Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Fényírás a Fogasházban

2011.05.06. 09:17 Spejbl

A Fiatal Írók Szövetsége 2011. május 6-7-én Fényírás címmel délutántól hajnalig tartó minifesztivált rendez a Fogasházban (Budapest, Akácfa utca 51.)

A rendezvényen a kortárs fiatal irodalom találkozik az elektronikus és kísérleti zenével és a fényfestéssel. A két nap során felolvasások, lapbemutatók, koncertek és dj-fellépések mellett a BudapestRebel installációja és vetítése vizuálisan értelmezi újra az elhangzó szövegeket a Fogasház tereiben. A fellépő szerzők művei és a bemutatkozó folyóiratok példányai a helyszínen megvásárolhatóak.

PROGRAM

Május 6., péntek

17.00 PRAE – lapbemutató

A lapot két szerkesztője, Balogh Endre és Pál Dániel Levente, valamint az utóbbi lapszámokban közreműködő szerzők mutatják be

18.00 Lesi Zoltán, Balla István, Csepregi János, Borbáth Péter és Neszlár Sándor olvasnak fel műveikből

19.30 Kéknyúl-trió – Premecz Mátyás (The Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric) bűvöli a Hammond-orgonát Badics Márk (dob) és Zádor Tamás (gitár) kíséretében.

21.00 Clairwood & Bodó zenéje és a BudapestRebel installációja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(aki megtalálja a képen az elrejtett helyesírási hibát, az ingyen bejöhet!)

 

Május 7., szombat

17.30 Izsó Zita, Falvai Mátyás, Palágyi László, Király Farkas és Ayhan Gökhan olvasnak fel műveikből

18.30 Symposion és Roham! Lapbemutató

A szabadkai-szegedi Symposion (Sirbik Attila, Bencsik Orsolya, Orcsik Roland, Nemes Z. Márió) és a budapesti Roham! (Bánki Ákos, Szöllősy Géza, Mikó Csaba, Stark Attila, Korchma Zsombor, Tick Péter, Vidák Zsolt, Baranyai András, Sirály Dóri, Szabó Levente) mutatják be folyóirataikat és művészeti projektjeiket, zárásként Takács Tibor, Borza Ákos és Bartha Márk (Defa) koncertjével

21- Tolo (LavaLava) Ambient, Lounge szett
24- Crimson & Chrom
03- Dean Olbricht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egész éjszakás dj-szettek során mindkét este a BudapestRebel szolgáltatja a vizuális műsort: a nagyteremben tartott vetítést és a Fogasház különböző pontjaira diavetítővel sugárzott szövegeket és képeket a műsorban résztvevő szerzőknek és a Fiatal Írók Szövetségének tagjainak (többek között Bencsik Orsolya, Macsovszky Péter, Nemes Z. Márió, Szabó Marcell, Sirbik Attila, Falvai Mátyás, Csáki Rita, Lengyel Zoltán, Debreceni Boglárka, Domokos Mátyás, Ayhan Gökhan, Palágyi László, Izsó Zita, Borbáth Péter, Neszlár Sándor, Csepregi János, Kollár Árpád, Szőllőssy Balázs, Király Farkas) szövegei inspirálták.

Az esemény a Fiatal Írók Szövetségének szervezésében valósul meg, az NKA és a MASZRE támogatásával.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra irodalom fesztivál program fiatal írók szövetsége

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása