Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Kiderült, miért kell eltávolítani József Attila szobrát a Kossuth térről! A többi fekvő vagy üldögélő szobornak is mennie kell!

2011.10.21. 12:22 Herkules Irma

Hatalmas felháborodással fogadta a közvélemény a Kossuth tér rehabilitációjával kapcsolatos terveket. Bár eleinte kevesebb figyelmet kapott, mára a fókusz áthelyeződött a téren lévő József Attila szobor további sorsával kapcsolatos talányokra, a műalkotás áthelyezésével vagy - ahogy több helyen, némi teátrális ízzel átitatva fogalmaztak - eltüntetésével kapcsolatos tisztázatlan kérdésekre. Végre kiderült, miért kell eltávolítani József Attila szobrát a Kossuth térről! Ráadásul úgy tűnik, hogy a többi fekvő vagy üldögélő szobornak is mennie kell!

Sokan gondolták úgy, hogy a magyar nemzet egyik legnagyobb költőjének szobrát azért szeretné eltávolítani a hatalom, mert jelenléte, költészetének ereje, szomorú élettörténete a mindenkori kormány számára nyomasztó, mindennapjaikat megkeserítő hatást vált ki, hogy még a végén feltámad lelkiismeretük, midőn luxus járműveikhez tartva véletlenül a költő irányába pillantanak. Egy ilyen nagyságú költő szemei előtt nem olyan könnyű nyúzni a népet, fondorlatoskodni ezerrel, ergo nincs másról szó csak arról, az alapvető igazságról, hogy az orkok (kivétel persze az uruk-hai) nem bírják a napfényt, Gollam a tündekenyeret, a politikusok az igazságot, szóval a vezetés nem azért rossz, mert nem tudja, mit csinál, hanem egyszerűen csak gonosz és kész. Az igazság azonban, mint az kiderült, sokkal profánabb, ráadásul ezúttal is dr Kocsis Mátéhoz és a fővárosi hajléktalanokhoz kapcsolódik.

Dr Kocsis kérdésünkre elmondta, hogy ő ugyan József Attilát nem olvasott, hiszen minek is mérgezte volna elméjét kommunista kötődésű, ál-istenkeresők alkotásaival, éppen ezért tökéletesen mindegy is lett volna neki, hogy milyen név szerepel egy ilyen randa szobor mellett. - A problémám nem József Attila - vagy Pista vagy hogy hívják - villámló tekintete - fogalmazott Józsefváros polgármestere -, sokkal inkább az az életszemlélet, ami a műalkotásból árad. Egy rettentően vékony, mondhatni göthös alak, akinek a bokája kilóg a nadrágja alól, ráadásul egy közterületen lévő lépcsőn üldögél, ahonnan soha nem megy haza. Mégis milyen üzenete van ennek? Mi kezünket-lábunkat törjük, hogy fűtött helyekre deportáljuk a hajléktalanokat, hogy lebontsuk a városképet pusztító tákolmányaikat, hogy szebb jövőt építhessünk a helyükre, ez a fickó meg csak itt bámul?

- Ha ezt hagyjuk, akkor a szobor követendő például szolgál majd százaknak, ezreknek, ahogy az a közelmúltban is történt, amikor mindenféle emberek ide - mármint a Kossuth térre - jöttek, aztán össze-vissza lefeküdtek a földre! - teszi hozzá dr Papcsák Ferenc, zuglói polgármester.

- Én a mögöttem álló harminc év alatt, hál' Istennek még nem vettem észre ezt a szobrot, de a múltkor, amikor a parlamenti menzáról jól megérdemelt ebédem után egészségügyi sétára indultam, egyszer csak ott ült előttem. Akkor már tudtam, hogy mennie kell! - veszi vissza a szót a hajléktalanügyi referens, aki elmondja, hogy Tarlós főpolgármester úrral már folynak a tárgyalások arról, hogy ezután se fekvő, se üldögélő szobrok ne maradhassanak Budapesten, ennek értelmében természetesen a Lánchíd oroszlánjainak is menniük kell!

Neve elhallgatását kérő informátorunk beszámolója alapján, a térrendezésről azért kell országgyűlés határozat, mivel a korábban dr Kocsis által kihívott rendőrök hiába szólították fel többször a szobrot, az nem volt hajlandó felállni, bemutatni a személyét igazoló okmányokat, ráadásul a jogszerű kényszerítő intézkedéseknek is passzívan ellenállt, egy őrmestert és egy zászlós jelenleg is sérvvel kezelnek. Mikor Dr Kocsis a történetről értesült, olyan súlyos hisztirohamot kapott, hogy a parlamenti ülések szünetében kinyomtatott karácsonyi bejgli receptjeit is összetépte mérgében, ezzel több hónapnyi parlamenti munkájának gyümölcsét téve tönkre. 

Ha tetszett, csatlakozz! Az amerikai fiú a fészbukon
Mi is ez Az amerikai fiú? Néhány kölyök története a '80-as évekből folytatásokban... Szóval nindzsák és dobócsillagok, cowboyok és igazi western, úttörők, bicajok, krinolin és irodalom, némi mágikus realizmus meg egy kondér málnaszörp... Az egykori szocreál, vöröscsillagos vidéki Magyarország.

 

Szólj hozzá!

Címkék: budapest tarlós hajléktalan álhír józsef attila kocsis máté papcsák ferenc kossuth lajos tér

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása