykönyvét, így - ahogy azt mások már megírták - komolyabb változtatások már nem várhatóak a joganyagban. Az ország leggazdagabb embereit tömörítő Magyar Nemesek Érdekvédelmi Szövetsége (MaNÉSZ) azonban nem teljesen elégedett az új törvénnyel. A szervezet szóvivője,  dr Kozák Nimród megkeresésünkre elmondta, hogy bár az új törvény valóban pozitív elmozdulás a korábbi szabályozáshoz képest, azonban még így is zavaróan sok mozgásteret ad a munkavállalóknak. Kozák nem tartja célszerűnek a munkaadói jogok bármiféle korlátozását, illetve azt, hogy a munkáltatóknak - ha a korábbinál lényegesen kevesebb is - továbbra is bármiféle kötelezettségeik legyenek alkalmazottaikkal szemben, azt pedig, hogy a dolgozók beteget jelenthessenek, illetve szabadságot vehessenek ki, ráadásul munkájukért még fizetést is kaphassanak, egyenesen botrányosnak tartja.

- Ne értsenek félre, a MaNÉSZ örül a pozitív elmozdulásnak! De ha az ember valamit elkezd, akkor azt csinálja is végig rendesen! Éppen ezért javasoljuk a Kormánynak és az Országgyűlésnek, hogy mindenféle jogi marhaságok helyett simán állítsák vissza a II. András által 1222-ben kibocsátott Aranybullát, ami  még passzolna is Magyarország 2012-től induló középkori kalandpark profiljához.

Kérdésünkre, miszerint az Aranybulla leginkább a nemesek státuszát és jogait, illetve a külföldiek földszerzési moratóriumát, valamint a muzulmánok és az izraeliták bizonyos állami pozíciók betöltésére vonatkozó tilalmát rögzíti, dr Kozák elmondta, hogy azzal a rengeteg pártok fölötti tárgyalással, ami a hátuk mögött van, úgy gondolja, hogy egy egyszerű vagyonhoz kötött pallosjoggal minden vitát gyorsan lehetne rendezni. Ez pedig mindenki számára egyértelmű, félreértésektől mentes, piacbarát viszonyokat teremthetne. Kozák már azt is botrányosnak tartja, hogy a leggazdagabbaknak is kell adót fizetniük.

 

Ha tetszett, csatlakozz! Az amerikai fiú a fészbukon
 
Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország.

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország adó adósság álhír

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása