Az amerikai fiú

Blogunkon Az amerikai fiú című regény részleteit, véleményeket és álhíreket olvashattok.Itt találkozik a '80-as évek csukamájolaj-ízű valósága paranormális mindennapjaink részleteivel. A fejlécben szereplő kép Jan Erik Paulsen munkája.

Eddigi látogatóink száma

Csatlakozz hozzánk a fészbukon!

Sorok Között

Nincs megjeleníthető elem

Figyelj csak, ez érdekes!

Nem járt a metró, nem járt a vonat, miért nem képes senki tájékoztatni a nyomorult utasokat?

2010.12.19. 11:08 Herkules Irma

Vasárnap. 2010. december 19. Mennék be a városba, nem azért, mert jó -10-ben terpeszkedni a főúri műbőr üléseken vagy azért, mert életem egyetlen értelme a havi bérletem nyújtotta szinte korlátlan lehetőségeket extrém módon a végletekig kiélvezni, pláne nem vasárnap, hanem azért, mert sajna év vége van, így még ma is be kellene mennem dolgozni az irodába. Autóm nincs, taxira meg lóvém perpillanat.

Kőbánya-Kispesten szállnék a metróra, biztonsági őr strázsál a lépcső tetején, maga elé tartott kézzel, száján cipzárral. - Nem jár a metró! Se meg a vonat se! - mondja, mikor látja, hogy bosszúsan balra venném az irányt. - Akkor hogyan tudnék, esetleg? - kérdezem. - Pótlóbusz, de nem tudom, honnan! - mondja ügyesen megelőzve a további kérdéseket.

Így indul a nap, de a helyzet később se sokat javul. Megtalálom a Kö-Kin a metrópótlót, itt még fel lehet szállni, minimális az indulat. Elindulunk, néhány jól értesült mondja, hogy a Nyugatiig áll, mert gázolt, én szkeptikus vagyok, mert a MÁV-vonatok is állnak. Mások bombariadóról meg Újpestről beszélnek, ami szintén fura, mert nem szokott leállni olyankor egy teljes vonal. Néhány megálló és az agresszív tuszkolódás mellett már a legkülönb hírek versengenek a pótlóbusz fedélzetén egymással: bomba, gázolás, alsó- és/vagy felsővezeték szakadás, terrormerénylet(!), egyedül az UFO-opció kellene, hogy teljes legyen a skála. Totális a tájékozatlanság, ami nem is lenne zavaró, ha legalább a sofőr mondana valamit, de konokul hallgat. Kérdezik, de nem válaszol.

- Most tudja vagy nem tudja? Titkolózik? Nem beszélhet róla? Hülye? - kezdődik az izgalmas vita, majd a Ferenc körúton az ajtónyitás után a másik irányba igyekvő utashorda - ők a Népliget irányába közlekedő buszmegállót keresték kb. 50-en, de eddig hiába -kérdésére csak annyit mond: - Én azt honnan a francból tudjam? Adott válaszából legalább a feladvány egyik részére választ kapunk.

9:40 van beértem. Kőbánya-Kispesttől a Dózsáig 51 perc volt az út, mert eltévedtünk, a sofőrünk a Deákon behajtott a felbontott útszakaszra. Keresném a neten a válaszokat, mi a franc történt, de sem a BKV portálján, sem az MTI honlapján nem találok semmit. Ki tudja, hogy hány oldalt nézek még meg hiába, eredménytelenül.

Persze miért is kellene tudnom a válaszokat, nekem ostoba utasnak. Szóval tényleg merénylet volt, a pániktól félnek vagy csak le vagyunk szarva?

 

Mielőtt megkérdeznéd, ha dolgozni jöttem be, akkor mért posztokat írok helyette, a szöveget még a buszon volt szerencsém 95%-ban összerakni, de ide bepötyögni csak most tudtam. Vigyázz, az ajtók záródnak!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest mti ufo bkv busz metró baleset terror tarlós istván főváros arrogancia vitézy dávid

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása